HomeFokusKurrë një mashkull nuk do t’ia thoshte bashkëshortes këto fjalë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Kurrë një mashkull nuk do t’ia thoshte bashkëshortes këto fjalë

Psikologët pohojnë se ekzistojnë modele specifike të sjelljes që tregojnë se marrëdhëniet tuaja kanë arritur në një rrugë qorre ose thjesht nuk kanë qenë serioze që prej fillimi. Përveç kësaj, studiuesit përmendin fjalë specifike ose ndërtime gjuhësore që mund të prishin çdo marrëdhënie ose mund të sinjalizojnë se partneri juaj nuk ju do më. Ja një listë me fjalë dhe fjali të tilla që një mashkull i dashuruar kurrë nuk do t’ia thoshte bashkëshortes së tij.

 

Nuk kam përse të të jap llogari

Natyrisht, partnerët tanë nuk duhet të merren në pyetje dhe nuk duhet të na shpjegojnë çdo hap që ndërmarrin, por është normale të thuhet se si e kanë kaluar ditën ose të ndani me ta një problem që keni patur. Këto janë vetëm nevoja të rregullta njerëzore. Nëse ai nuk dëshiron ta bëjë atë, atëherë ai ndoshta nuk do t’ia dijë për atë që po mendoni. Njerëzit që të duan kurrë nuk e marrin një kërkesë për të treguar se si e kaluan ditën e tyre me armiqësi.

 

“Nuk është problemi im!” ose “Është problemi yt!”

Fjalë të tilla janë një shenjë e qartë se marrëdhënia juaj po shkon drejt fundit. Nëse partneri juaj nuk është i interesuar për problemet tuaja, edhe nëse i kërkoni ndihmë, atëherë ai nuk ka më ndjenja për ju. Njerëzit që duhen gjithmonë do të gjejnë kohë për të ndihmuar njëri-tjetrin, edhe nëse është e papërshtatshme për ta.

 

“Nëse nuk të pëlqen, gjej një tjetër.”

Një person përpiqet t’ju manipulojë me fjalë të tilla. Ai nuk dëshiron të ndryshojë dhe sinqerisht beson se ju duhet të jetoni me të metat e tij.

 

Nëse nuk ju pëlqen, ju jeni të lirë të largoheni.

Njerëzit që duhen janë gati të bëjnë kompromise në shumicën e rasteve, janë më të butë në komunikim dhe gjithmonë respektojnë opinionin e partnerit të tyre.

 

Nuk të besoj!

Këto fjalë zakonisht thuhen nga njerëz që nuk kanë besim, apo edhe më keq nga njerëz që duan të dominojnë. Ata kërkojnë justifikime në situata që ti nuk kishe faj aspak. Ajo që është më e mundshme, megjithatë, është se ky person vetëm kërkon një arsye për të pasur një debat ose dëshiron të ndahet. Njerëzit që duhen zakonisht dëgjojnë dhe ia vënë veshin njëri-tjetrin.

 

Bëj çfarë të duash!

Këto fjalë tregojnë se partneri juaj është i largët dhe indiferent ndaj jush. Ai nuk do t’ia dijë se çfarë do të bëni në situata të vështira dhe nëse do të jeni në gjendje të gjeni mënyrën e daljes. Partneri juaj dëshiron që ju të merreni me pyetjet, të cilat nuk e përfshijnë atë direkt, me ju. Njerëzit që duhen gjithnjë do të bashkëpunojnë dhe ata do t’ju ndihmojnë të bëni një zgjedhje. Ata nuk do të largohen nga ju kur të jeni në udhëkryq. Megjithëse, ndoshta nuk është mënyra më e mirë për të ndërtuar marrëdhënie duke kërkuar vëmendje në çdo zgjedhje të vogël.

 

Po e ekzagjeron!

Partneri juaj mund t’i thotë këto fjalë kur përpiqeni ta bëni atë të ndihet fajtor. Ju duhet të kujtoni se ka një mundësi që ju me të vërtetë po e mendoni shumë gjatë. Nëse ndodh kjo situatë, duhet të qetësoheni, mendoni thellësisht dhe shpjegojani partnerit tuaj se çfarë ju shqetëson. Mos harroni, “Po e ekzagjeron,” nuk mund të jetë një përgjigje. Pyeteni partnerin tuaj që t’ju japë një shpjegim të plotë, por nëse ai ende i përsërit këto fjalë, atëherë ndoshta ai nuk ju do më.

 

Të dua me të vërtetë!

Ju mund të thoni: “Nuk mund të jetë e vërtetë! Ai thotë se më do! Por fjala “me të vërtetë” zakonisht përdoret kur partneri juaj ndihet fajtor dhe përpiqet të justifikojë sjelljen e tij. Nëse partneri juaj përdor një nga fjalitë e listës sonë dhe pastaj ai thotë se “me të vërtetë” ju do, atëherë ndoshta nuk është e vërtetë. Ajo që është më e mundur është që partneri juaj mund të përpiqet të manipulojë ndjenjat tuaja.

Nëse asnjë nga fjalët e përmendura më sipër nuk janë pjesë e marrëdhënies tuaj, atëherë nuk ka arsye për të dyshuar në sinqeritetin e “Unë të dua”.

Ndonjëherë ne mund të dëgjojmë fjalë të ndryshme nga partnerët tanë, sepse ata janë inatosur, mërzitur ose ofenduar por nëse partneri juaj ka ndjenja për ju, ai kurrë nuk do të përpiqet të thotë fjalë të këqija kundrejt jush.

Previous article
Next article

Të fundit