Ndonjëherë, kur përballemi me vështirësi që na  sjell jeta, është shumë e thjeshtë të përfshihesh nga negativiteti dhe keqardhja. Ne shpesh përqëndrohemi më shume seç duhet në anën negative të situatave dhe harrojmë të jemi mirënjohës për atë që kemi. Mirënjohja është nga ato gjëra që duhet ta bëjmë pjesë të përditshmërisë sonë. Këto janë 5 zakone që zotëron një njeri...
Përmes gjithë luftës së çmendur dhe plagëve të jetës, ka disa gra që janë “mbijetuese”. Ato ndahen nga turma. Gra të thjeshta me një buzëqeshje të zemrës. Ato janë një burim frymëzimi që të gjithë i admirojnë. Përkufizimi i një gruaje të fortë. Këtu janë tetë karakteristika që e identifikojnë një grua të fuqishme që dallon nga të gjithë...
Ne të gjithë duam të kemi të drejtë kur jemi të angazhuar në një betejë verbale. Ndonjëherë, kjo mund të përfshijë emocione ose të nxehemi dhe humbja e një argumenti mund të jetë një goditje brutale ndaj egos tonë. Fjala “argument” ka shumë domethënie negative, shpesh duke sjellë në mend idenë e të bërtiturit, përplasjes së dyerve dhe skuqjes së...
Të gjithëve na ka ndodhur të paktën një herë të zhgënjehemi nga ata që nuk e prisnim.  Dikush tjetër ka provuar ndarjen nga jeta të dikujt që ka ndikuar shumë në jetën e vet. Një person tjetër ka marrë një lajm të rëndë lidhur me një sëmundje të pashërueshme. Ngjarjet stresuese nuk kanë të mbaruar… Nga gjithë këto ngjarje të...

Karizma

0
Pse miku juaj u duket simpatik të gjithëve, është ai gjithmonë në qendër të vëmendjes dhe mendimet e tij vlerësohen shumë? Disa psikologë e quajnë magnetizëm shoqëror këtë aftësi për të tërhequr të tjerët nga vetja: është një dhunti e rrallë por e rëndësishme, sepse të qenit të këndshëm dhe komunikues ju ndihmon të shfrytëzoni mundësitë e dobishme, për...
Ne kërkojmë tre gjëra kur punësojmë njerëz. Ne kërkojmë inteligjencë, kërkojmë iniciativë ose energji dhe kërkojmë integritet. Nëse nuk e kanë këtë të fundit, dy të parat do t’ju vrasin, sepse nëse do të merrni dikë pa integritet, dy të parat mund të mund të kthehen kundra jush. Prandaj është koha për të drejtuar pasyrën nga vetja. A punësoni për integritet?...
Nëse njerëzit ankohen për ju se nuk të qesh buza kurrë, lërini të flasin dhe merreni si kompliment. Shkencëtarët thonë se gratë që zakonisht kanë humor të keq janë gjithashtu më të zgjuara, kështu që tani e tutje, mos u ndjeni sikur duhet të jeni një person që sillet gjithmonë mirë dhe me pozitivitet. Në vend të kësaj, mirëprisni anën...
Karakteristikat, përfitimet, mangësitë dhe shembujt e njohur Udhëheqja demokratike, e njohur edhe si lidership pjesëmarrës ose udhëheqje e përbashkët, është një lloj stili udhëheqës në të cilin anëtarët e grupit marrin një rol më pjesëmarrës në procesin e vendimmarrjes . Ky lloj i lidershipit mund të zbatohet për çdo organizatë, nga bizneset private në shkolla në qeveri. Secilit i jepet mundësia për të marrë...

Lidershipi

0
  Shumë liderë të suskesshëm në biznes pas një kohe arrijnë pikën kur janë të ballafaquar me stagnim apo rrezik të stagnimit dhe nuk shohin rrugëdalje. Kjo ndodhë për arësye se kushtet jetësore (rrethanat) kanë ndryshuar dhe ata nuk duan të ndërrojnë mënyrën e punës dhe mentalitetin që i ka sjellë deri aty. Ky është momenti kur dikush që ka...