Pozitiviteti ju bën të gatshëm për gjithçka. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të mbeteni pozitiv, pavarësisht çfarë jeta ju nxjerr përpara.

-Gjej diçka pozitive brenda negatives
Nuk ka të keqe pa një të mirë brenda. Qëllimi është ta gjeni. Mund të jetë e vështirë, por me praktikë, i’a dilni. Për shembull, herën tjetër që automjeti juaj prishet, mendoni përfitimet që do të merrni për shëndetin tuaj.

-Buzëqesh, qoftë edhe me sforco
Ndonjëherë ju duhet pozitivitet i rremë. Kjo vërtetë mund t’ju ndihmojë. Herën tjetër që ju jeni i lodhur, buzëqeshni dhe shihni se si do të mendoni.

-Shprehni mirënjohjen tuaj për të tjerët
Merrni kohë për të shprehur se sa mirënjohës jeni për të tjerët. Kjo është një mënyrë e madhe për tu ndjerë më mirë, kur të shihni një buzëqeshje në fytyrën e dikujt tjetër.

-Mendoni për përfitimet
Ka një numër të përfitimeve shëndetësore për të qënit pozitive.  Ndikon në sistemin tuaj imunitar.

-Bëni më shumë ushtrime
Ushtrimi është një mënyrë e madhe për të rritur pozitivitetin tuaj. Në këtë mënyrë jo vetëm i bëni mirë shëndetit tuaj, por dhe çlironi hormone të lumturisë. Herën tjetër që ju ndjeheni të zemëruar apo të trishtuar,  merrni një valle rreth shtëpisë. Humori juaj do të rritet.

– Dil në ajër të pastër
Ajri i pastër është tjetër mashtrim i madh për të qëndruar pozitiv. Trupi ka nevojë për oksigjen. Mungesa e tij do të çojë në lodhje dhe rënie të humorit. Dilni jashtë më shpesh për të rritur positivitetin tuaj.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu