Unë e kam ndjekur jetën e Bill Gejtsit në3 dekadat e fundit. Në vitin 1992, si drejtor i “Ullstein Verlag”, botova biografinë e parë të miliarderit amerikan në Gjermani. Autorët e librit ishin Xhejms Uollas dhe Xhim Erikson, dhe në atë kohë vështirë se dikush në Gjermani kishte dëgjuar për Bill Gejstin. Prandaj, unë vendosa që t’i vendos titullin “Zoti Microsoft”. Tek e fundit, njerëzit e njihnin emrin e kompanisë dhe jo njeriun që e drejtonte atë. Ndërkohë sot gati të gjithë kanë dëgjuar ndoshta për Bill...
Çdo rrugë e psikoterapisë individuale ka për qëllim zgjidhjen e problemeve që lidhen me profilin klinik apo personalitetin e personit që bën kërkesën , dhe kohëzgjatja e trajtimit është gjithmonë e varur  nga  kompleksiteti i situatës që duhet trajtuar, përtej orientimit  specifik teorik të metodës së përdorur nga  psikoterapisti . Psikoterapia  psikoanalitike , në veçanti , është përshtatur për të...
Grindjet me partnerin mund t’ju stresojnë dhe demoralizojnë. Por nuk ka pse të ndodhë kështu, dhe mbi të gjitha asnjë grindje nuk duhet të dobësojë një marrëdhënie që ka në bazat e saj dashurinë dhe respektin reciprok. Ekzistojnë disa mënyra grindjesh, të cilat bëjnë të mundur që çiftet të shfryjnë ankesat e tyre, por e ruajnë marrëdhënien dhe ndjenjat...
Barak Obama ishte i famshëm gjatë presidencës së tij për shkak të dukjes gjithmonë i qetë dhe i relaksuar në publik. Nganjëherë media e quante“No drama Obama” (Nuk ka dramë Obama) dhe jo gjithmonë në kuptimin pozitiv. Gjatë fjalës së tij në një konferencë mbi teknologjinë në Salt Leik Siti, Utah, SHBA, të organizuar nga kompania e programeve “Qualtrics”, ai e...
Perceptimi është realitet Është e vërtetë. Mënyra se si e interpretoni dhe e kuptoni botën, ndikon direkt mbi bindjet tuaja dhe mënyrën se si e jetoni jetën tuaj. Perceptimi krijon paragjykim, po aq sa krijon edhe mirëkuptim. Ai krijon frikë, po aq sa kuriozitet. Dëshironi që realiteti juaj të jetë i ngushtë apo i gjerë? A do të jetë e...
Të gjithë ne shpresojmë se kur takojmë një person për herë të parë, nuk duhet të bëjmë një gafë të rëndë, si për shembull ta fyejmë apo të themi një budallallëk. Por, që përpara se ju të keni një shans për ta magjepsur, dijeni që brenda pak sekondash, njerëzit krijojnë këto 8 përshtypje për ju: Nëse jeni të besueshëm Njerëzit...
Harv Eker pati thënë njëherë: “është aritmetikë e thjeshtë: të ardhurat tuaja mund të rriten vetëm deri në atë masë që ju mundeni.” Do të thotë që pasuria nuk ka të bëjë vetëm me punën, por ka të bëjë edhe me mënyrën tuaj të të menduarit. Njerëzit e pasur investojnë në fitime 24 orë në ditë, duke bërë gjëra të...
Ka shumë gjëra që paratë mund të blejnë: makina luksoze, shtëpi, pallate, pajisje të teknologjisë së lartë. Por ka shumë gjëra të tjera, më të rëndësishme, që paratë nuk mund t’ju japin, gjëra të tilla si lumturia e sinqertë dhe qëllimi. Dhe kur mendoni për atë që dëshironi nga jeta, çfarë duket më e rëndësishme: një Ferrari apo një...
Mendësia e duhur Një nga mënyrat më të lehta për të siguruar një gjuhë miqësore të trupit, është të futeni në një dhomë apo sallë, me qëllime miqësore. “Para se të takoni dikë, imagjinoni që ju pëlqen shumë personi,” thotë avokatja dhe sipërmarrësja Elena Ledoux. Pastaj, kur të filloni takimin, përpiquni të gjeni arsyet pse sinqerisht ju pëlqen ai...
Kur bëhet fjalë për të folur në publik, nuk duhet të përgjithësohet mbi faktin që dikush mund të ketë një moment të ankthit fillestar, lehtësisht të “shtypshëm”. E më pas, të jetë në gjendje të zhvillojë me besim një fjalim të tërë. Frika ose pasiguria e të folurit në publik, për ata që nuk e dinë ende, mund të...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW