HomeFokusRutina që ju duhet
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Rutina që ju duhet

Derisa ne të gjithë i respektojmë të pasurit dhe të famshmit, ne ende supozojmë se rruga e tyre drejt suksesit ishte mjaft komplekse dhe e ndërlikuar. Por disa nga zakonet e tyre ne mund t’i adoptojmë në jetën tonë. Në fakt, pas pesë vitesh kërkime për milionerë, autori Tom Corley zbuloi se pothuajse gjysma e tyre u zgjuan të paktën tre orë para fillimit të ditës së tyre të punës.

 

Dhe arsyeja pse zgjohen kaq herët? Pra, sepse ata kanë përgjegjësi që duhet të plotësohen.

 

  1. Merrni kohë për të ushtruar

Ne tashmë e dimë se ushtrimet janë të mira për trupin tonë, por janë gjithashtu të mira për mendjen tonë – në një trup të shëndetshëm, një mendje të shëndetshme. Ushtrimi gjithashtu do t’ju ndihmojë të arrini rezultate më të mira gjatë ditës tuaj të punës. Sipas një studimi të vitit 2018, marrja e vetëm 10 minutave për ushtrime të lehta përmirëson kujtesën tuaj gjatë gjithë ditës.

 

  1. Motivohuni

Çfarëdo që duhet për të ngritur moralin tuaj dhe për të motivuar veten, bëjeni. Mund të jetë meditim relaksues ose thjesht të menduar. Steve Jobs e filloi çdo ditë duke pyetur veten : “Nëse sot do të ishte dita e fundit e jetës sime, a do të isha i lumtur me atë që dua të bëj?” Tony Robbins mediton mbi një metodë që ai e quan “priming” – të cilën ai e përkufizon si “një akt i kushtimit të kohës për të rregulluar mendimet dhe emocionet tuaja në mënyrë që të mund ta jetoni jetën në maksimum”. Meditimi, leximi dhe shijimi i një podcast janë mënyra për të rritur motivimin tuaj.

 

  1. Gjeni kohë për ata që i doni

Koha me familjen është e rëndësishme dhe marrëdhëniet (ose mungesa e saj) formësojnë çdo fushë tjetër të jetës sonë. Një studim 75-vjeçar i udhëhequr nga Shkolla Mjekësore e Harvardit zbuloi se marrëdhëniet e ngrohta dhe pozitive janë më të rëndësishme se çdo gjë tjetër në jetën tonë.

 

  1. Jini të lumtur dhe pozitiv

Thjesht shpërndajeni dhe dërgoni dridhje  të mira dhe përpiquni ta nisni ditën pozitivisht. Hulumtimi i publikuar në 2011 nga Wharton School dhe Fisher College zbuluan se disponimi i njerëzve në mëngjes ndikon në produktivitetin gjatë ditës. Rutina e mëngjesit e sipërmarrësit dhe investitorit Gary Weinerchak përfshin thirrjen e familjes së tij në makinë gjatë rrugës për në punë. Unë i dëgjoj dhe konsultohem me ta”.

Të fundit