Sipas një studimi të ri puna vullnetare mund të ndihmojë shumë në mirëqenien mendore, e kjo gjë vlen sidomos pas moshës 40 vjeçare. Në hulumtim kanë marrë pjesë mbi 5 mijë brtanik dhe të anketuarit janë përgjigjur në lidhje me shëndetin mendor dhe punën vullnetare. Rreth 20 përqind e njerëzve kanë thënë se dikur kanë bërë një punë vullnetare pa pagesë, transmeton...
Sa energjik ndiheni është një faktor i rëndësishëm në produktivitetin dhe humorin tuaj të përgjithshëm. Sidoqoftë, ajo që shumica e njerëzve nuk e kuptojnë është se energjia nuk është vetëm diçka që shfaqet rastësisht. Energjia gjenerohet. Ajo gjenerohet përmes veprimeve dhe zakoneve të caktuara – dhe shumica janë shumë më të lehta sesa mendojmë. Prandaj, në këtë artikull, ne...
Eshtë një stuhi që vjen dhe na bën copë dhunshëm shëndetin, sigurinë tonë, arsyen tonë. Eshtë një errësirë ​​që duket shumë e rëndë, sepse prek ata që duam, pasi e shikojmë të pafuqishëm gjithçka, pa qenë në gjendje të bëjmë asgjë. Në disa faza të jetës sonë, ne mbijetojmë një lloj zvarritjeje, si në mjegull. Kështu që ne kemi nevojë...
Të gjithë kemi shprehi që na ndihmojnë të punojmë në mënyrë më produktive. Këto rituale shërbejnë si hartë, duke të të ndihmuar të rrish i fokusuar dhe në rrugën e duhur gjatë ditës. Sa më shumë kohë dhe mund që ruan, aq më produktiv do jesh. Ritualet e ditës tënde përmbajnë shprehitë e tua, rutinën dhe orarin. Ose të...
Është ndër aspektet e shëndetit që i kushtohet më pak rëndësi, pasi shoqëria jonë ka realisht pak njohuri për shëndetin mendor. Ama është komponenti më i rëndësishëm i shëndetit në tërësi, ndaj edhe i duhet kushtuar një vëmendje maksimale. Më poshtë do të mund të lexoni mbi disa ide të rëndësishme se si tëkujdesemi për shëndetin mendor.   Jepi vetes leje të marrësh një ditë pushim për shëndetin mendor, kur ke nevojë. Mos u stërmundo pamasë në punën tënde. Në momentin që ndjen...
Ndërsa “xhelozia” përdoret shpesh si sinonim i “zilisë”, ato janë në fakt emocione të ndryshme. Zilia ka të bëjë me dëshirën për të pasur atë që e ke zili. Ndërkohë, xhelozia ka të bëjë me frikës e humbjes së asaj që ke (për shembull dashurisë apo vëmendjes së një personi). Xhelozia dhe zilia dallojnë në vetitë e tyre normative. Ndërsa...
   Raportet me veten përmirësohen. Në momentin që fillon të kujdesesh për veten fizikisht, emocionalisht dhe mendërisht ndalon së komunikuari me persona që sjellin emocione dhe ndjesi negative në jetën tënde. Ti nis të përqendrohesh dhe t’u përkushtohesh vetëm njerëzve optimistë që të përballojnë ta jetosh jetën në mënyrë të qetë.   Nis të duash veten. Ndalon së kërkuari dashuri për të...
Sa më shumë kohë kalon, aq më shumë grumbullojmë përvoja dhe dëshira, që mbushin zemrat tona. Kur na mbërthen nostalgjia, kur jeta dhemb, kur vijnë pushimet, kujtimet janë fryma më e madhe që na shpëton nga ankthi për atë që ka shkuar dhe që na mungon shumë. Të jetuarit është një udhëtim i paparashikueshëm drejt së panjohurës, i pikturuar nga...
Vitet e fundit, pothuajse çdo javë shkruajmë lajme për personazhe të famshëm, të cilët përjetojnë ankth dhe depresion. Së fundmi ka folur Kendall Jenner, e cila ka rrëfyer vuajtjen e saj nga ankthi Shpeshherë çuditemi dhe pyesim: ‘Si mundet dikush që bën një jetë kaq të përsosur, pa probleme, që është kaq i dëshiruar nga njerëzit, të përjetojë ankth apo...
Ajo që themi dhe shkruajmë mund të transformojë gjendjen tonë shpirtërore. Edhe për mirë. Pse duhet të përfitoni! Fjalët që përdorim për të komunikuar me veten në dialogun tonë të brendshëm, si dhe ato nëpërmjet të cilave ua zbulojmë veten të tjerëve, kanë fuqi të madhe: ato mund të forcojnë, dëmtojnë ose transformojnë gjendjen tonë, të na japin gëzim...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json