Studimet shkencore kanë treguar se koeficienti i inteligjencës formohet qysh në moshë të hershme, kështu që ju keni ngecur me atë që keni zotëruar në fëmijërinë e hershme, shkruan “Business Insider”. Hulumtimet kanë treguar se ka ende disa shenja dhe karakteristika që mund të tregojnë nëse një person është mbi mesataren e inteligjencës. Këto janë disa nga veçoritë: Ankthi Psikiatri Jeremy Coplan...
Derisa ne të gjithë i respektojmë të pasurit dhe të famshmit, ne ende supozojmë se rruga e tyre drejt suksesit ishte mjaft komplekse dhe e ndërlikuar. Por disa nga zakonet e tyre ne mund t’i adoptojmë në jetën tonë. Në fakt, pas pesë vitesh kërkime për milionerë, autori Tom Corley zbuloi se pothuajse gjysma e tyre u zgjuan të...
Zgjohu një orë më herët.  Të dielën pasdite, bëni gjithmonë një plan për javën që vjen. Përdorni JO (fuqi kufizuese). Injoro. Përqendrohuni në ato qëllime që janë me rëndësi të madhe për ju. Merrni një person përgjegjës për higjienën. Mos e humbni kohën tuaj të çmuar në këtë punë (koha juaj vlen shumë më tepër). Çaktivizoni opsionin e ...
Mençuria nuk mjafton kurrë. Kjo është arsyeja pse Biznis Info është këtu për të ndarë me ju një pjesë tjetër të fjalëve të fuqishme kushtuar suksesit. Këtë herë do të citojmë Zig Ziegler, një veteran i Luftës së Dytë Botërore dhe menaxher i suksesshëm i shitjeve në disa kompani. Vdiq më 28 nëntor 2012. Ishte 86 vjeç. Mos harroni, dështimi...
I bëni vetes pyetjet a jeni mjaft i mirë në punën tuaj, a do të ketë sukses kompania dhe çfarë do të ndodhë nëse dështoni? Ju filloni të ndiheni të mbingarkuar nga këto pyetje, duke menduar se asgjë nuk është jashtë kontrollit tuaj. Por kur kapërceni kohë të vështira, dilni më të fortë se sa mund ta imagjinoni. Këtu...
Unë jam përballur shpesh me ndjesinë e të mos qenurit mjaftueshëm e mirë për një kohë të gjatë. Edhe tani që e kam kaluar atë periudhë, sërish e gjej veten të kapluar nga ajo ndjesi, por e di se si të dal prej saj. Po ju, a jeni përballur ndonjëherë me një ndjesi të tillë? Nëse po, atëherë jeni...
Kur të më vijë radha për të vdekur, dua të shkoj në atë botë në gjumë, ashtu si gjyshi im. Jo duke bërtitur i tmerruar si pasagjerët në autobusin e tij. Nëse keni qeshur me këtë batutë,kjo ka ndodhur sepse në trurin tuaj kanë ndodhur me shpejtësi 3 gjëra. Së pari, ju vutë re një mospërputhje:e imagjinuat në fillim gjyshin...
Jeta është plot me ulje dhe ngritje. Asnjëherë nuk e di se çfarë të pret dhe më e keqja, në shumë raste ke vetëm një mundësi për të zgjedhur. Duhet të zgjedhësh me mend për t’i dhënë vlerë çdo viti, muaji, dite, minute dhe sekonde. Pavarësisht se çfarë ndodh, duhet të vazhdosh të ecësh përpara. Duhet të mësosh tëbësh më të mirën çdo ditë, të gëzohesh me gjërat e vogla dhe ta jetosh jetën në maksimum. Ishim një ditë në tavolinë, unë, mami dhe vëllai im dhe po...
Pavarësisht nëse jeni një agjent i pasurive të patundshme ose një guru marketingu, mendimi inovativ është shpesh ai që nevojitet për ta çuar biznesin tuaj në nivelin tjetër. Për fat të keq, është shumë e lehtë të ngecësh në vend. Nëse nuk jeni të kujdesshëm, kjo ngecje mund të shkaktojë mosfunksionim të biznesit tuaj. Nëse keni nevojë për ndihmë...
Jeta është e vështirë – ky është një fakt. Ne të gjithë mundohemi herë pas here, qoftë në punë, në marrëdhëniet tona me të tjerët, apo në mendjen tonë. Ndonjëherë, gjithçka që na duhet është një këshillë e thjeshtë për të na drejtuar në rrugën e duhur. Prandaj, psikologët dhe terapistët na japin disa këshilla kryesore, nga të cilat...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json