Konsiderohet nga shumëkush si sëmundja e shekullit, edhe pse pak njerëz e njohin dhe e dallojnë atë: po flasim për sindromën e piedestalit. Ekziston një vijë shumë e hollë që ndan vetëvlerësimin dhe mendjemadhësinë, shkelja e saj mund të çojë në sindromën e piedestalit, sëmundje që i bën njerëzit të ndjehen thuajse një hyjni, kur në realitet, mbase, ata nuk...
  Njerëzit me çrregullim personaliteti Skizoid zakonisht shkëputen nga marrëdhëniet shoqërore për periudha të gjata kohore. Ata kanë vështirësi të shprehin emocionet e tyre, kanë një dëshirë minimale për intimitet dhe shmangin marrëdhëniet e ngushta me të tjerët, me çdo kusht. Albert Einstein dhe Bill Gates janë dy individë të mirënjohur që kishin “Schizoid Personality Disorder” (SPD). Simptomat e zakonshme As nuk...
Këto besime të shtrembëruara janë pothuajse universale dhe në mënyrë të pashmangshme thyejnë shanset e lumturisë dhe suksesit. Vetëm për shkak se keni një mendim nuk e bën atë të vërtetë. Jeta juaj përjetohet deri në këtë pikë – e mirë apo e keqe – jepuni ngjyrë mënyrës se si i perceptoni njerëzit në mendjet tuaja dhe gjërat që...
Si përkufizohet narcizmi? “Narçizët kanë vetëbesim të ulët, por zakonisht janë shumë të suksesshëm. Ata ndjehen të fuqishëm; ata i japin rëndësi vetes; ata dëshirojnë admirim dhe nuk kanë ndjeshmëri. Ata janë gjithashtu shfrytëzues dhe ziliqarë. Tipat keqadashës nuk e harrojnë kurrë një mospërfillje. Ata do t’ua kthejnë “borxhin” edhe dhjetë vite më vonë, por ata veprojnë në mënyrë të përkryer...
  Ekzagjerime Gënjeshtarët pëlqejnë përshtypjen e dëgjuesit, kështu që gjithkush ekzagjeron herë pas here. Për shembull, ata mund të pretendojnë të kenë një shtëpi të madhe, që stërvisin kuaj të rrallë që janë më të shpejtët në botë, që takohen me njerëz të famshëm dhe pijnë në shoqërinë e tyre.   Një gënjeshtar patologjik pëlqen të duket në publik për të...
Bota jonë është e populluar me të gjitha llojet e njerëzve me nivele jashtëzakonisht të ndryshme të inteligjencës. Pothuajse çdokush do ta konsideronte veten inteligjent, sigurisht, dhe mund të jetë shumë e vështirë të gjesh një vlerësim të saktë të inteligjencës sonë. Në fund të fundit, mendimet tona gjithmonë tentojnë të tingëllojnë të mençur në kokën tonë, apo jo?...
Askush nuk ka recetën për jetën, formulën magjike për ta bërë çdo ditë të mirë dhe të gjitha qëndrimet përkthehen në gjëra të mira. Jeta është shumë e pasigurt dhe shpesh, kur mendojmë se dimë të gjitha përgjigjet, na befason me pyetje të reja. Sidoqoftë, edhe në mes të ndryshimeve të vazhdueshme që përjetojmë gjatë udhëtimit tonë, ekzistojnë disa receta...
Në një botë të qeverisur nga normat dhe vlerat e paracaktuara të shoqërisë, disa njerëz spikasin më shumë. Të pajisur me një karakter të ndryshëm dhe një mënyrë të menduari plotësisht jashtë kornizave, këta persona sugjerojnë se po ndjekin stilin e vet të jetës, dhe nuk u bëhet vonë për atë që thonë të tjerët. Tërheqës por edhe frikësues,...
Negativiteti kronik me plot gojën mund të ju vrasë dhe kjo është provuar shkencërisht. Mbretëreshat e dramës mund të shkatërrojnë jetën tuaj. Ne mendojmë se secili prej nesh ka pasur ndoshta një koleg toksik ose një mik i cili gjithmonë thith energjinë tonë.  Zakonisht fillojmë të ndjehemi të rraskapitur rreth këtyre njerëzve. Por ka më shumë gjëra që bëjnë...
 Në auditorin e një Fakulteti të Shkencave Sociale u dëgjua një pyetje e pazakontë e një studenti në drejtim të profesorit, ai i tha:  “Profesor, nëse ju thoni se durimi fortësi është pse njerëzit na e shfrytëzojnë si dobësi”? Të jesh i duruar nuk do të thotë të jesh i dobët ose frikacak. Ndonjëherë është më mirë të heshtësh dhe të...