HomeShërbimet tonaLife CoachSi t’i përmbushni qëllimet tuaja
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Si t’i përmbushni qëllimet tuaja

Të kesh një qëllim mund të të bëjë më të lumtur. Eshtë muaji i dyte i një viti te ri, dhe kjo zakonisht do të thotë të vendosni qëllime të reja për veten tuaj. Por ky nuk është vetëm ndonjë vit i ri. Mbijetesa e vitit 2020 ishte në vetvete një arritje e madhe. Ju duhet t’i jepni vetes mundesine te ecni perpara me hapa konkrete, dhe mund të jetë koha të vendosni disa qëllime të reja sepse të keni një qëllim do t’ju bëjë më të lumtur ndërsa afroheni, gëzimi rritet brenda jush. Shume prej nesh që janë ose do të kenë fatin të kenë nipër e mbesa do t’u tregojnë atyre se si i mbijetuam pandemisë koronavirus të vitit 2020 edhe pse pothuajse humbëm gjithçka. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të ndani me ta se si, në vitin 2021, filluat të hapni ëndrra dhe qëllime të reja për veten tuaj dhe si e bëtë një rrugë për t’i arritur ato. Pjesa më e vështirë për të arritur në nivelin tjetër në jetë është të kuptosh se çfarë të bësh dhe të vendosësh, të mbash dhe të arrish qëllimin tënd. Këtu është një proces i thjeshtë, i provuar dhe i vërtetë i arritjes së qëllimit që bazohet në kërkime psikologjike të bëra në një numër universitetesh. Funksionon më mirë nëse shënoni gjithçka.

  1. Përshkruani qëllimin tuaj në sa më shumë detaje të jetë e mundur. Cila është data e synuar për arritjen e qëllimit tuaj? Mos harroni ta mbani të arsyeshme, mund të mos jeni në gjendje të bëni asgjë për disa muaj të tjerë, prandaj mos u vendosni për zhgënjim.
  2. Kur do të filloni? Përgjigjja është tani, sepse procesi i mendimit ka filluar, por ka hapa të tjerë të parë. Bëni një afat kohor për ata.
  3. Pyete veten: Cilat janë përfitimet personale që do të marrësh nga arritja e këtij qëllimi? Gjërat si shëndeti, pasuria, lumturia, fuqia, shpëtimi i botës ose ndjenja e dashurisë kanë të gjitha vlerat. Shkruaji ato.
  4. Tani pyesni veten se cilat përfitime mund të nxjerrin të tjerët nga arritja e këtij qëllimi (tuaj). Nëse ajo që bëni nuk përfiton nga askush përveç vetes tuaj, atëherë nuk do të merrni aq shumë nga ajo, dhe gjithashtu nuk do të gjeni aq shumë mbështetje gjatë rrugës. Modifikoni qëllimin tuaj, nëse është e nevojshme, për të sjellë përfitime për të tjerët.
  5. Bëni një listë të pengesave të mundshme, gjithçka nga paratë në kohë. Shkruani sa më shumë pengesa që mund të mendoni. Ju mund të dëshironi të hiqni dorë pas kësaj pjese të procesit, ose të ridrejtoni, por më besoni: Kjo është një gjë e mirë. Ne do të ishim përgjigjur shumë ndryshe nëse do ta dinim të vërtetën për COVID-19 kur ajo u shfaq për herë të parë.
  6. Tani renditni disa zgjidhje të provueshme për të kapërcyer ato pengesa të mundshme. Nëse e dini cilat janë problemet, kjo është një gjë e mirë, sepse zakonisht mund të kuptoni se si t’i kapërceni ato.
  7. Çfarë hapash veprimi duhet të ndërmerrni për të arritur qëllimin tuaj? Ndani detyrat tuaja në copa me madhësi të kafshimit që mund t’i realizoni vetë. Ose, nëse keni nevojë për ndihmë nga dikush tjetër, shkruani saktësisht se çfarë duhet të ndodhë dhe cilat burime do t’ju nevojiten. Filloni me pamjen e madhe dhe thjesht filloni të plotësoni hapësirat bosh me atë që mendoni se mund të duhet të bëni për të përmbushur qëllimin tuaj.
  8. Tani krijoni një afat kohor për ndërmarrjen e secilit prej atyre hapave të veprimit. Këto janë vlerësime, prandaj jepini vetes pak hapësirë dhe planifikoni për pengesa të përkohshme dhe raste të papritura.
  9. Bëni angazhimin për arritjen e qëllimit tuaj, vendosni të gjitha përgjigjet tuaja me shkrim, nënshkruani në fund të listës dhe shikoni progresin e qëllimit tuaj çdo ditë. Kjo do t’ju ndihmojë të arrini qëllimin që dëshironi.
  10. Mos e mbani sekret, por mos u mburrni. Tregojuni njerëzve të tjerë dhe përfshini të dashurit. Sa më shumë mbështetje të keni, aq më i madh është motivimi dhe shansi juaj për sukses.

Po, është e shkurtër dhe e ëmbël dhe jashtëzakonisht e realizueshme nëse ndiqni procesin.

 

Të fundit