Pse të lexojmë?

0
Më shumë se një e katërta – 26 për qind – e të rriturve në SHBA, e pranojnë se nuk kanë lexuar qoftë edhe një pjesë të një libri gjatë vitit të kaluar. Kjo sipas statistikave që dalin nga Qendra Kërkimore Pju. Nëse jeni pjesë e këtij grupimi, dijeni që shkenca mbështet idenë se leximi është shumë pozitiv për...
Barak Obama ishte i famshëm gjatë presidencës së tij për shkak të dukjes gjithmonë i qetë dhe i relaksuar në publik. Nganjëherë media e quante“No drama Obama” (Nuk ka dramë Obama) dhe jo gjithmonë në kuptimin pozitiv. Gjatë fjalës së tij në një konferencë mbi teknologjinë në Salt Leik Siti, Utah, SHBA, të organizuar nga kompania e programeve “Qualtrics”, ai e...
Shumë prindër e kanë përjetuar atë situatën e pakëndshme kur ata kuptojnë se sjellja e fëmijës së tyre ka ndryshuar, por pa e ditur se nga ka ardhur ky problem. Ne kemi gjetur disa përgjigje nga të cilat të gjithë prindërit do të jenë në gjendje të mësojnë diçka. Nëse fëmija juaj është i fshehtë dhe nuk ka besim,...

Mësime jetësore

0
Perceptimi është realitet Është e vërtetë. Mënyra se si e interpretoni dhe e kuptoni botën, ndikon direkt mbi bindjet tuaja dhe mënyrën se si e jetoni jetën tuaj. Perceptimi krijon paragjykim, po aq sa krijon edhe mirëkuptim. Ai krijon frikë, po aq sa kuriozitet. Dëshironi që realiteti juaj të jetë i ngushtë apo i gjerë? A do të jetë e...
Është tashmë një skemë klasike:në janar bëjmë një listë me objektiva, shpesh duke u zotuar tëarrijmë synime të rëndësishme. Dhe pas disa muajsh i harrojmë ato. Lajmi është se përpjekja për të bërë gjëra të mëdha, është një ide më pak e mirë nga sa besohet zakonisht. Dhe nuk është një ide e mirë, pasi thjesht nuk funksionon. Këtë e konfirmon edhe “Harvard Business Review”, në një shkrim me titull: “Për të arritur rezultate...
Selfi është bërë një temë shumë interesante për studiuesit, të cilëve popullariteti i autofotografisë u ka hapur probleme kërkimore të ndikimit të saj në shëndetin mendor të të rinjve dhe të rriturve Një selfi është një foto që zakonisht shpërndahet përmes medieve sociale. Edhe pse njerëzit gjithmonë kanë dashur të bëjnë fotografi të tyre dhe njerëzve të tjerë, me një...
Sot, së paku në botën e zhvilluar, fëmijët nuk frikësohen nga prindërit. Mirëpo, frika nuk ndërton marrëdhënie të shëndetshme dhe afatgjata me respekt të dyanshëm Profesorin e psikologjisë Jim Taylor, në Universitetin e San-Franciskos e ka nxitur t’i krahasojë shprehitë edukuese të paraardhëseve tij dhe të vërejë që fëmijët dikur kanë qenë të qetë kur kanë qenë afër prindërve dhe kanë...

Mësime Jetësore

0
E gjithë jeta është një proces mësimi. Nëse ne ndalemi së mësuari, kur besojmë se asgjë s’mund të na befasojë më dhe na ikën dëshira për të zbuluar gjëra të reja, fillojmë ngadalë të vdesim. Megjithatë, ka disa leksione që duhet t’i mësojmë sa më shpejt që të jetë e mundur, për të shmangur duke pendesën e mëvonshme mbi...
Prindërit e përgjegjshëm do të bënin gjithçka për të rritur një fëmijë të lumtur dhe të suksesshëm, por ndonjëherë ata dështojnë. Gabimet e prindërve mund t’i bëjnë fëmijët të fillojnë të analizojnë ngjarjet që ndodhin rreth tyre dhe të krijojnë një botëkuptim që ndikim të fuqishëm në jetën e tyre të ardhshme. Ne dëshirojmë që kjo botë të jetë...
Kur shtohet udhëzimet e autoriteteve për të shmangur daljet e panevojshme jashtë, dhe qëndruar më shumë në shtëpi për shkak të pandemisë, njerëzit përballen me një numër vendimesh. Dhe pyetjet më se të zakonshme në kushte normale:A duhet të shkoj tek berberi të pres flokët? Kur mund të dal për piknik me miqtë? Çfarë masash mbrojtëse duhet të marr...