Ata që zemërohen nuk janë (pothuajse) kurrë “një përbindësh”. Kushdo që zemërohet është gjithmonë dikush që kujdeset për diçka. E cila është shumë njerëzore. Marrja e këtij këndvështrimi na ndihmon të kuptojmë lidhjen midis ndjenjës së zemërimit dhe marrëdhënies. Ndihmon gjithashtu në kufizimin e ndjenjave të fajit për manifestimet tona të zemërimit ndaj partnerit tonë. Zemërimi lind kur dikush nuk...
Ndërsa karantinimi i shkaktuar nga pandemia e Covid-19  shtyn gjithnjë e më shumë njerëz drejt qëndrimit ne shtëpi, ata kanë filluar të aktivizojnë mënyra nga më të ndryshmet për të argëtuar veten, familjaret dhe miqtë në të gjithë botën përmes rrjeteve sociale. Rrjetet sociale në këto ditë ju ofrojnë njerëzve mundësinë që të kenë kontakte me miqtë dhe të njohurit...
Në këto javë shumë persona po jetojnë kohë stresuese. Shumë prej tyre kanë filluar të ndiejnë efektet emocionale dhe psikologjike të karantinës. Njerëzve u thuhet që të qëndrojnë brenda, të kufizojnë largimin nga shtëpia e tyre, përveç për nevojat ushqimore dhe mjekësore dhe të mos qëndrojnë së bashku të shoqëruar, nëse është e mundur. Institucionet po vendosin kufizime se...
Shumica e njerëzve e konsiderojnë sfiduese punën nga shtëpia veçanërisht në fillim te nisjes. Ndonjëherë, pizhamet dhe një vend i rehatshëm në divan thjesht nuk ofrojnë të njëjtin lloj motivimi që merrni nga një kostumi ne një karrige zyre. Pavarësisht nëse jeni në shtëpi vetëm dhe shtëpia është shumë e qetë, ose jeni në shtëpi me familjen dhe fëmijët...
Njerëzit e moshës së mesme që shohin rregullisht TV për argëtim, duket se kanë një rrezik më të madh të rënies së aftësive arsyetuese, por edhe dobësim të kujtesës së tyre më vonë gjatë jetës. Kjo sugjerohet edhe nga 3 studime. Studiuesit zbuluan se edhe sasitë e moderuara të shikimit të televizorit, shoqëroheshin me njëperformancë më të keqe në testet njohëse tek njerëzit e kësaj moshe. Ndërkohë, shikuesit e rregullt të televizorit përjetuan një atrofizim më të madh të trurit. Gjithsesi, ata nuk mund të përcaktonin...
  Jini përgjegjës për lumturinë tuaj Ndaloni së kërkuari dikë tjetër për t’ju lumturuar. Mos prisni të gjeni gjysmën tuaj tjetër për t’ju kompletuar. Ju tashmë jeni një person i tërë! Koncepti i “gjysmës” që plotësohet, sado romantik të duket, fsheh një disavantazh: disavantazhi që nuk jeni të mjaftueshëm si person, që nuk keni vetë atë që ju nevojitet për të...
Si ta kuptoni nëse partneri juaj është partneri ideal? E thjeshtë, ne kemi pesë metoda perfekte për ta zbuluar! Ne e dimë që çdo marrëdhënie është unike dhe e veçantë dhe sigurisht që nuk mund ta përcaktojmë përsosjen e një çifti vetëm nga standardet tona. Sidoqoftë, këto pesë metoda mund të na ndihmojnë të zbulojmë disa aspekte të vogla të...
Çiftet e martuara për fat të mirë kanë dy gjëra të përbashkëta, e cila është dashuria dhe një ndjenjë e thellë e përkushtimit. Më poshtë janë këshillat për marrëdhënie të angazhuara për të qëndruar të lumtur në martesë.   1.Ata komunikojnë Që çdo marrëdhënie të mbijetojë, komunikimi është i nevojshëm. Kjo është arsyeja pse çiftet që janë të martuar për fat të...
Psikologët pohojnë se ekzistojnë modele specifike të sjelljes që tregojnë se marrëdhëniet tuaja kanë arritur në një rrugë qorre ose thjesht nuk kanë qenë serioze që prej fillimi. Përveç kësaj, studiuesit përmendin fjalë specifike ose ndërtime gjuhësore që mund të prishin çdo marrëdhënie ose mund të sinjalizojnë se partneri juaj nuk ju do më. Ja një listë me fjalë...
A ke një personalitet tëheqës? Merre vesh tani nëpërmjet këtyre 12 shenjave dhe karateristikave: Je një dëgjues fantastik Ti mund të mendosh se njerëzit karizmatikë janë të tillë sepse dinë të prëdorin mirë fjalën, por më shumë ka të bëjë fakti se çfarë bëjnë ata kur nuk janë në qendër të vëmendjes. Kur shikon fillimisht një njeri karizmatik, është mjaft e...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json