Ndjesia e lodhjes na shoqëron në një pjesë të madhe të jetës. Puna, shkolla, angazhimet familjare dhe miqësore mund të bëhen nxitës të rregullt të lodhjes. Të qenit të lodhur herë pas here nuk është shkas për shqetësim, por lodhja e vazhdueshme lë pasoja në organizëm.   7 Arsyet Përse Ndiheni Të Lodhur Gjithë Kohës Anemia Lodhja e shkaktuar nga anemia vjen si rezultat...
A njihni ndonjë person të shoqërueshëm që flet me zë të lartë dhe nganjëherë është i/e bezdisshme dhe e padurueshme? Epo, ai/ajo është ekstroverte. Ekstrovertët janë njerëz që e marrin energjinë e tyre nga të qenët rreth të tjerëve. Ekzistojnë disa pikat e forta dhe të dobëta të këtij lloji të personalitetit:   Pikat e forta   Mund të mendojnë shpejt Truri i ekstrovertëve është...
Definicioni i një introverti është dikush që preferon qetësi, hapësira me stimulime të pakta mentale. Introvertët ndihen të lodhur apo të mërzitur kur qëndrojnë në mesin e shumë njerëzve, por duke qëndruar vetëm arrijnë të kthejnë energjinë e tyre. Të jesh një introvert është krejtësisht normale. Pavarësisht së çfarë thonë të tjerët,  të jesh  introvert nuk do të thotë që...
Udhëzime: Përgjigjuni secilës pyetje sipas mënyrës sesi ndiheni personalisht. Përgjigjuni po nëse është të paktën disi e vërtetë për ju; mos u përgjigjni fare nëse nuk është e vërtetë për ju. Jam lehtësisht i/e mbingarkuar nga stimulimet e fuqishme shqisore. Më duket se jam i/e vetëdijshme për hollësitë në mjedisin tim. Humori i njerëzve të tjerë ndikon tek unë. ...

Tipi ESFP

0
Nryshe njihet edhe si ARGËTUESI Jam egoiste, e paduruar dhe pak e pasigurt. Bëj gabime, dal jashtë kontrollit dhe ndonjëherë është vështirë të merresh me mua. Mirëpo, nëse nuk mund të më durosh në më të keqen time, sigurisht që nuk e meriton më të mirën. Marilyn Monroe Nëse dikush në mënyrë spontane fillon të vallëzoj ose këndoj, është personaliteti ESFP....

Tipi ESTP

0
Ndryshe njihet edhe si SIPERMARRESI Jeta është ose një aventurë e guximshme ose asgjë. Helen Keller Tipet e personalitetit ESTP kanë ndikim të menjëhershëm në gjërat që i rrethojnë- mënyra më e mirë për të dalluar ata në një festë është të kërkosh për një grup të madh të njerëzve që u shkojnë pas gjatë kohës që ata lëvizin nga një...

Tipi ENFP

0
Ndryshe njihet edhe si PERKRAHESI Personaliteti ENFP është një shpirt i lirë. Janë shpesh jeta e festave, por për dallim nga Eksploruesit, ata janë më pak të interesuar në kënaqësinë dhe ngazëllimin e çastit e më shumë në shijimin e lidhjeve shoqërore të cilat i krijojnë me të tjerët. Tërheqës, të pavarur, energjik dhe të mëshirshëm. 7% e popullsisë që...

 Tipi ENTP

0
Ndryshe njihet edhe si DEBATUESI Ndjek rrugën e pasigurt, mendimtar i pavarur. Ekspozoja idetë e tua rrezikut të kundërshtimit. Fol atë që mendon dhe frikësoju më pak nofkës “njeriu i çmendur” sesa njollës së nënshtrimit. Dhe çështjet që të duken me rëndësi, përkrahi publikisht. Thomas J. Watson Personaliteti ENTP është avokati kryesor i djallit, kënaqen në procesin e shpërndarjes së argumenteve...

 Tipi ESFJ

0
Ndryshe njihet edhe si OFRUESI Përkrahni, nxitni dhe forconi njëri-tjetrin. Energjia pozitive që shpërndahet nga një njeri do ndihet nga të gjithë. Deborah Da Njerëzit me këtë personalitet janë të famshëm- është e kuptueshme sepse janë një lloj personaliteti mjaft i shpeshtë duke përbërë 12 përqind të popullatës. Në gjimnaz, ESFJ-të janë nxitëset e tifozëve dhe qendërmbrojtësit, në qendër të vëmendjes...

Tipi ESTJ

0
  Ndryshe njihet edhe si ZBATUESI Rregulli i mirëfilltë është baza e të gjitha gjërave. Edmund Burke ESTJ-të janë përfaqësues të rregullit dhe traditës, duke përdorur të kuptuarit e tyre për çfarë është e drejtë, e gabuar dhe e pranuar nga shoqëria për të bërë bashkë familjet dhe komunitetet. Duke përfaqësuar vlerat e sinqeritetit, përkushtimit dhe dinjitetit, njerëzit me personalitetin ESTJ vlerësohen...