HomeLidershipPorositë e një mbreti përpara se të trashëgoj fronin
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Porositë e një mbreti përpara se të trashëgoj fronin

Fuqia juaj qëndron në aftësinë tuaj për të kontrolluar emocionet tuaja. Pasi dikush të ketë komandën e botës tuaj të brendshme, ai/ajo bëhet padroni juaj.

Mbroni reputacionin tuaj me çdo kusht. Kur është i fortë, rivalët tuaj rrallë do t’ju sfidojnë. Kur të jetë i dobët, sulmet do të vijnë nga çdo cep.

Hiqni prushin para se të bëhet zjarr.

Mos merrni vendime kur turbulloheni nga emocionet, prisni një qetësim dhe më pas veproni.

Jini të adaptueshëm në sundimin tuaj, baticat e ndryshimit janë të pandërprera dhe ngadalë do të gërryejnë çdo strukturë të ngurtë që qëndron kundër tij. Bëhuni të lëngshëm ose qëndresa juaj do të bëhet pluhur.

Për të shfrytëzuar potencialin e vërtetë të fuqisë suaj, përqendroni energjitë tuaja drejt një qëllimi të veçantë.

Kujdes nga ata që pretendojnë se nuk kanë interes për pushtet sepse kjo është shpesh një strategji për t’ju çarmatosur. Kur të vijë koha ata do të godasin pa hezitim dhe do të jetë vonë për të vepruar.

Një mbretëri e izoluar është një vend i prekshëm. Për të qenë të fortë duhet të kesh aleanca, një kala mund të bëhet shpejt një burg kur rrethohet nga armiqtë.

Për të patur një aleat të vërtetë shpjegoni sesi nga kauza juaj mund të përfitojë edhe kauza e tyre. Lidhjet e vullnetit të mirë nuk janë veçse fije të holla, ndërsa lidhjet e interesave reciproke janë si zinxhirë prej çeliku.

Kushtojini vëmendje rezultateve që njerëzit prodhojnë, jo qëllimeve të tyre. Edhe pse shumë duan të bëjnë mirë, kjo nuk garanton rezultate të favorshme.

Hyni në grindje me guxim, veprimi i ndrojtur shpesh takohet me kundërshtim të fortë.

Kur rrethoheni nga rrëmuja, jini të rregulluar mirë. Kur emocionet ngrihen dhe bien, qëndroni të qetë dhe të qëndrueshëm. Kur afrohet rreziku dhe madje edhe luftëtarët më të guximshëm zvogëlohen nga frika, qëndrojnë lart dhe përballen me të keqen kundërshtare.

Lërini vlerat tuaja të jenë si fenerë të ndritshëm në mjegullat e çrregullimit. Jepuni njerëzve tuaj diçka me të mirë për t’u orientuar.

Kur mposhteni, dorëzohuni, mos lejoni që ju të shtypeni plotësisht për shkak të nderit. Armiku juaj nuk do t’ju shohë më si një kërcënim, duke ju dhënë mundësinë për të planifikuar një kundërsulm tjetër.

Drejtoni lëvizjet e armikut tuaj duke i tunduar me karrem, duke ngjallur zemërimin e tyre dhe duke luajtur me krenarinë e tyre. Prishni planet e tyre me joshjet tuaja dhe kontrolloni armiqtë tuaj sipas dëshirës tuaj.

Veprimi me nxitim dobëson kontrollin tuaj. Kini besim se ambiciet tuaja do të realizohen dhe do të qëndroni të durueshëm.

Nevojat e mbretërisë vijnë para dëshirave tuaja egoiste.

Bëhuni një simbol i transformimit për njerëzit tuaj, përgjigjja e lutjeve të tyre. Kini parasysh këtë këshillë dhe fitoni shumë çështje besnikërie.

Kini parasysh gjërat që fitohen lehtë.

Planifikoni punët tuaja deri në fund, duke vepruar kështu do të jeni në gjendje të balanconi dështimet që do të vijnë në mënyrë të pashmangshme në rrugën tuaj.

Njihni madhështinë tek të tjerët, dhuroni bekime atyre që janë të denjë. Njerëzit duhet të ndihen të dashur nëse duan të bëjnë punën e tyre më të mirë.

Për të ngatërruar dhe frikësuar armiqtë tuaj, jini qëllimisht të paparashikueshëm.

 

Previous article
Next article

Të fundit