HomeFokus A je një HSP?
spot_img

Artikuj të ngjashëm

 A je një HSP?

Udhëzime: Përgjigjuni secilës pyetje sipas mënyrës sesi ndiheni personalisht. Përgjigjuni po nëse është të paktën disi e vërtetë për ju; mos u përgjigjni fare nëse nuk është e vërtetë për ju.

 • Jam lehtësisht i/e mbingarkuar nga stimulimet e fuqishme shqisore.
 • Më duket se jam i/e vetëdijshme për hollësitë në mjedisin tim.
 • Humori i njerëzve të tjerë ndikon tek unë.
 • Kam tendencë të jem shumë i/e ndjeshme ndaj dhimbjes.
 • Më duket se kam nevojë të tërhiqem gjatë ditëve të ngarkuara, në shtrat ose në një dhomë të errësuar ose në ndonjë vend ku mund të kem pak intimitet dhe çlirim nga stimulimi.
 • Unë jam veçanërisht i/e ndjeshme ndaj efekteve të kafeinës.
 • Unë jam lehtësisht i/e mbingarkuar nga gjëra të tilla si dritat e ndritshme, aromat e forta, materiale të trasha të rrobave ose sirenat.
 • Kam një jetë të pasur dhe komplekse të brendshme.
 • Shqetësohem nga zhurmat me zë të lartë.
 • Ndikohem thellë nga arti ose muzika.
 • Sistemi im nervor ndonjëherë ndihet aq i hutuar sa nganjëherë duhet të largohem nga njerëzit.
 • Jam i/e ndërgjegjshme.
 • Frikësohem lehtë.
 • Unë shqetësohem kur kam shumë për të bërë brenda një kohe të shkurtër.
 • Kur njerëzit ndihen jo rehat në një mjedis fizik, unë prirem të di se çfarë duhet të bëhet për t’i bërë ata të ndihen më mirë (si ndryshimi i ndriçimit ose ulësja).
 • Nervozohem kur njerëzit përpiqen të më bëjnë të bëj shumë gjëra menjëherë.
 • Përpiqem shumë për të mos gabuar ose harruar gjërat.
 • Unë përpiqem t’i shmangë filmat shfaqjet televizive të dhunshme.
 • Unë trullosem kur shumë gjëra ndodhin rreth meje.
 • Të qenët shumë i/e uritur krijon një reagim të fortë tek unë, duke prishur përqendrimin ose gjendjen time shpirtërore.
 • Ndryshimet në jetën time më tronditin.
 • Vërej dhe shijoj aromat delikate ose të bukura, shijet, tingujt, veprat e artit.
 • Më duket e pakëndshme kur shumë gjëra ndodhin në të njëjtën kohë.
 • Unë e kam si një përparësi të lartë rregullimin e jetës sime për të shmangur situatat mërzitëse ose mbingarkuese.
 • Shqetësohem nga stimuj intensivë, si zhurma me zë të lartë ose skena kaotike.
 • Kur duhet të garoj ose të vëzhgohem gjatë kryerjes së një detyre, bëhem aq nervoz saqë bëj shumë më keq sesa do të veproja ndryshe.
 • Kur isha fëmijë, prindërit ose mësuesit e mi më konsideronin të ndjeshëm ose të turpshëm.

Nëse jeni përgjigjur më shumë se katërmbëdhjetë nga pyetjet si të vërteta, ju ndoshta jeni Highly Sensitive Person. Por asnjë provë psikologjike nuk është aq e saktë sa që një individ duhet ta bazojë jetën e tij / saj.

Nëse më pak pyetje janë të vërteta për ju, por jashtëzakonisht të vërteta, kjo gjithashtu mund të tregojë se jeni HSP. Gjithashtu, megjithëse ka po aq burra sa gratë që janë shumë të ndjeshme, kur bëjnë testin burrat me shumë ndjeshmëri përgjigjen pak më pak pyetjesi të vërtetë sesa gratë me ndjeshmëri të madhe.

Previous article
Next article

Të fundit