Derisa ne të gjithë i respektojmë të pasurit dhe të famshmit, ne ende supozojmë se rruga e tyre drejt suksesit ishte mjaft komplekse dhe e ndërlikuar. Por disa nga zakonet e tyre ne mund t’i adoptojmë në jetën tonë. Në fakt, pas pesë vitesh kërkime për milionerë, autori Tom Corley zbuloi se pothuajse gjysma e tyre u zgjuan të...
Zgjohu një orë më herët.  Të dielën pasdite, bëni gjithmonë një plan për javën që vjen. Përdorni JO (fuqi kufizuese). Injoro. Përqendrohuni në ato qëllime që janë me rëndësi të madhe për ju. Merrni një person përgjegjës për higjienën. Mos e humbni kohën tuaj të çmuar në këtë punë (koha juaj vlen shumë më tepër). Çaktivizoni opsionin e ...
Përtacia është armiku i produktivitetit. Nëse do të ishim dembelë, nuk ka asnjë mënyrë që të arrijmë gjëra domethënëse. Ne mund të shtyjmë të bëjmë gjëra, ose edhe nëse i bëjmë-mund t’i bëjmë vetëm me gjysmë zemre. Nuk ka asnjë mënyrë që ne të mund të prodhojmë rezultate me cilësi të lartë në atë mënyrë. Këtu janë 8 këshilla...
Vetëbesimi korrespondon me vlerën që secili prej nesh ia atribuon vetes, në shkallën e vetë-pranimit, besimit që vendosim në aftësitë tona dhe të dimë se si të përballemi me përvojat tona të jetës dhe përfaqësimin që secili person ka për vete. Duke pasur një nivel të mirë të vetëvlerësimit është i një rëndësie qendrore në adoleshencë, pasi i lejon djalit,...
Sikur të mos mjaftonte sëmurja nga Covid-19, disa njerëz janë aq të pafat sa përjetojnë edhe simptoma negative edhe disa javë apo edhe muaj pas të ashtuquajturit shërim nga koronavirusi. Këto efekte që vazhdojnë për një kohë të gjatë përtej sëmundjes fillestare, janë të njohura nën termin “Covidi i Gjatë”, dhe shkencëtarët sapo kanë filluar të kuptojnë arsyet që e shkaktojnë atë. Sipas një studimi të ri nga Afrika e Jugut, kjo dukuri lidhet me mikro–mpiksjet evazhdueshme që bllokojnë molekulat inflamatore. Organizata Botërore e Shëndetësisë,vlerëson se 10–20 për qind e pacientëve me Covid-19, do të përjetojnë simptoma që zgjasin edhe për 1 muaj...
Nëse shihni një nënë të lodhur në rrugë, duhet t’i thoni se jam shumë krenar për të. Thjesht roli i saj si nënë, duhet ta bëjë tëndihet e lumtur, pavarësisht fjalëve të të tjerëve. Të gjithë e dimëse sa mundohet çdo nënë për t’ia dalë mbanë, që nga momenti i lindjes e deri në fund të jetës së saj… Kur...
  Qëllimet e mira jo gjithmonë i justifikojnë sjelljet e këqija. Kur e planifikon diçka, argëtohesh më pak se sa kur gjërat bëhen spontanisht. Dhimbja nuk ka zgjidhje. Përjetoje deri në momentin që do të largohet. Të mos falësh dikë, të lëndon më shumë ty, se sa personin që ka gabuar. Nuk ka mënyrë se si mund ta ndihmosh dikë që nuk do të ndihmohet nga të tjerët. Është e vështirë të mbash miqësi me dikë që qëndron përherë i trishtuar apo...
“Nuk ekzistonte asnjë minutë mërzitjeje. Gjatë verës ktheheshim në shtëpi vetëm për të ngrënë, apo kur na bërtiste nga dritarja e shtëpisë ndonjë i rritur. I ngjisnim shkallët e shtëpisë me nxitim, sepse shkonim në shtëpi përherë me vonesë, si dhe i mbanim fshehur këmbët me plagë nga rrëzimet, pasi ishte e ndaluar të lëndoheshe duke luajtur. Nëse prindërit e vinin re këtë gjë, e sigurtë nuk të lejonim më të dilje për tëluajtur ditën tjetër.   Kur hyje në shtëpi,...
Të gjithë e dimë se vdekja është një proces natyral dhe pjesë e pashmangshme e jetës, por dhe pse e dimëkëtë fakt, prapë humbja e një prindi, nuk është e lehtë për t’u përballuar. Është e vështirë të mësosh tëjetosh pa ta, si në rastet kur kanë ndërruar jetë të moshuar, si kur kanë vdekur të rinj.  Sido të jetë marrëdhënia e ndërtuar me prindërit, humbja e tyre lë një dhimbje të madhe përbrenda. Nëse ke humbur njërin prind së fundmi, dije se zemrat tona janë me ty dhe të urojmë shumë forcë për...

Vetmia

0
Në shoqërinë moderne ka ndryshuar totalisht koncepti i të ndenjurit vetëm. Dikur, vetmia përdorej si term për personat dështakë apo inferiorë, të cilët qëndronin vetëm dhe nuk përziheshin me të tjerët. Ndërkohë sot, vetmia shihet si një mënyrë për të kaluar kohë me veten dhe për t’u forcuar në heshtje. A e dinit se çdo vit Bill Gates kalon dy...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW