E gjithë jeta është një proces mësimi. Nëse ne ndalemi së mësuari, kur besojmë se asgjë s’mund të na befasojë më dhe na ikën dëshira për të zbuluar gjëra të reja, fillojmë ngadalë të vdesim. Megjithatë, ka disa leksione që duhet t’i mësojmë sa më shpejt që të jetë e mundur, për të shmangur duke pendesën e mëvonshme mbi...
Në familjen e “mjeteve juridike të gjyshes”, gjejmë sheqerin! I njohur për të bërë një scrub dhe për të hequr lëkurën e vdekur, sipas një studimi të kryer nga një psikolog i mirënjohur amerikan, sheqeri gjithashtu ka një efekt befasues në qetësinë e çiftit.   Sheqeri ju mban larg debateve me partnerin tuaj Shoqëria aktuale imponon standarde të bukurisë dhe humbjes së...
Nëse ke një personalitet të fortë, dije se nuk është diçka kaq e mirë sa e mendojnë të gjithë. Disa do të urrejnë, disa do të jenë xhelozë dhe disa do të tremben për personalitetin tënd. Mos e ndrysho mënyrën se si je. Ji vetvetja në çdo moment, por përpiqu edhe të dallosh mënyrën se si karakteri yt ndikon...
Përse ta kaloni jetën me një profesion që nuk i përshtatet tipit të karakterit tuaj? Nëse jeni energjik, përse të mbylleni në zyrë? Nëse do të ishit një avokat i përkryer, përse të bëheni mjek? Zbuloni profesionin tuaj ideal sipas personalitetit Nëse dëshironi të arrini suksesin më të madh, pa u munduar në punë të cilat nuk janë brenda profilit...
Prindërit zakonisht e kanë shumë të vështirë të përballen me frikën e fëmijëve nga terri. E sipas ekspertëve, një frikë e tillë nis saktësisht kur fëmijët të arrijnë moshën për të shkuar në çerdhe Të mësuar të rrinë në shtëpi, ata ndjejnë një lloj boshllëku, posa që fillojnë të shkojnë në çerdhe. ‘Largimi’ nga nëna, edhe pse e pashmangshme, duhet të...
Meshkujt nuk janë të zotë në formulimin e emocioneve të tyre, por ato janë më se të qartë kur bëhet fjalë për vënien e tyre në veprim. Shumica e tyre janë rritur për të qenë meshkuj të fortë, të qëndrueshëm, të fuqishëm dhe të sigurtë që njerëzit e tyre të dashur të mund të strehohen aty sa herë që janë...
Përballja me vetminë, në realitet, mund të sjellë përfitime të shumta për gjendjen psikofizike të një personi. Të qenit vetëm është një frikë shumë e zakonshme, por rezulton të jetë mënyra më e mirë për të përvetësuar më shumë vetëdije dhe harmoni me veten. Vetmia është e mirë, por brenda shoqërisë është sinonim i ankthit dhe izolimit. Si rezultat,...
T’u dedikohesh të tjerëve është e rëndësishme, veçanërisht për disa njerëz të cilët, duke vepruar kështu, ndjehen thellësisht të kënaqur, qoftë edhe pa marrë asgjë në këmbim. Bujarët janë të tillë, dinë si të japin pa pyetur, por ka një kufi për gjithçka. Kur të dhënit shndërrohet në një barrë, dhe ju pushoni së qen të lumtur vetëm për të...
Refuzimi është një fjalë e shëmtuar dhe nëse tregohemi të sinqertë, askush nga ne nuk do të donte ta dëgjonte. Nëse dikush mendon se mund të jetë i suksesshëm pa e provuar refuzimin e të tjerëve, padyshim që gabohet. Gjërat e sigurta janë të rralla në jetë dhe një nga to është dhe fakti se do të ketë raste...
Praktiko një sport. Sportet dhe lojërat e ndryshme të mësojnë shumë mbi fitoren, mbi humbjen, mbi respektin për ata që drejtojnë lojën, për punën në grup, si dhe të bëjnë të largosh stresin e akumuluar gjatë ditës.   Hiq mënjanë disa lekë kur je i lirë, sepse një ditë ato do të të duhen me shumë siguri.   Mëso të...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW