Mindfulness dhe ndikimi që ka te mendja dhe trupi ynë. Mindfulness është një gjëndje në të cilën kushdo është i përqëndruar dhe ka ndërgjegjësi për atë që bëhet në të tashmen (Brown & Ryan 2003). Kur jemi të vetëdijshëm, vëzhgojmë me kujdes mendimet dhe ndjenjat tona pa i gjykuar nëse janë mirë apo keq. Kjo do të thotë të jetosh në...
Çfarë e çon njeriun drejt suksesit? Gjenetika e ka zbuluar këtë tani. Dhe ajo dikton rregullat për të pushtuar botën Ambicia ime e vetme, shkruante shkrimtari Charles Bukowsky, është të jem askushi. Një pikëpamje interesante, por jo e ndarë nga një shoqëri që shpërblen, të paktën përkohësisht, suksesin dhe aftësinë për të arritur në krye, pavarësisht nga kostoja. Dhe presioni...
Kur ndiheni të mbingarkuar, të hutuar, apo ju mungon energjia; rikthejuni këtyre ideve themelore. Shpesh ndihemi sikur kemi ngecur. Nuk jemi të vëmendshëm, na mungon motivimi, dhe nuk bëjmë më të mirën tonë në punë. Kur ndiheni kështu, rikthejuni të vërtetave thelbësore të jetës. Pyet veten: çfarë e bën një jetë të mirë? Ajo çfarë do zbulosh është që ti...
Kuptimi i psikologjisë së vetvetes dhe të tjerëve përreth nesh mund të luajë një rol të madh në lumturinë tone. Ka 5 gjëra thelbësore që duhet të keni gjithnjë në mendje, sa herë që nuk ndiheni në më të mirën tuaj. Të qenit në dijeni për këto rregulla psikologjikë është e rëndësishme për të jetuar një jetë më të...
Disa mendime venë e vijnë, pa kontrollin tonë, dhe marrin përmasa që jo gjithmonë korrespondojnë me realitetin. Çdo ditë ne luftojmë betejat e brendshme me veten. Debate të ashpra, përgjigje që duhet të kishim dhënë në një situatë të caktuar, probleme që duhet të zgjidhim, probleme që nuk janë aq të mëdha apo edhe joekzistente, por që insistojnë të pushtojnë...
Miqësia ka mbetur për shumë kohë një marrëdhënie që thjesht ndodh dhe nuk mund të shpjegohet, por studimet e reja arsyetojnë se miqësia është ndër të tjera edhe domosdoshmëri psikologjike. Për një kohë të gjatë, miqësia është neglizhuar nga shkencat e marrëdhënieve shoqërore. Kur sociologët dhe grupet shoqërore filluan të analizonin marrëdhëniet, ata u dhanë atyre kuptimin intim dhe dashuror....
Mënyra si i shpenzon mëngjeset është shumë e rëndësishme, dhe të tregon si do e kalosh gjithë ditën. Fatkeqësisht, me ditët e zëna të cilat i kalojnë shumica e njerëzve, shpesh mëngjeset tona i kalojmë në ngut. Në vend se t’i udhëheqin ditët, shumica e njerëzve i luftojnë ato. Një rutinë e vazhdueshme mëngjesi është mënyra më e mirë...
Ai ishte një impuls për të zgjeruar ndërgjegjen e njeriut, në pothuaj çdo manifestim të neurozës apo depresionit. Psikiatri zvicran që mban meritën për themelimin e Shkollës Terapeutike dhe Teorisë së Personalitetit, ka qenë bashkëkohës i Frojdit. Carl Gustav Jung ( 1875-1961), ka qenë njëri prej mendimtarëve më origjinalë të shekullit XX dhe themelues i psikologjisë analitike apo psikologjisë së komplekseve, siç...
Njerëzit e dinë se çfarë potenciali kanë, por sfida është ta çojnë deri në fund këtë proces. Përmirësimi i vetes është art; do kohë dhe durim. Të kërkon të dalësh nga zona e rehatëisë dhe të sfidosh veten. Gjithsesi, sfida më e madhe kur flasim për përmirësim të vetes është vetë procesi. Njerëzit kanë më së shumë vështirësi me...
Sa më shumë kohë kalon, aq më shumë grumbullojmë përvoja dhe dëshira, që mbushin zemrat tona. Kur na mbërthen nostalgjia, kur jeta dhemb, kur vijnë pushimet, kujtimet janë fryma më e madhe që na shpëton nga ankthi për atë që ka shkuar dhe që na mungon shumë. Të jetuarit është një udhëtim i paparashikueshëm drejt së panjohurës, i pikturuar nga...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json