Disa njerëz me depresion mund të përpiqen t’i fshehin shenjat nga të tjerët, ose mund të mos e kuptojnë as që kanë depresion. Megjithëse simptomat tipike të depresionit, të tilla si trishtimi ose pashpresa, mund të njihen lehtë, ka simptoma që mund të jenë më pak të dukshme. Për të ndihmuar në mbështetjen e mirëqenies mendore të ju dhe...
Ne nuk e lidhim shpesh depresionin me dhimbjen fizike, por studimet tregojnë se kjo sëmundje mendore dhemb vërtet. Depresioni dhemb. Ndërkohë që ne shpesh lidhim sëmundjet mendore me dhimbjen emocionale si mërzitja, të qarit dhe ndjenja të mungesës së shpresës, studimet tregojnë se depresioni mundet të shfaqet edhe me dhimbje fizike.  Ndërkohë që ne nuk e mendojmë shpesh depresionin...
Lumturia e bën trurin tuaj të funksionojë më mirë, konfirmojën studiuesit e Harvardit. Të gjithë ne, por veçanërisht pronarët e bizneseve, patjetër që mund të përdorim trurin për të qenë më të mprehtë në mes të krizës aktuale. Por le të jemi të sinqertë, tani nuk është koha më e kollajtë për të qëndruar pozitivë. Për disa njerëz me probleme...
“Mos e beso gjithçka që mendon” Ndonjëherë vetë mendimet tona mund të dëmtojnë seriozisht shëndetin tonë mendor, vetëvlerësimin tonë dhe mirëqenien tonë të përgjithshme. Kështu që është e rëndësishme të njohim disa lloje mendimesh që nuk janë të mira për ne. Për shembull, nëse dikush na komplimenton për arritjet tona, ne nuk duhet të vihemi në siklet nga kjo apo të...
Ndjesia e lodhjes na shoqëron në një pjesë të madhe të jetës. Puna, shkolla, angazhimet familjare dhe miqësore mund të bëhen nxitës të rregullt të lodhjes. Të qenit të lodhur herë pas here nuk është shkas për shqetësim, por lodhja e vazhdueshme lë pasoja në organizëm.   7 Arsyet Përse Ndiheni Të Lodhur Gjithë Kohës Anemia Lodhja e shkaktuar nga anemia vjen si rezultat...
Depresioni dhemb. Jo vetëm mendërisht, por edhe fizikisht. Kjo do të thotë që kur një person është në depresion mund të ketë edhe shumë simptoma fizike që nuk duhet të nënvlerësohen. Kjo nuk është aspak e parëndësishme. Mjafton të themi se në kulturat ku njerëzit nuk besojnë në ekzistencën e depresionit, për shembull kineze dhe koreane, mund të ndodhë...
Psikologia Selena C., PhD, ka thënë: “Një person depresiv ka një mundësi për të mësuar se nuk është i vetmi që vuan në heshtje, ndërkohë që fitojnë mbështetjen dhe empatinë e atyre që e kuptojnë thëllësinë e dhimbjes së tyre. Ata përfitojnë nga inkurajimi prej miqve të tyre për të hedhur hapa të vegjël, por të sigurtë përpara në...
Mund të jetë e vështirë të dini çfarë të bëni ose të thoni, prandaj përdorni këto ide që vijnë direkt nga profesionistët e shëndetit mendor për të mbështetur të afërmit me depresion në rrugëtimin e tyre drejt rimëkëmbjes.   Thjesht dëgjoni! Kur një mik ose një anëtar i familjes po vuan, instikti ynë natyror është që të ndërmarrim veprime dhe t’u japim...
Me depresion kuptohet gjendja e njeriut kur ai kalon një gjendje të vështirë e angështi, vuan për një kohë të gjatë dhe jeta i duket e zymtë. Kur njeriu është i depresionuar ai nuk mund të gjejë kënaqësi në asgjë. Njeriu i depresionuar e ka të vështirë të fillojë një punë dhe ai lodhet shpejt. Marrja e vendimeve është në shumicën e rasteve...
Shkalla e lartë e mbivendosjes dhe e ngjashmërive të simptomave e bën të vështirë vendosjen e diagnozës. Por, në të ardhmen, kjo mund të mos ketë shumë rëndësi. Ku mbaron ankthi dhe fillon depresioni? Në 2017, Organizata Botërore e Shëndetit vlerësoi se 4,4% e popullsisë në botë – më shumë se 300 milion njerëz- vuajnë nga depresioni dhe 3,6% e popullsisë...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW