Çifti është një dimension i bukur, me dashuri dhe ngrohtësi të madhe, por problemet shpesh ekzistojnë. Disa prej tyre janë fiziologjike, të tjerat mund të shmangen, dhe një nga çelësat për ta bërë këtë qëndron në mënyrën se si komunikoni. Nuk është rastësi që disa keqkuptime në jetën e një çifti lindin pikërisht nga keqkuptimet në nivelin komunikues. Le...
Hipnotizimi njihet gjerësisht nga shfaqjet skenike në të cilat njerëzit përfshihen në situata të sikletshme. Por kjo lloj shfaqje nuk ka të bëjë fare me punën aktuale të praktikuesve të ligjshëm. Hipnotizuesit profesionistë i kanë ndihmuar njerëzit që të ndalojnë pirjen e duhanit, të bien në peshë, të menaxhojnë ankthin, të përballojnë dhimbjen etj. E njohur për herë të...
Tiffany Gaines tregon ndryshimet e dukshme midis udhëheqjes dhe menaxhimit. Këtu janë pesë dallimet kryesore midis të dyve dhe si mund të mësoni të bëni rolin tuaj të mbështetur në qëllim.   Drejtuesit frymëzojnë dhe mësojnë ndërsa menaxherët japin drejtim Drejtuesit udhëheqin me qëllim dhe perceptim. Përpara mentorimit ose mësimit të mentorëve të tyre, shumë kanë një qëllim tashmë të vendosur...
Gjithnjë e më shpesh të rinjtë po vrasin. Çfarë futet në mendjen e këtyre djemve? Silvio Ciappi, kriminolog dhe psikoterapist italian, jep një shpjegim: “Krimi ka qenë gjithmonë pasqyra e shoqërisë në të cilën jetojmë dhe nëse shoqëria e sotme na duket e prishur dhe pa horizonte të sensit të planifikimit (përfshirë ato shoqërore dhe politike), shpesh krimi gjithashtu...
Varësia është një fjalë e keqe në shoqërinë perëndimore. Njerëzimi ka këmbëngulur prej kohësh se një jetë e shëndetshme e të rriturve kërkon pavarësi emocionale dhe vetëmjaftueshmëri. Me fjalë të tjera, kërkon të gërmojmë një hendek emocional rreth vetes. Ne e konsiderojmë aftësinë për t’u ndarë dhe shkëputur nga prindërit tanë, të dashurit tanë të parë, si një shenjë e...
Zemërimi dhe dhimbja fizike shpesh shkojnë dorë për dore. Në fakt, ne të gjithë kemi vënë re se si ky emocion me intensitet të lartë ngurtëson muskujt, rrit rrahjet e zemrës dhe prodhon atë nyjë të bezdisshme në stomak. E vërteta është se kjo gjendje psikofiziologjike është zakonisht mjaft e shkurtër: si një shpërthim i papritur që, pak nga...
Që i vogël, por edhe më vonë kur isha më i rritur, e urreja të vajturin në shkollë. Nuk më kujtohet ndonjëherë që të kem dashur të qëndroj me dëshirë në klasë, qëkur kam nisur kopshtin,dhe deri kur e braktisa universitetin pasi përfundova vitin e parë. Braktisja e universitetit për mua ishte njësoj si të merrja faljen e dënimit...
Ata që zemërohen nuk janë (pothuajse) kurrë “një përbindësh”. Kushdo që zemërohet është gjithmonë dikush që kujdeset për diçka. E cila është shumë njerëzore. Marrja e këtij këndvështrimi na ndihmon të kuptojmë lidhjen midis ndjenjës së zemërimit dhe marrëdhënies. Ndihmon gjithashtu në kufizimin e ndjenjave të fajit për manifestimet tona të zemërimit ndaj partnerit tonë. Zemërimi lind kur dikush nuk...
Inteligjenca emocionale është një aftësi që na lejon të lidhemi më mirë me botën tonë emocionale. Na ndihmon të identifikojmë atë që ndiejmë, t’i japim një emër, t’i kuptojmë emocionet, t’i shprehim ato dhe t’i menaxhojmë ato në mënyrë korrekte. Të jesh në gjendje të menaxhosh emocionet e dikujt dhe të kuptosh veten nuk është e njëjtë me të kuptuarit...
Njerëzit pozitivë janë ata të cilët rrëmbejnë vëmendjen dhe zemrën e gjithkujt, të cilët karakterizohen nga mendësia pozitive, qasja e tyre inkurajuese dhe motivuese ndaj tjetrit, nga altruizmi, duke u kthyer kështu në një shembull admirimi për këdo që i has këta individë në jetën e vet. Por si mund ta kultivojmë pozitivizmin që në fëmijëri? Edukimi me ndjenja pozitive do...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW