Zemërimi është një emocion natyror që rrjedh për shkak të zhgënjimit, trishtimit ose mbi pritjet nga të dashurit. Shumicën e kohës zemërimi i bën gjëra shkatërruese për ne, sidomos nëse nuk dimë se si të kontrollojmë këtë emocion. Ajo shkatërron miqësi, martesa dhe marrëdhënie tjera nëse del jashtë kontrollit. Disa njerëz mund të kenë nevojë për ndihmë profesionale për të...
Sot fëmijët përballen me shumë lloje presionesh apo stresesh të përditshme. Vetëm të mendosh mbi llojet e imazheve të frikshme ndaj të cilave fëmijët ekspozohen, në lajmet e darkës: trazirat, krimet brenda familjes, të shtëna, bombardime, rrëmbime, vrasje të pakuptimta. Gjithashtu situatë tjetër stresuese me të cilën ata përballen janë ngacmimet e ndryshme në shkollë (bulling). A ndikojnë të...
Të nderuar lexues e edukatorë! Kur ne merremi me edukimin e fëmijëve, ne kemi kryer detyrën më të mirë të cilën Zoti i Lartësuar e ka bërë obligim ndaj nesh. Pikërisht për këtë arsye, proçesi i edukimit nuk duhet të jetë një proçes improvizues ( i çastit) në varësi të rrethanave që krijohen qoftë nga edukatori apo fëmijët. Madje edukatori...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json