Përdorimi i drogave është shkatërrues dhe kërcënues për mirëqenien emocionale dhe fizike të konsumuesit. Përdorimi masiv është i rrezikshëm për jetën. Me siguri shumë prindër në kohën e sotme janë të shqetësuar kur dëgjojnë të flitet shumë për konsumimin e drogës. Shumë prej tyre ndoshta edhe dyshojnë që fëmija i tyre është duke konsumuar, mirëpo nuk kanë fakte të mjaftueshme,...
Stimuluesit janë një klasë e drogës psikoaktive që rrit aktivitetin në tru . Këto barna përkohësisht mund të ngrenë vigjilencë, humor dhe vetëdije. Disa barna stimuluese janë ligjore dhe përdoren gjerësisht. Shumë stimulantë gjithashtu mund të jenë të varur. Stimuluesit ndajnë shumë ngjashmëri, por secila ka vetitë unike dhe mekanizmat e veprimit. Droga që klasifikohet si stimuluese përfshijnë: kafeinë nikotinë kokainë methamphetamine Stimulues recetë   Kafeina Kafeina...
Alkooli  është lëng pa ngjyrë i cili fitohet me fermentimin e sheqerit. Industrialisht fitohet me hidratimin e etilenit me ujë në prezencë të acidit fosforik. Alkooli më shumë përdoret si antidepresiv me mijëra vjet. Varshmëria nga alkooli quhet alkoolizëm. Alkooli është emri që u jepet nje varg komponimesh, ku lloji i pijshëm është etanoli ose alkooli etilik. Alkooli është pije...
Marihuana është produkt i bimës Kanabis Sativa, e cila përfitohet me ane te përzierjes se gjetheve te thara dhe te grimcuara, kërcellit, farave dhe  lules se kësaj bime. Ajo mund të këtë ngjyrë të gjelbër, kafe ose ngjyrë hiri. Marihuana përmban një substancë kimike të quajtur THC (tetro-hydro-cannabinol) i cili është përbërësi kryesor psikoaktiv.  Ajo po ashtu përmban  rreth...
Kur njerëzit bëhën të varur nga duhani, ata kanë dëshirë të parezistueshme dhe bëjnë sjellje të njëpasnjëshme për ta kërkuar dhe për ta perdorur atë përsëri, edhe pse janë të vetëdijshëm për dëmin që u shkakton. Të gjithë janë të vetëdijshëm që duhanpirja është e dëmshme për shëndetin. Prandaj, shumica e atyre që pinë duhan, duan që ta ndërpresin...
Bazuar në të dhënat e prezantuara nga organizatat joqeveritare që merren me monitorimin dhe mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve, në Kosovë konsiderohet se janë rreth 25 mijë përdorues të substancave narkotike. Për kah mosha, thuhet se përdorues të narkotikëve ka edhe fëmijë 12 vjeç, ndonëse në raste të rralla, kurse numri më i madh i tyre...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json