Prindërit e përgjegjshëm do të bënin gjithçka për të rritur një fëmijë të lumtur dhe të suksesshëm, por ndonjëherë ata dështojnë. Gabimet e prindërve mund t’i bëjnë fëmijët të fillojnë të analizojnë ngjarjet që ndodhin rreth tyre dhe të krijojnë një botëkuptim që ndikim të fuqishëm në jetën e tyre të ardhshme. Ne dëshirojmë që kjo botë të jetë...
Sipas statistikave, pothuajse çdo prind është i bindur se po bën punën e duhur për rritjen e fëmijës dhe për t’i dhënë atij/asaj mësime të vlefshme. Por në fakt nuk është kaq e thjeshtë. Shumicën e kohës, të rriturit nuk mund t’i kontrollojnë emocionet e tyre dhe i dënojnë fëmijët e tyre më shumë se sa e meritojnë. Kjo, nga ana...
Prindërit janë të ngarkuar me detyrën e vështirë të rritjes së fëmijëve të vegjël. Këta njerëz të vegjël mësojnë të gjitha llojet e gjërave nga prindërit e tyre. Por më e rëndësishmja, fëmijët mësojnë se si t’i trajtojnë njerëzit e tjerë. Rritja e një fëmije që mund të konsiderohet “i sjellshëm” mund të duket e lehtë, por shumë prindër mund...
Ju mund të jeni të prirur të krijoni një orar minutë pas minute për fëmijët tuaj. Keni shpresa të mëdha për orë të tëra të mësuari, përfshirë aktivitete në internet, eksperimente shkencore dhe raportime librash. E kufizoni teknologjinë deri sa të jetë bërë çdo detyrë! Por dëgjoni pak… Fëmijët tanë janë aq të frikësuar, sa edhe ne në këto momente....
Prindërit janë të ngarkuar me detyrën e vështirë të rritjes së fëmijëve të vegjël. Këta njerëz të vegjël mësojnë të gjitha llojet e gjërave nga prindërit e tyre. Por më e rëndësishmja, fëmijët mësojnë se si t’i trajtojnë njerëzit e tjerë. Rritja e një fëmije që mund të konsiderohet “i sjellshëm” mund të duket e lehtë, por shumë prindër mund...
Psikologët dhe specialistët e sjelljes së fëmijëve mund të na ndihmojnë të bëjmë dallimin mes fëmijëve mosmirënjohës dhe atyre që kanë qenë viktima të një influence toksike. Rritja e fëmijëve është shumë e vështirë dhe askush nuk ka të drejtë të gjykohet kur bëhet fjalë për stilin e veçantë të prindërimit, por ekziston një vijë shumë e hollë ndarëse mes...
Profesori i Harvardit, Ronald Ferguson, autor i “The Formula”: Zbërthimi i sekreteve për të rritur fëmijë shumë të suksesshëm, kohët e fundit i tha Gazetës Harvard se ai ka bërë pikërisht këtë gjë. Ferguson ishte magjepsur me atë se çfarë bënë prindërit për studentëve të tij të talentuar. Kështu që ai dhe bashkëautori Tatsha Robertson studiuan në tërësi sesi stilet...
Çdo fëmijë është i veçantë në mënyrën e vet, por disa prindër mund të pyesin veten nëse fëmijët e tyre janë më inteligjentë se bashkëmoshatarët e tyre. Pyetja e rëndësishme, natyrisht, është se si të kuptosh nëse një fëmijë është një gjeni. Të gjithë prindërit duan të besojnë se fëmijët e tyre janë të veçantë dhe unikë dhe në një...
Një person mesatar kalon rreth 3 orë në një smartphone çdo ditë. Psikologët madje thonë se familjet tani kalojnë më shumë kohë “vetëm”. Kjo do të thotë që prindërit janë fizikisht të pranishëm, por sakrifikojnë kohën e çmuar me fëmijët e tyre për hir të komunikimit në internet. Dhe në fund të fundit, fëmijët janë ata që vuajnë pasojat...
Prindërit duhet të gjejnë gjithmonë mënyra për t’i ndihmuar fëmijët e tyre që të arrijnë rezultate të mira në shkollë, por ata mund të surprizohen kur të mësojnë se edhe pasi të marrin deftesat, ata mund të shkaktojnë probleme për fëmijët. Një notë e keqe është diçka që duhet të trajtohet seriozisht, por prindërit që priren t’u bërtasin dhe...