Teksa po shfletonte disa studime të vjetra, Hilari Elfenbein vuri re diçka të çuditshme në lidhje me fotot në një studim të famshëm. Studimi në fjalë i kryer në fundin e viteve 1980, kishte pyetur vullnetarët nëse ishin në gjendje të identifikonin emocionet në fytyrat e njerëzve japonezë dhe kaukazianë. Disa nga fytyrat “japoneze” u paraqitën nga japonezo-amerikanët, pjesa tjetër...
Prindërit e dinë mirë ndjesinë kur fëmija është fiksuar keq pas telefonit celular gjatë gjithë kohës. Gati gjysma e adoleshentëve që janë 10 deri në 13-vjeç kanë një smartfon dhe ky numër vijon të rritet. Madje në vendet më të zhvilluara, shumë prindër ankohen se fëmijët e tyre shpenzojnë shuma të mëdha në lojërat që luajnë nga kompjuteri. Më poshtë...
John Sweller, një nga studiuesit më të rëndësishëm të shkencës së të mësuarit ka sugjeruar se arsimtarët duhet të paraqesin informacion pa detaje të panevojshme Përndryshe, truri i studentëve mund të mbingarkohet në një rrëmujë intelektuale. Studimi i fundit i Sweller ofron një pasqyrë të re: truri i njeriut mund të ketë nevojë për pushime të rregullta kur mëson në mënyrë...
Shumë nga vendimet tona shkaktojnë pyetje dhe komente nga njerëzit e tjerë, familjarë, miq, apo persona të afërm që për ndonjë arsye apo për ndonjë tjetër, e kanë përherë një opinion lidhur me mënyrën se si duhet të sillemi, se si t’i ndërtojmë marrëdhëniet dhe se me kë të komunikojmë. Ndonjëherë persona të tillë arrijnë deri në pikën, sa...
Ashtu sikurse të gjithë e dimë, gjumi është thelbësor për mirëqenien tonë fizike dhe mendore. Njerëzit që vuajnë nga çrregullimet e gjumit, shpesh bëjnë një jetë të shqetësuar.   Fjetja e dobët dhe e keqe mund të ndikojë në disponimin, produktivitetin dhe përqendrimin në punë. Prandaj, një sy gjumë pasdite mund të jetë thelbësor për mirëmbajtjen e mirëqenies sonë psiko-fizike. Në fakt...
Të jesh ndryshe në këtë botë, kërkon punë, përkushtim dhe më e rëndësishmja të jesh kreativ. Kreativiteti nuk është thjesht të merresh me art. Të jesh kreativ do të thotë të shohësh gjërat në një mënyrë që të tjerët nuk i shohin. Por ndodh që jo gjatë gjithë kohës ti mund të qëndrosh kreativ, kjo për shkak të rrethanave dhe...
Një punë që nuk na kënaq, një qytet që na rri “ngushtë”, ose një histori dashurie që përfundoi keq: ka shumë arsye që na bëjnë të themi “mjaft, dua të ndryshoj”. Ne duam të eksperimentojmë gjëra të ndryshme, më të lira, jetësore. Por ndryshimi i zakoneve tona nuk është i lehtë, shpesh ne nuk dimë se nga t’ia fillojmë....
Çfarë e çon njeriun drejt suksesit? Gjenetika e ka zbuluar këtë tani. Dhe ajo dikton rregullat për të pushtuar botën Ambicia ime e vetme, shkruante shkrimtari Charles Bukowsky, është të jem askushi. Një pikëpamje interesante, por jo e ndarë nga një shoqëri që shpërblen, të paktën përkohësisht, suksesin dhe aftësinë për të arritur në krye, pavarësisht nga kostoja. Dhe presioni...
Ajo që themi dhe shkruajmë mund të transformojë gjendjen tonë shpirtërore. Edhe për mirë. Pse duhet të përfitoni! Fjalët që përdorim për të komunikuar me veten në dialogun tonë të brendshëm, si dhe ato nëpërmjet të cilave ua zbulojmë veten të tjerëve, kanë fuqi të madhe: ato mund të forcojnë, dëmtojnë ose transformojnë gjendjen tonë, të na japin gëzim...
Nëse fle mjaftueshëm, mëson gjëra të reja dhe nëse jeni njeri aktiv në shoqëri, kujtesa juaj do të jetë e pavdekshme. Më poshtë do t’ju listojmë 5 mënyrat që ndihmojnë në përmirësimin e kujtesës.   1.Fli Gjumi i mirë ndihmon në përforcimin e kujtimeve episodike – atyre që lidhen me kohën dhe vendin. Të bërit të një gjumi të plotë gjatë natës, pak pas...