Aborti mund të përfshijë një rikuperim të vështirë emocional, dhe shumë gra dhe partnerët e tyre janë të befasuar nga intensiteti i ndjenjave të tyre pas abortit. Atogra që kanë provuar një abort, mendojnë se kanë bërë diçka gabim,andaj ato mund të shqetësohen se ajo që i ka sjellë deri tek aborti është si rezultat i stresit ose zgjedhjes së stilit të jetës që ajo kishte bërë gjatë shtatzënisë. Në fakt, shumica e aborteve janë rezultat i anomalive kromozomale, anomalive strukturore të mitrës apo çrregullimeve endokrine ose auto imune të nënës.

Disa fjalë që duhet ti thuhen një gruaje që ka përjetuar abortin:

  • Asgjë që ju nuk e keni bërë nuk shkaktoi këtë abort dhe asgjë që mund të kishit bërë nuk do ta kishit parandaluar dot abortin. Edhe nëse do të ishit shtrirë në shtrat, e do të ishit plotësisht e qetë dhe nuk do të hanit asgjë tjetër përveç ushqimeve të shëndetshme, përsëri do të ndodhte aborti. Ju nuk keni arsye për tu ndier me turp apo e vetmuar.
  • Evitoni pyetjet si :A do të provoni të ngeleni shtatzëne përsëri. Kjo pasi që ato janë shumë të ndjeshme ende.
  • Nëse pas abortit një grua përballet me depresionin, inkurajoni atë që të konsultohet me një mjek për të përcaktuar nëse ajo ka nevojë për trajtim.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu