Depresioni dhemb. Jo vetëm mendërisht, por edhe fizikisht. Kjo do të thotë që kur një person është në depresion mund të ketë edhe shumë simptoma fizike që nuk duhet të nënvlerësohen. Kjo nuk është aspak e parëndësishme. Mjafton të themi se në kulturat ku njerëzit nuk besojnë në ekzistencën e depresionit, për shembull kineze dhe koreane, mund të ndodhë...
Psikologia Selena C., PhD, ka thënë: “Një person depresiv ka një mundësi për të mësuar se nuk është i vetmi që vuan në heshtje, ndërkohë që fitojnë mbështetjen dhe empatinë e atyre që e kuptojnë thëllësinë e dhimbjes së tyre. Ata përfitojnë nga inkurajimi prej miqve të tyre për të hedhur hapa të vegjël, por të sigurtë përpara në...
Mund të jetë e vështirë të dini çfarë të bëni ose të thoni, prandaj përdorni këto ide që vijnë direkt nga profesionistët e shëndetit mendor për të mbështetur të afërmit me depresion në rrugëtimin e tyre drejt rimëkëmbjes.   Thjesht dëgjoni! Kur një mik ose një anëtar i familjes po vuan, instikti ynë natyror është që të ndërmarrim veprime dhe t’u japim...
Me depresion kuptohet gjendja e njeriut kur ai kalon një gjendje të vështirë e angështi, vuan për një kohë të gjatë dhe jeta i duket e zymtë. Kur njeriu është i depresionuar ai nuk mund të gjejë kënaqësi në asgjë. Njeriu i depresionuar e ka të vështirë të fillojë një punë dhe ai lodhet shpejt. Marrja e vendimeve është në shumicën e rasteve...
Shkalla e lartë e mbivendosjes dhe e ngjashmërive të simptomave e bën të vështirë vendosjen e diagnozës. Por, në të ardhmen, kjo mund të mos ketë shumë rëndësi. Ku mbaron ankthi dhe fillon depresioni? Në 2017, Organizata Botërore e Shëndetit vlerësoi se 4,4% e popullsisë në botë – më shumë se 300 milion njerëz- vuajnë nga depresioni dhe 3,6% e popullsisë...
Çrregullimet depresive janë sëmundje në të cilat ulja e vazhdueshme e humorit dhe mungesa e ndjenjës së kënaqësisë në jetë (anhedonia) janë tipare të dukshme dhe të qëndrueshme. Çrregullimet depresive ndahen në Depresion Madhor (që mund të ketë një episod të vetëm ose episode të përsëritura depresive) dhe në Distimi. Një episod depresiv quhet kur ka të paktën 5...

Depresioni

0
  Depresioni dhe dhimbjet trupore psikosomatike Depresioni shfaqet shpesh me dhimbje trupore, të cilat kryesisht janë mjaft rezistente. Këtu bëjnë pjesë dhimbjet e kokës, të qafës, të kryqeve, dhimbjet në krahë dhe këmbë, ndjenja shtypjeje në hapësirën e kraharorit, ndjenja se nuk mundet të merret frymë tërësisht (e cila shpesh përjetohet sikur të ishte një gur i rëndë në gjoks), dhimbje...
Depresioni është një sëmundje e zakonshme me më shumë se 300 milion persona të prekur në të gjithë botën. Depresioni dallon nga periudhat afat shkurtër të luhatjeve të humorit dhe reagimet emocionale ndaj sfidave të jetës së përditshme. Depresioni shkaktohet si pasojë e ndërveprimeve komplekse të faktorëve social, psikologjik dhe biologjik. (Organizata Botërore e Shëndetësisë, OBSH, 2017). Depresioni është një...
Shenjat paralajmëruese të depresionit që nuk duhet t’i injoroni Depresioni, i njohur gjithashtu edhe si depresioni klinik dhe çrregullimi depresiv madhor (MDD), është një nga çrregullimet më të shumta i kohëve të sotme. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), rreth 350 milion njerëz të moshave të ndryshme në mbarë botën vuajnë nga depresioni. Nëse nuk trajtohet, mund të çojë në vetëvrasje. Po,...

Depresioni

0
Depresioni dhe çrregullimet e shëndetit mendor rrezikojnë çdokënd; Zbuloni shkaqet dhe sekretet e parandalimit dhe të kurimit natyral Çrregullimet e shëndetit mendor janë një kategori e kushteve shëndetësore të karakterizuara nga problemet e sjelljes, emocionale, dhe / ose njohëse. Kujdesi konvencional psikiatrik për njerëzit me çrregullime të shëndetit mendor, që nga vitet 1950, gjithnjë e më shumë janë bashkë-prirur nga ndikimi...