Çdokush nga ne mbart dy dimensione në individualitetin e tij. I pari është ana profesionale, pra ajo çfarë ne zhvillojmë në profilin tonë të karrierës, e po ashtu është ana jonë personale, e cila përbëhet nga relacione dhe koncepte të marrëdhënies ndërpersonale, ndërgjegjes dhe nënndërgjegjes si dhe disa aftësi të fshehura, të cilat jo më pak përbëjnë atë që...
Të jesh person me integritet nuk është e lehtë, por është diçka për të cilën të gjithë duhet të përpiqen. Kërkon ndershmëri, sinqeritet dhe një ndjenjë të fortë të vetvetes. Këta njerëz janë modelet që ne shikojmë. Ata janë shoqëruesit, të dashuruarit, partnerët e biznesit dhe njerëzit tanë më të besuar. Dhe ata i bëjnë gjërat pak më ndryshe...
“Çaj apo kafe?”- pyetje pothuajse e njëjtë me: “Të jesh apo të mos jesh”. Por a fshihet diçka tjetër pas zgjedhjes sonë përveç shijes që këto pije të nxehta kanë?   Ekstrovertët preferojnë çajin. Sipas rezultateve të sondazhit të kryer në SHBA nga “OnePoll”, ekstrovertët dhe ambivertët (ata në mes të introvertëve-ekstrovertëve) priren të jenë adhurues të çajit, ndërsa introvertët kanë më...
Nuk ka kohë më të mirë se sa tani për të menduarit në lidhje me marrjen e disa këshillave të mençura për të siguruar lumturinë personale. Ajo çfarë vazhdon të pohojë shkenca, është se të menduarit dhe të bërit gjëra pozitive gjatë javës suaj të punës, nuk janë të mira vetëm për shëndetin tuaj, por janë shumë pozitive veçanërisht për biznesin. Ja...

Rutina

0
Duhen vetëm 7 minuta për të ndryshuar mënyrën e qasjes gjatë një dite që sapo ka nisur. Zbatimi i rutinës së përshkruar më poshtë para se të nisni punën do të ndryshojë dukshëm produktivitetin, sjelljen, suksesin dhe shëndetin tuaj. Është tamam si mënyra si ju e vendosni mbajtësen e topit të golfit. Ju planifikoni se si do kryeni gjuajtjen,...
Gjatë një dite të zakonshme, ne komunikojmë me një numër njerëzish të ndryshëm; ne komunikojmë me të dashurit tanë, kolegët tanë etj. Por, për fat të keq, shumë biseda mbarojnë keq – konflikte irracionale shpesh lindin dhe ne përfundojmë duke i mbyllur bisedat duke u ndierë të anashkaluara ose në dëshpërim. Nuk ka pse të jetë kështu, dhe nuk...
Njerëzit me personalitet të fortë mund ta gjejnë mjaft mirë veten në këtë thënie: “Asgjë në botë nuk mund ta ndalë dot personin me personalitet të fortë për të arritur synimet e tij; asgjë në botë nuk mund ta ndihmojë dot personin me personalitet të dobët për t’i arritur synimet e tij”. Çdo gjë që ne bëjmë, apo nuk...
A njihni ndonjë person të shoqërueshëm që flet me zë të lartë dhe nganjëherë është i/e bezdisshme dhe e padurueshme? Epo, ai/ajo është ekstroverte. Ekstrovertët janë njerëz që e marrin energjinë e tyre nga të qenët rreth të tjerëve. Ekzistojnë disa pikat e forta dhe të dobëta të këtij lloji të personalitetit:   Pikat e forta   Mund të mendojnë shpejt Truri i ekstrovertëve është...
Definicioni i një introverti është dikush që preferon qetësi, hapësira me stimulime të pakta mentale. Introvertët ndihen të lodhur apo të mërzitur kur qëndrojnë në mesin e shumë njerëzve, por duke qëndruar vetëm arrijnë të kthejnë energjinë e tyre. Të jesh një introvert është krejtësisht normale. Pavarësisht së çfarë thonë të tjerët,  të jesh  introvert nuk do të thotë që...
Udhëzime: Përgjigjuni secilës pyetje sipas mënyrës sesi ndiheni personalisht. Përgjigjuni po nëse është të paktën disi e vërtetë për ju; mos u përgjigjni fare nëse nuk është e vërtetë për ju. Jam lehtësisht i/e mbingarkuar nga stimulimet e fuqishme shqisore. Më duket se jam i/e vetëdijshme për hollësitë në mjedisin tim. Humori i njerëzve të tjerë ndikon tek unë. ...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW