Toksinat fizike janë objekte që mund ta dëmtojnë trupin tonë pas një sasie të caktuar të ekspozimit. Ashtu si toksinat fizike, njerëzit toksikë janë gjithashtu të dëmshëm, ndoshta edhe më shumë, sepse është e vështirë t’i identifikosh, dhe është akoma edhe më e vështirë t’i zhdukësh. Jeta ndonjëherë mund të jetë shumë e vështirë dhe plot pengesave, dhe njerëzit toksikë...
1. Egoistët Krenaria nganjëherë është virtyt. Por nëse jeni arrogant, jeni të mbushur me veten dhe besoni se jeni më të mirë apo superiorë ndaj të gjithëve përreth jush. Nëse rrini pranë dikujt që nuk ju trajton me respekt, por ju frikëson dhe nënvlerëson, kjo gjë është toksike dhe pengesë për zhvillimin tuaj personal. 2. Ziliqarët Njerëzit e tillë vlerësojnë më shumë...
Mendësia jonë formësohet nga fakti nëse besojmë se mund të mësojmë të ndryshojmë e të zhvillohemi apo jo. Nga forma e kafkës suaj deri në madhësinë e këmbës suaj, karakteristikat fizike të trupit tuaj janë pak a shumë të paracaktuara plotësisht që nga fillimi. Sigurisht që ju mund të bëni një operacion plastik ose të thyeni një kockë, por në...
Ka thënë se të do, po tani? Kur mendojmë për marrëdhënie, e gjejmë veten duke pyetur: A do të na bëjë të lumtur? A jemi gati të kurorëzojmë një angazhim të tillë me një martesë? Ja gjashtë pyetje për t’u marrë parasysh përpara se të vendosni: A ju respektoni? Respekti është baza e çdo marrëdhënieje, çfarëdo qoftë ajo. Nëse një person...
Në botën ku jetojmë, është e pamohueshme që ekziston edhe e mira, edhe e keqja. Ndryshimi, sidoqoftë, është se të bësh mirë duhet zemër dhe mund, ndërsa e keqja nuk kërkon fare të lodhesh. Secili nga ne, të paktën një herë në jetë, është dashur të përballet me ligësinë e njerëzve të zemëruar dhe të irrituar, për më tepër plot...
Do t’ju ndodhë shumë herë në jetë të ndjeheni vetëm. Kjo nuk është një dramë, por përballja vetëm me vështirësitë e jetës së përditshme mund t’ju trembë. Gjatë rrugës së jetës ne mund të përjetojmë vetminë në mënyra të ndryshme, ndonjëherë ky moment i shkëputjes nga të tjerët do të dëshirohet, herë të tjera përkundrazi të tjerët do të...
Lidhja e dashurisë dhe bashkëpunimit që ne ndajmë me miqtë tanë të vërtetë ka shumë më tepër forcë sesa koha, distanca dhe dallimet, kjo është arsyeja pse i kapërcejmë të gjitha vështirësitë së bashku. Në dallim nga shumë njerëz që kalojnë në jetën tonë, miqtë e vërtetë mbeten. Nga kontaktet e para, ne e kuptojmë se ata janë njerëz të...
Kam mësuar nga një tregim i një mësuesit hinduist lidhur me komunikimi e njerëzve njëri me tjerrin … Tregohet se një ditë një mësues Hinduist shkoi për ta vizituar një familje. Ajo familje komunikon mes vetes duke ngritur zërin dhe duke bërtitur njëri tjetrit. Këtë përvojë mësuesi iu sjell nxënësve të vet. Me buzëqeshje mësuesi po i pyet nxënësit: “Pse...
Është e vështirë të mendosh se vetmia mund të të çojë deri në humbjen e jetës, por raporti i fundit i shoqatës së psikologëve amerikanë tregon pikërisht këtë.  Pothuajse të gjithë ndihemi të vetmuar në një pikë në jetën tonë. Disa ndihen të vetmuar kur janë larg miqve dhe familjes, e disa të tjerë ndihen të vetmuar edhe kur ndodhen...
Studimet e kryera psikologjike tregojnë se në fakt në botë ka njerëz synimi i të cilëve është bërja keq e dikujt tjetër, apo shkatërrimi i tyre, qoftë ky emocional, psikologjik apo edhe fizik.  Në shoqërinë e sotme, është e vështirë të dallosh qëllimet e vërteta që mund të ketë një njeri kundrejt jush. Ideja se të gjithë njerëzit janë njerëz të...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW