Për shumë punonjës, zyra do të ketë një tjetër peshë në rikthimin e tyre. Shumë kompani po adoptojnë një model pune hibrid, ku punonjësit e kalojnë kohën mes zyrës dhe shtëpisë. Punonjësit dhe drejtuesit duhet ta pranojnë se do të duhet kohë për t’ju përshtatur këtij modeli të ri. “Nuk duhet të habitemi që kjo është e vështirë dhe...
Të gjithë kemi 24 orë në ditë, por ajo që ne bëjmë me ato 1440 minuta i ndan njerëzit e suksesshëm nga pjesa tjetër. Nëse doni të tejkaloni konkurrencën, të arrini qëllimet tuaja dhe të arrini më shumë sesa duhet të lejojë java, këto zakone të mëposhtme do t’ju ndihmojnë.   Mendoni si një person dembel A është më e shpejtë...
Sipërmarrësi serial Richard Branson i kthen përgjigje pyetjes së një komentuesi të tij mbi faktin se si të kapërceni dyshimet kur ndiqni një ëndërr: Suzy Kassem thotë se, “dyshimi vret më shumë ëndrra sesa dështimi”. Për herë të parë i dëgjova këto fjalë disa vjet më parë dhe ato më kanë mbetur në mendje që atëherë. Ajo që kam mësuar gjatë...
Të gjithë mundohemi t’ia dalim mbanë sa më mirë në jetë, edhe në situatat më të vështira. Ka raste kur gjithçka na duket e pamundur, ama mundohemi t’i mbledhim forcat dhe të vazhdojmë përpara. Mirëpo duhet të jemi të hapur edhe ndaj këshillave, sidomos kur këto vijnë nga persona më të moshuar që kanëedhe me shumë përvoja jete. Më poshtë do të mund të lexoni 6 mësime për jetën nga Morgan Freeman.   Kur je i vetëm, kontrolloji mendimet. Nuk ka gjë më të mundimshme se mendimet kur...
Leximi ka një rëndësi shumë më të madhe nga sa mund ta imagjinojnë shumë njerëz. Leximi i një libri, nuk është vetëm një mënyrë për të kaluar kohën. Faqet e librave përmbajnë fjalë, histori, ndjenja të afta për të transferuar emocione tek lexuesi, duke e bërë atë të zbulojë botë të pashkelura dhe të paimagjinueshme. Për më tepër, siç...
Një nga gjërat që po bie më tepër në sy kohët e fundit, është shkëputja nga libri. Për këtë gjë mund tëpyesësh librashitësit dhe të konfirmojnë rëniet e shitjeve, por edhe vetë të njohurit nëse janë duke lexuar diçka për momentin apo jo (me shumë mundësi përgjigjia do të jetë negative). Por çfarë ka ndodhur me ne? Pse ka ardhur ky ndryshim radikal me kalimin e viteve? “Jemi të zënë në rutinën e tyre të përditshme”. Ky ndoshta mund të jetë justifikimi më i shpeshtë i...
“A job is a trip, but a career is a journey.” Përderisa puna është aktivitet që një person e bën për të mbijetuar, karriera është diçka që lidhet me ndjekjen e pasionit tuaj. Shumë njerëz e shohin punën e tyre si karrierë dhe prandaj krijohet një paqartësi mes këtyre dy termave. Për ta qartësuar më mirë këtë dallim, në vijim ofrojmë...
Robert Toru Kiyosaki është një biznesmen dhe autor amerikan. Kiyosaki është themeluesi i i një kompanie private e arsimimit financiar dhe edukim biznesi për njerëzit përmes librave dhe videove. Idetë e tij janë të famshme në mbarë globin dhe për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi përzgjedhur disa prej thënieve më të bukura të librave dhe seminareve të tij.   Shumica e njerëzve...
Unë e kam ndjekur jetën e Bill Gejtsit në3 dekadat e fundit. Në vitin 1992, si drejtor i “Ullstein Verlag”, botova biografinë e parë të miliarderit amerikan në Gjermani. Autorët e librit ishin Xhejms Uollas dhe Xhim Erikson, dhe në atë kohë vështirë se dikush në Gjermani kishte dëgjuar për Bill Gejstin. Prandaj, unë vendosa që t’i vendos titullin “Zoti Microsoft”. Tek e fundit, njerëzit e njihnin emrin e kompanisë dhe jo njeriun që e drejtonte atë. Ndërkohë sot gati të gjithë kanë dëgjuar ndoshta për Bill...
Në disa episode të serialit televiziv “Sherlock Holmes” me protagonist Benedikt Kamberbaç, personazhi kryesor përdorur një teknikë mnemonike, të cilën ai e quan ‘Mind Palace’ (Pallati i mendjes). Me këtë teknikë, Holms duket se viziton një vend imagjinar brenda mendjes së tij, dhe kryen një sërë shoqërimesh midis fjalëve, vendeve dhe sendeve, derisa të arrijë tek informacioni që dëshiron të mbajë mend. Pavarësisht se u shfaq në një shfaqje televizive imagjinare, “Pallati i Mendjes” është një teknikë që ekziston vërtetë, madje është një nga teknikat më të...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json