Ka diçka shumë tërheqëse tek shpirtrat e lirë, të japin një ndjesi speciale kur rrethohesh prej tyre dhe të bëjnë të mendosh pozitivisht për jetën dhe ngjarjet që të ndodhin. Është diçka e pabesueshme se si e kanë këtë efekt. Personat e tillë, që mund t’i përkasin profesioneve të ndryshme, duhet të bëhen të njohur, të vlerësohen dhe të...
Dy fjalët më të fuqishme të çdo gjuhe janë “Unë jam”. Nëse beson, ti je i fuqishëm. Nëse mendon se je i aftë të arrish gjëra të mëdha, ke për t’i arritur ato. Nëse i flet vetes me vendosmëri se duhet të arrish gjithçka, do të jesh në gjendje të përballesh dhe të përballosh çdo gjë. Lërë fuqinë e...
Njerëzit thonë se motivimi nuk zgjat shumë. Epo, as larja nuk zgjat shumë, por të gjithë e rekomandojnë në mënyrë të përditshme. Disa ditë zgjohemi të motivuar dhe të gatshëm për të nisur me energji pozitive ditën tonë, ndërsa disa ditë të tjera përtojmë edhe të ngrihemi nga shtrati. Kështu që, për ato ditë kur nuk ndihesh i/e motivuar, shprësojmë...
Përgjithësisht, për ndërrimin e viteve apo për ditëlindjen e vet, secili fillon të mendojë mbi rrugëtimin e jetës së tij/saj dhe të krahasojë veten tashmë me veten e tij/saj shumë vite më parë. Secili nga ne synon të korrë sukses në jetë, por njëkohësisht kërkon edhe të jetë i/e lumtur. Ndaj, ne ju japim këto 15 mësime jetë për...
  Vetëvlerësimi i një qenie njerëzore është një nga pasuritë më të brishta që kemi. Sa delikate, aq edhe e çmuar, është ndoshta motori i domosdoshëm që na lejon të arrijmë në fund të ditës ende në gjendje të mirë shëndetësore. Nuk ka rëndësi se çfarë ferri është zyra apo në cilin rreth të Dantes e keni kaluar ditën tuaj....
Sinqeriteti është një mënyrë jetese, por para se të jesh me të tjerët duhet të mësosh të jesh e tillë me veten tënde. Vetëm duke patur të qartë atë që dëshironi, ju mund të shmangni rënien në situata rraskapitëse emocionale. Do të ishte një botë më e mirë nëse secili nga ne do të përdorte mirë ndershmërinë dhe integritetin ndaj...
Kundërshtitë janë një pjesë e pashmangshme e jetës sonë, dhe nganjëherë ne duhet të përballemi me kundërshtues me të vërtetë kokëfortë. Të shpërthesh në zemërim vetëm do t’i përkeqësojë gjërat, edhe nëse e ndjen se do të të mposhtë. Merr frymë thellë dhe tolero gjithçka dhe ulu pak për t’u çlodhur. Mos harroni – të gjithë bëjnë gabime. Mundohuni ta...
“A kam unë ndonjë talent”? “Po sikur të mos bëj atë që është e duhura për mua?’ ‘Po sikur në jetë është komplet ndryshe?” Pyetje të këtij lloji zhvillohen nëpër mendjen e mijëra njerëzve në të gjithë botën, pavarësisht nga mosha e tyre. Nëse ju jeni një nga ata njerëz, ndoshta është koha për të bërë një pushim dhe të...
Vetëvlerësimi nuk ka qenë kurrë një koncept më i rëndësishëm dhe i debatuar sesa sot. Ekzistojnë një mori përcaktimesh dhe udhëzues të shpejtë për të arritur vetëvlerësimin shembullor, por çfarë dimë me të vërtetë për këtë koncept psikologjik jashtëzakonisht të rëndësishëm? Ne kemi bërë kërkimet tona dhe pranojnë sfidën për të ofruar një përkufizim gjithëpërfshirës. Në këto rreshta do...
Çdo vit, miliona njerëz vendosin të bëjnë ndryshime pozitive në jetën e tyre. Ne vendosim të hamë më shëndetshëm, të ushtrohemi më shumë dhe të flemë më shumë. Për një copë kohë, ne ushtrohemi vërtetë, shkëmbejmë patatet e skuqura me perime dhe sigurohemi që të jemi në shtrat para orës 11:00. Dhe ndjehemi mirë. Por nuk vonon shumë dhe...