Të gjithë ne shpresojmë se kur takojmë një person për herë të parë, nuk duhet të bëjmë një gafë të rëndë, si për shembull ta fyejmë apo të themi një budallallëk. Por, që përpara se ju të keni një shans për ta magjepsur, dijeni që brenda pak sekondash, njerëzit krijojnë këto 8 përshtypje për ju: Nëse jeni të besueshëm Njerëzit...
Harv Eker pati thënë njëherë: “është aritmetikë e thjeshtë: të ardhurat tuaja mund të rriten vetëm deri në atë masë që ju mundeni.” Do të thotë që pasuria nuk ka të bëjë vetëm me punën, por ka të bëjë edhe me mënyrën tuaj të të menduarit. Njerëzit e pasur investojnë në fitime 24 orë në ditë, duke bërë gjëra të...
Ka shumë gjëra që paratë mund të blejnë: makina luksoze, shtëpi, pallate, pajisje të teknologjisë së lartë. Por ka shumë gjëra të tjera, më të rëndësishme, që paratë nuk mund t’ju japin, gjëra të tilla si lumturia e sinqertë dhe qëllimi. Dhe kur mendoni për atë që dëshironi nga jeta, çfarë duket më e rëndësishme: një Ferrari apo një...
Mendësia e duhur Një nga mënyrat më të lehta për të siguruar një gjuhë miqësore të trupit, është të futeni në një dhomë apo sallë, me qëllime miqësore. “Para se të takoni dikë, imagjinoni që ju pëlqen shumë personi,” thotë avokatja dhe sipërmarrësja Elena Ledoux. Pastaj, kur të filloni takimin, përpiquni të gjeni arsyet pse sinqerisht ju pëlqen ai...
Kur bëhet fjalë për të folur në publik, nuk duhet të përgjithësohet mbi faktin që dikush mund të ketë një moment të ankthit fillestar, lehtësisht të “shtypshëm”. E më pas, të jetë në gjendje të zhvillojë me besim një fjalim të tërë. Frika ose pasiguria e të folurit në publik, për ata që nuk e dinë ende, mund të...
1.Shkoni në punë disa minuta më parë- Shkoni në punë disa minuta më parë ose jini të përpiktë – është hapi i parë për të qenë të lumtur në jetën profesionale. Nëse shkoni me vonesë, duhet të nisni gjithë punët në mënyrë të nxituar ose nervoze. Ndër të tjera keni pak kohë në fillim të ditës. Kur ju jeni...
Ekziston një arsye pse autorët e letërsisë klasike i kushtojnë kaq shumë vëmendje lëvizjeve të vetullave dhe qerpikëve të personazheve të tyre. Studiuesit modernë kanë vërtetuar që ne transferojmë deri në 93% të informacionit në mënyrë jo-verbale. Meqë ra fjala, në komunikimin jo-verbal nuk bëjnë pjesë vetëm gjuha dhe imitimi i trupit tonë, por edhe erërat dhe objektet me...
Nëse je personi që pëlqen të bëjë rolin e viktimës dhe të thotë vazhdimisht: “Gjërat e këqija më ndodhin vetëm mua”, “Nuk jam atje ku dua të jem për shkak të atij personi apo asaj gjëje”, dije se nuk ke për të ecur shumë në jetë. Ta marrësh jetën me seriozitet nuk do të thotë t’i shmangesh personave apo...
Nuk mund t’i lidhësh dot gjërat duke parë përpara, por duke parë pas. Duhet të besosh se pikëpyetjet e jetës tënde do të gjejnë përgjigje në të ardhmen. Duhet të besosh tek Zoti,  sepse vetëm kështu mund të ndjekësh zemrën tënde duke besuar se gjithçka do të gjejë përgjigjen e duhur. Koha jote është e limituar, ndaj mos e shpenzo...
Henry Ford është një nga industrialistët më të mëdhenj të Amerikës, një biznesmen i madh, shpikës i makinës Ford Model T dhe themeluesi i Ford Motor Company. Ford nuk pati kurrë dashuri për fermën e familjes, kështu që ai filloi rrugëtimin e tij duke punuar si një mekanik praktikant në Detroit. Për shkak se ai shërbeu me pasion në atë që...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW