Psikologët dhe specialistët e sjelljes së fëmijëve mund të na ndihmojnë të bëjmë dallimin mes fëmijëve mosmirënjohës dhe atyre që kanë qenë viktima të një influence toksike. Rritja e fëmijëve është shumë e vështirë dhe askush nuk ka të drejtë të gjykohet kur bëhet fjalë për stilin e veçantë të prindërimit, por ekziston një vijë shumë e hollë ndarëse mes...
Diskalkulia është një vështirësi e të nxënit në matematikë. Fëmijët me diskalkuli mund të kenë vështirësi në kuptimin e koncepteve që lidhen me numrin dhe përdorimin e simboleve në matematikë. Megjithatë, problematika nuk qëndron vetëm në shkollë por krijon vështirësi edhe në jetën e përditshme. Avantazhi është se ka mbështetje dhe strategji të ndryshme që mund t'i ndihmojnë fëmjët...
Nëse gjithmonë keni menduar nëse prindërit ndikojnë në suksesin e fëmijëve të tyre, përgjigjja është po. Megjithëse nuk ka ndonjë formulë magjike që mund ta garantojë atë 100%, ka disa hulumtime psikologjike që tregojnë se si një sërë faktorësh mund të përcaktojnë suksesin e fëmijëve dhe shumica e tyre varen nga shifrat e prindërve.   Në përgjithësi, prindërit që kujdesen për...
Shumë prindër e kanë përjetuar atë situatën e pakëndshme kur ata kuptojnë se sjellja e fëmijës së tyre ka ndryshuar, por pa e ditur se nga ka ardhur ky problem. Ne kemi gjetur disa përgjigje nga të cilat të gjithë prindërit do të jenë në gjendje të mësojnë diçka. Nëse fëmija juaj është i fshehtë dhe nuk ka besim,...
Dikur jetonte një biznesmen mjaft i suksesshëm, i cili kishte një djalë dembel dhe të pakujdesshëm. Ndaj, i ati donte t’i mësonte të birit një mësim të vlefshëm mbi paranë. Ai i tha të birit: “Nga tani, ti do të hash darkë, vetëm nëse arrin të fitosh diçka i vetëm përgjatë ditës”. I biri i tij në fillim kundërshtoi duke...
Prindërimi është një detyrë e vështirë. Fëmijët influencohen nga gjithçka që i rrethon: bashkëmoshatarët, mësuesit dhe, pa dyshim, prindërit e tyre, të cilët kanë rolin kryesor në krijimin e së ardhmes. Asnjë prind nuk është perfekt, megjithatë, toni i zërit me të cilin u flisni fëmijëve, mënyra si i perifrazoni fjalët ose etiketimet që u vendosni fëmijëve mund të kenë...
Divorci është një situatë kalimtare e vështirë dhe shkatërruese e shpirtit si për çiftin ashtu edhe për fëmijët. Të gjithë anëtarët e familjes janë të stresuar emocionalisht dhe zakonisht ka tension që i bën marrëdhëniet familjare edhe më të vështira. Mënyra se si fëmijët e përjetojnë divorcin varet nga mosha e tyre, situata në shtëpi, marrëdhënia që kanë me...
Ju mund të jeni të prirur të krijoni një orar minutë pas minute për fëmijët tuaj. Keni shpresa të mëdha për orë të tëra të mësuari, përfshirë aktivitete në internet, eksperimente shkencore dhe raportime librash. E kufizoni teknologjinë deri sa të jetë bërë çdo detyrë! Por dëgjoni pak… Fëmijët tanë janë aq të frikësuar, sa edhe ne në këto momente....
Që kur u bëra nënë, nuk mendoj se jam ndjerë kurrë kaq e përhershme në kohë – kohë për familjen time, veten time, miqësitë, punët e shtëpisë, etj. Është e panevojshme të thuash, ky postim që kursen kohën e mamasë është më shumë se dy vjet në proces. Është një listë kryesore e ideve nga miqtë e rinj të mamasë,...
Shumica e prindërve bëjnë gjithçka që munden për t’i bërë fëmijët e tyre të lumtur. Edhe se përpiqen të bëjnë më të mirën që dinë me gjithçka, ata sërish padashje bëjnë gabime. Një shembull i kësaj është përdorimi i kritikës së vazhdueshme në lidhje me sjellje të caktuara të fëmijëve ose veprime të tyre.   Kur është shumë e shpeshtë, kritika...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json