Të kesh zakone dhe rutina janë aspekte thelbësore të jetës sonë të përditshme. Pavarësisht nëse doni të arrini një qëllim, të jeni më produktivë ose të jetoni një jetë më të ekuilibruar, zakonet janë ato ndryshime të vogla që mund të sjellin rezultate të rëndësishme me kalimin e kohës. Një nga librat e preferuar, “Zakonet atomike” nga James Clear, flet...
Shenjat e vetëvlerësimit  të shëndetshëm dhe të ulët Ne të gjithë e dimë se vetëvlerësimi, ndonjëherë i referuar si vetë-vlerë ose vetë-respekt, mund të jetë një pjesë e rëndësishme e suksesit. Shumë pak vetëbesim mund t’i bëjë njerëzit të ndjehen të mposhtur ose në depresion. Kjo gjithashtu mund të çojë njerëzit në bërjen e zgjedhjeve të këqija, ose të mos...
Pavarësisht nëse është negocimi i një rroge, intervistimi për një punë, ndarja e një ideje, ose thjesht kërkimi i një favori, ne shpesh supozojmë se veprimet, kontributet dhe kërkesat tona do të anashkalohen ose refuzohen. Por hulumtimet tregojnë se në shumë raste, ato shqetësime nuk pasqyrojnë realitetin. Përkundrazi, ato janë rezultat i disa paragjykimeve psikologjike që na bëjnë të nënvlerësojmë...
Fuqia juaj qëndron në aftësinë tuaj për të kontrolluar emocionet tuaja. Pasi dikush të ketë komandën e botës tuaj të brendshme, ai/ajo bëhet padroni juaj. Mbroni reputacionin tuaj me çdo kusht. Kur është i fortë, rivalët tuaj rrallë do t’ju sfidojnë. Kur të jetë i dobët, sulmet do të vijnë nga çdo cep. Hiqni prushin para se të bëhet zjarr. Mos merrni...

Temperamenti

0
Ka disa virtyte dhe forca njerëzore që të gjithë ne duhet t’i zhvillojmë shumë më tepër. Temperamenti është një cilësi e tillë. Kuptohet si aftësia për vetëkontroll dhe vetë-rregullim të vetvetes dhe është një pikë kardinale e mirëqenies. Në fakt, është busulla e brendshme që të udhëheq të gjesh qetësi në mes të një stuhie. Aftësia psikologjike për të...
Në fillim të karrierës sime, një nga udhëheqësit me të cilët punova më dha një mësim të paçmuar. Për të qenë i suksesshëm, do të ishte përgjegjësia ime që të bëja gjithmonë pyetje, të ngrija dorën për ndihmë dhe të flisja kur nuk isha i sigurt për diçka. Ky udhëheqës nuk ishte kurrë i turpshëm për të më treguar...
Shumë njerëz do të dëshironin të ishin të preferuarit e shefit. Sidoqoftë, gjërat mund të mos shkojnë gjithmonë mirë. Por fatmirësisht, ka truke të thjeshta, si tundja e kokës ose vendosja e këmbëve në tokë, që do t’ju ndihmojnë të lini përshtypje të mirë tek ta. Këto janë shtatë gjëra që duhet të keni parasysh nëse doni të lini përshtypje...
Vlerat e gjumit nuk kanë fund dhe këtë e pohojnë edhe ekspertët.  Parregullsia konsiderohet si një tipas i njerëzve të pavëmendëshëm e për rrjedhojë edhe atyre më pak të zgjuar. Por sipas ekspertëve ky supozim fare i përgjithshëm shpesh nuk është apsak i vërtetë. Tendenca për të qenë të rrëmujshëm lind shpesh nga një mendje gjeniale. Këtu mund të përmendim...
Kur Gandi (Mahatma Gandhi) studionte Drejtësi në një Universitet të Londrës, kishte një profesor që quhej Peters, të cilin nuk e duronte dot, megjithatë Gandi nuk ishte nga ata tipa që frikësohej. Një ditë profesori po hante në mensë dhe Gandi u ul pranë tij. Profesori i tha: z. Gandhi a e dini që një derr dhe një zog nuk...
Inteligjenca emocionale (ndonjëherë e quajtur EQ ose EI) ka fuqinë të riformojë të gjithë vendin tuaj të punës. Si udhëheqës, me inteligjencë më të lartë emocionale, do të jeni në gjendje të ushtroni më shumë durim. Do të keni një kuptim intuitiv të asaj që njerëzit e tjerë po mendojnë dhe ndiejnë. Ju do të praktikoni më shumë dhembshuri...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json