spot_img

Artikuj të ngjashëm

Mendimet e negative

A mendoni ndonjëherë se jeta juaj është pak a shumë perfekte, por ende nuk ndiheni të lumtur dhe të kënaqur? Ju keni një punë të mirë, një familje të lumtur dhe miq të shkëlqyer, por ndjeni se diçka po ju pengon dhe gjithmonë ndjeni atë rraskapitje emocionale dhe mendore, sikur diçka të shqetëson vazhdimisht dhe të prish paqen e brendshme.

Sa më shumë të shqetësoheni dhe të ushqeni mendime negative në mendjen tuaj, aq më shumë mendërisht dhe emocionalisht do të ndiheni të të pakënaqur. Lexoni më poshtë për çfarë mendimesh negative po flasim.

 

  1. Nevoja dërrmuese për të kontrolluar gjithçka

Jeta është e paparashikueshme dhe do të jetë gjithmonë e paparashikueshme. Pavarësisht se sa të frikësuar jeni nga e ardhmja, do t’ju duhet ta pranoni jetën ashtu siç është dhe sa më shumë të përpiqeni ta kontrolloni atë, aq më shumë pakënaqësi do t’ju sjellë. Përpjekja për të kontrolluar çdo gjë të vogël është rraskapitëse dhe e pakuptimtë, sepse jeta do të shpaloset ashtu siç duhet, jo ashtu siç e imagjinonit.

 

  1. Ju nuk dëshironi të kërkoni ndihmë

Jeni nga ata njerëz që, pavarësisht se e kaloni një kohë jashtëzakonisht të vështirë, nuk pranoni të kërkoni ndihmë? Pse mendoni se nëse kërkoni ndihmë, njerëzit do t’ju konsiderojnë të dobët dhe të paaftë? Mos harroni se duke e bërë këtë, ju thjesht po i bëni gjërat më të vështira për veten tuaj dhe po ushtroni shumë presion të panevojshëm në zemrën dhe mendjen tuaj.

 

  1. Jeni të përhumbur vazhdimisht tek e kaluara

E kaluara ka ikur dhe nuk mund të bëni asgjë për ta ndryshuar atë; sa më shumë të përpiqeni, aq më shumë pakënaqësi dhe dhimbje do të keni. Kthimi i vazhdueshëm në të kaluarën tuaj nuk do t’ju ndihmojë kurrë të jeni të lumtur, por gjithmonë do t’ju pengojë të përjetoni gjërat e mira në jetë. Nëse jetoni vazhdimisht në të kaluarën, jeta do t’ju kalojë dhe para se ta kuptoni, do të humbisni mundësinë për të takuar njerëz të mëdhenj dhe për të fituar përvoja të vlefshme.

 

  1. Një ndjenjë frike dhe ankthi për të ardhmen

Ashtu si duke menduar vazhdimisht për të kaluarën mund të shkatërrojë qetësinë tuaj mendore, shqetësimi i vazhdueshëm për atë që mund të ndodhë në të ardhmen do të ketë të njëjtin rezultat. Shqetësimi për diçka që nuk ka ndodhur kurrë, jo vetëm që mund të shkatërrojë qetësinë tuaj mendore, por edhe t’ju pengojë të përfitoni sa më shumë nga e tashmja. Prandaj përqendrohuni në jetën që po jetoni tani.

 

  1. Jeni vazhdimisht pesimistë

Pakëz pesimizëm mund t’ju bëjë mirë herë pas here, por nëse shihni gjithmonë negativen në gjithçka dhe gjithmonë prisni të ndodhë më e keqja, do të përfundoni duke u kthyer në njeriun më të pakënaqur në të gjithë botën. Është krejtësisht normale të jesh e frikësuar dhe e pasigurt, por ajo që është e gabuar është të përqendrohesh vazhdimisht në gjasat që gjërat të shkojnë keq.

 

  1. Ankesa dhe ankesa të vazhdueshme

Ankimi i vazhdueshëm për çdo gjë të vogël nuk është një tipar tërheqës dhe mund t’i çmendë të gjithë rreth jush. Ankesat e vazhdueshme jo vetëm që shkatërrojnë qetësinë tuaj mendore, por gjithashtu ndikojnë në energjinë tuaj, në mënyrë që të ndiheni të shteruar emocionalisht. Ky zakon jo vetëm që është i padobishëm dhe i dëmshëm për ju, por edhe i bezdis njerëzit që ju rrethojnë.

 

  1. Ndjeheni në faj sa herë që bëni një pushim

Të gjithë rreth jush  po sakrifikojnë gjithçka për të qenë të suksesshëm. Sigurisht, puna është e rëndësishme dhe ndërtimi i një karriere është edhe më i rëndësishëm, por pushimi dhe relaksimi janë po aq të rëndësishëm. Nëse nuk bëni kurrë një pushim dhe vazhdoni të punoni shumë, është vetëm çështje kohe para se të rraskapiteni, si fizikisht ashtu edhe mendërisht. Burn out nuk është një mënyrë për të pasur sukses dhe lumturi në jetë, dhe ndjenja e fajit sa herë që bëni një pushim nuk është mendësia e duhur.

Previous article

Të fundit