HomeFokus Gabime Prindërore  
spot_img

Artikuj të ngjashëm

 Gabime Prindërore  

Shumë prindër e kanë përjetuar atë situatën e pakëndshme kur ata kuptojnë se sjellja e fëmijës së tyre ka ndryshuar, por pa e ditur se nga ka ardhur ky problem. Ne kemi gjetur disa përgjigje nga të cilat të gjithë prindërit do të jenë në gjendje të mësojnë diçka. Nëse fëmija juaj është i fshehtë dhe nuk ka besim, kjo mund të jetë për shkak të irracionit tuaj të tepërt.

 

Nëse fëmija juaj është tepër i ndrojtur dhe i pavendosur, ndoshta është sepse ju përpiqeni ta ndihmoni atë edhe me gjërat me të cilat mund të përballet dhe vetë.

 

Nëse i bleni gjithçka që ajo dëshiron, por ajo gjithmonë merr lodrat e fëmijëve të tjerë, kjo do të thotë që ju nuk i jepni asaj të drejtën për të zgjedhur.

 

Nëse fëmija juaj shpesh tregon zili dhe xhelozi, mund të ndodhë sepse e krahasoni shumë shpesh me dikë tjetër.

 

Një fëmijë mund të jetë i pasjellshëm sepse ata mund të ndjekin shembullin e prindërve të tyre ose të një anëtari të familjes.

 

Nëse një fëmijë është nervoz dhe nxehet shpejt, mund të jetë për shkak të mungesës së vëmendjes. Ai/ajo  thjesht nuk di një mënyrë tjetër për t’u vënë re.

 

Nëse fëmija juaj ju gënjen, mund të jetë për shkak se keni reaguar shumë ashpër ndaj gabimit të mëparshëm.

 

Nëse fëmija juaj nuk i respekton të tjerët, mund të jetë për shkak se ju i tregoni atyre se çfarë duhet të bëjnë pa marrë parasysh se çfarë ndjejnë ata.

 

 

Nëse fëmija juaj nuk mund ta mbrojë veten në situata të vështira, kjo mund të ndodhë sepse ju e keni qortuar atë në sy të të jerëve. Ju kurrë nuk duhet ta bëni këtë, madje as para vëllezërve apo motrave së tij/saj.

 

Ja pse është e rëndësishme të pohoni unikalitetin e fëmijës dhe të merrni në konsideratë dëshirat e tyre.

 

 

 

Të fundit