Është një ekuilibër i aftësive të trurit për inteligjencës akademike dhe inteligjencë sociale. Ne jetojmë në një botë ku gati çdo prind i inkurajon fëmijët e tyre të marrin nota të mira në shkollë. Jo vetëm kaq, madje mund të pritet që fëmija i tyre të marrë vetëm 10-ta. Çdo notë më pak do të konsiderohej një zhgënjim. Besimi,...
Imagjinoje pak veten sikur je 90 vjeç duke pushuar në një karrige dhe duke menduar për jetën tënde. E krijove pak a shumë një imazh? Shumë mirë. Tani më lejo të të them diçka. Studimet tregojnë se pendesa më e madhe e njerëzve të moshuar nuk ka të bëjë me ato gjëra që kanë bërë, por me ato që...
I duam njerëzit që dinë të marrin vendime kurajoze në kohë të vështira. Ata që zgjedhin atë që duan me të vërtetë kundër asaj që për të tjerët duket logjike ose koherente. E bëjnë kur është e vështirë, kur çdo gjë duket se është kundër dhe thonë: “Nëse ka diçka që shënon tek unë, ai jam unë.” Na pëlqejnë...
E ke menduar ndonjëherë që një pjesë e madhe e stresit tënd buron direkt nga mënyra si mendon dhe reagon? Ka ndjenja, emocione apo thjesht gjëra që të ndodhin në jetë dhe që nuk i kontrollon dot. Duhet të dorëzohesh, nuk mund të kesh kontroll mbi gjithçka që të ndodh. Ja 7 këshilla që mund të të shërbejnë.   Ju...
Gjysma e parë e jetës na kalon duke kërkuar pasuri, ndërsa gjysma tjetër duke kërkuar mjek. Një bankier është një dikush që të huazon ombrellën kur ndrin dielli dhe ta kërkon sapo nis të bjerë shiu. Kush blen atë çka nuk i duhet, shet atë çka i duhet. Përgjithësisht të hollat humbin duke kërkuar të holla. I pasur është kush nuk ka borxhe...
Dale Carnegie ishte shumë gjëra … shkrimtar, gazetar, psikolog, edukator. Ai besoi se nuk ka njerëz të këqij në botë, vetëm se ekzistojnë rrethana të vështira që mund të tejkalohen edhe pa e prishur jetën e dikujt dhe pa e vrarë shpirtin e tyre. Këto janë pikërisht gjërat e theksuara në librat dhe ligjëratat e tij. Çdo njeri bëhet budalla...
Njeriu e kallëzon fytyrën e vet në tre raste: kur është i pasur, kur është i tërbuar dhe kur është i dehur. Dëshirë pas dëshire sjell mërzi të madhe, kënaqja sjell lumturinë më të madhe. Diçka e pambrojtur është e sigurtë po e ruajti fati, por po qe fati kundër, do të humbasë, sado që të ruhet. Difekti i varfërisë shkatërron një...
Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi përmbledhur një koleksion të ndritshëm nga thesaret e mençurisë flamande. E si gjithmonë, në fund, mos harroni të na thoni cila iu mbeti më së shumti në kujtesë. Bëj sikur je i ditur, por mëso edhe si të dukesh injorant. Drejtuesi (komandanti) duhet të vdesë në këmbë. E drejta është, por ligj s’ka. E pyetën bretkosën: “Pse...
Më e mira është t’i merrni këto mësime ndërsa jeni akoma të rinj. Tema “Cilat janë mësimet që njerëzit më shpesh mësojnë shumë vonë në jetë?” fillimisht u shfaq në Quora – vendi i duhur për të marrë dhe shkëmbyer njohuri, duke fuqizuar njerëzit të mësojnë nga të tjerët dhe ta kuptojnë botën më mirë.   Perceptimi është realitet Eshte e vertete....
Nuk ka asgjë të gabuar të kesh para. Shumë njerëz që janë të pasur kanë punuar me zell për të arritur suksesin e nevojshëm për të grumbulluar pasuri. Problemi është përparësia e grumbullimit të parave me çdo kusht. Është në këtë përndjekje të pamëshirshme që shumë njerëz kuptojnë se paratë nuk janë, dhe kurrë nuk do të jenë, përgjigja për...