Të gjithëve na ka ndodhur të kemi pasur të qeshura gjatë momenteve serioze dhe padyshim që nuk është një gjest i bukur, kështu që për t’ju kursyer nga përvoja e çuditshme “Bright Side” jep disa këshilla. Nëse qeshni gjatë një situate të papërshtatshme, nuk do të thotë se jeni një person i keq, ky është rezultat i mekanizmit mbrojtës të...
Kjo është një histori mbi ndryshimin midis punës nga shtëpia në teori, dhe punës nga shtëpia në praktikë, dhe e një rregulli kryesor që të gjithë tani po e shpërfillin. Por për t`a vënë atë në kontekst, ne duhet të pranojmë dy gjëra të mëdha. Së pari, ndërsa punonjësit kanë kërkuar prej vitesh më shumë fleksibilitet, ka pasur një mungesë...
Unë e kam thënë shpesh, se ne të gjithë kemi nga një teoricien të vogël konspiracioni brenda vetes. Me këtë dua të them, se të gjithë kemi disa karakteristika të përbashkëta psikologjike, që mund të na nxisin t’i besojnë njërës apo tjetrës teori konspirative. Natyrisht, disa më shumë se të tjerët. Të rënit në kurthin e të besuarit të një...
Mendësia jonë formësohet nga fakti nëse besojmë se mund të mësojmë të ndryshojmë e të zhvillohemi – apo jo.  Nga forma e kafkës suaj deri në madhësinë e këmbës suaj, karakteristikat fizike të trupit tuaj janë pak a shumë të paracaktuara plotësisht që nga fillimi. Sigurisht që ju mund të bëni një operacion plastik ose të thyeni një kockë, por në...
Tempi i shpejtë i jetës na detyron të punojmë jashtë kufijve tanë të mundshëm, andaj shpesh harrojmë t’i kushtojmë kujdes shëndetit momental, i cili është shumë i rëndësishëm. Shkaktari i vuajtjeve tona janë mendimet tona. Atë që mendojmë, prandaj duhet t‘u kthehemi mendimeve tona që do të na bëjnë të ndihemi mirë.   Metoda përbëhet nga tre hapa:   Përvetësoni mënyrën...
Shumë nga ne harxhojmë shumë kohë brenda mendjes tonë – duke u shqetësuar rreth të ardhmes, duke i rishkruar në mendje ngjarjet e të shkuarës, dhe zakonisht duke u përqendruar në pjesët e jetës, të cilat na lënë të pakënaqur. Mendimet e zakonshme, ato negative, apo ato të padëshiruara mund të të ndalojnë të kesh kënaqësi prej eksperiencave aktuale,...
“Mendimet kanë fuqinë për të krijuar dhe fuqinë për t’ju shkatërruar. Qeniet njerëzore kanë aftësinë e mrekullueshme që çdo përvojë të jetës së tyre t’i japin një kuptim që e shfuqizon këtë përvojë ose një kuptim që me të vërtetë mund t’u shpëtojë jetën.” – Tony Robbins Mendimet negative na lënë pas. Ato përforcojnë ndjenjat e dështimit, frikës dhe plogështisë. Kur u besojmë...
Mendimet negative në situata të caktuara na pushtojnë të gjithëve. Edhe personat tejet optimistë nuk janë të paprekur nga mendime të tilla. Megjithatë, për disa të menduarit e tillë mund të jetë shkatërrues. Psikologë të ndryshëm i janë kushtuar analizimit të procesit, gjatë të cilit mendimet ndikojnë në pamjen, energjinë dhe gjëndjen tonë të përgjithshme shëndetësore. Hulumtimet kanë zbuluar...
Jeni gjendur në një situatë ku një mendim ju ka pushtuar plotësisht trurin për disa orë ose ditë? Strategjitë e mëposhtme do t’ju ndihmojnë t’i jepni fund këtij fenomeni. Si mund të ndaloni së menduari për dikë apo për një situatë të caktuar? Të gjithë ne jemi gjendur në ato situata ku vazhdimisht kokën na e rrahin pyetje si...
Nuk mungojnë gurutë, të cilët betohen se jeta juaj mund të ndryshojë duke i thënë dhe përsëritur vetes shprehje pozitive, duke ju bërë të mendoni se thjesht duke thënë ‘unë jam i fortë dhe i suksesshëm’, frika do të zhduket. Nëse jeni përpjekur të thoni shprehje pozitive, ju e dini se mund të jetë një zakon i vështirë për t’u...