Aplikacionet për takime tani janë bërë një mënyrë shumë normale për të takuar njerëz të rinj dhe për të gjetur partnerë, por gjithmonë ekziston një rrezik. Në përgjithësi, rreziqet që hasen në aplikacionet e takimeve janë të njëjta me ato që hasen në mediat e rregullta sociale. Me ndryshimin që, mbase, brenda kontekstit të takimeve në internet, takimi i drejtpërdrejtë...

Miqtë e rremë

0
Miqtë e rremë dhe njerëzit e rremë në përgjithësi vetëm duan të marrin, pa dhënë asgjë. Ju mund të përfundoni duke u ndjerë të shteruar nga energjia, pasi keni kaluar kohë me ta. Ja 6 gjëra që janë shenja të qarta që keni të bëni me një mik të rremë.   Një oportunist Ky person do t’ju premtojë se do të...
Deri më sot, gjithnjë e më shumë njerëz perceptojnë një ndjenjë të fortë të vetmisë dhe kjo e fundit nuk është sigurisht efekt ekskluziv, që ka shkaktuar pandemia e fundit Coronavirusit, por një fenomen tashmë i pranishëm më parë në jetën e përditshme të të gjithë neve. Gjithmonë është më e lehtë të takosh njerëz që jetojnë në anonimitet, divorcet...
Mbaji sekretet për veten tënde. Ekzistojnë njerëz të rrallë që i kuptojnë vlerat e sekreteve tona, por në botë ka edhe njerëz me gojë të madhe që mëzi presin të mësojnë diçka nga ne për ta ndarë edhe me persona të tjerë. Ndaj, gjëja më e sigurtë është se miku që nuk të tradhëton kurrë, është heshtja. Një ëndërr, një...
Të shijosh kohën të cilën e kalon vetëm dhe të ndjehesh i vetmuar, janë dy  fenomene të ndryshme.   Ti mund të jesh i rrethuar nga njerëz dhe të ndihesh si njeriu më i vetmuar në botë. Ose, ti mund të jesh vetëm dhe të ndihesh i plotësuar. Njerëzit që e shijojnë tejmase kohën që kalojnë pa praninë e të...
Gjenerata Z, ose Zoomers, janë ata të lindurit pas vitit 1997 dhe që u rritën në epokën e internetit. Çështjet adoleshente të këtyre fëmijëve janë të njëjta por vlerat e tyre janë krejtësisht të ndryshme. Për shembull, ata i marrin llogaritë e tyre në mediat sociale shumë seriozisht dhe perceptojnë bloget dhe lojërat kompjuterike si një biznes serioz dhe...
Shqetësohen për budallallëqe Njerëzit që kanë varësi nga negativiteti humbasin në një gotë ujë. Nëse thyhet një pjatë, për ta është dramë stratosferike, që pak ndonjë ore do e zëvendësojnë me një tjetër. Në vend të shijojnë të përditshmen, hidhërohen duke menduar për të ardhmen, gjë që i bën edhe më negativë. Nuk dinë t’i japin çdo gjëje rëndësinë e...
Shumëkush e konsideron si fillimin e vërtetë të jetës por për shumë të tjerë është fillimi i një cikli të mbushur me ankth, stres dhe depresion.   Në këtë moshë, njerëzit kanë shumë pikëpyetje dhe dyshime mbi atë që kanë arritur dhe që synojnë të arrijnë. Niveli i përgjegjësisë është më i lartë, dilemat shtohen dhe meraku për të ardhmen mbi veten...
Karakteri është ai që e bën një individ unik, siç shkruante Schopenhauer, dhe është diçka që askush nuk mund ta heqë prej nesh ose ta ndryshojë, pasi do të shtrembëronte shpirtin tonë, “Unin”, personin që jemi. Karakteri është fati ynë. Eshtë shkruar në momentin që kemi lindur dhe, në varësi të rasteve dhe mundësive, ne mund të korrigjojmë mënyrat...
Kush qëndron fort, kush reziston pavarësisht gjithçkaje, nuk bën gjë tjetër veçse e zgjat qëndrimin në situata që për të janë të panatyrshme. Për të rigjetur mirëqënien, ndonjëherë duhet që thjeshtë të hiqni dorë. Erika e zbuloi këtë, duke i dhënë fund ankthit të përsosmërisë, dhe duke i bërë vend instikteve, që më herët i kishte frikë. Natën e shkuar...