spot_img

Artikuj të ngjashëm

Pengesat e suksesit

Të gjithë duan të jenë të suksesshëm. Ne duam të arrijmë sukses të mahnitshëm. Megjithatë, rruga drejt suksesit nuk është aq e lehtë. Dhe pjesa më paradoksale është se jemi ne ata që përcaktojmë nëse do të bëhemi të suksesshëm apo jo. Këto janë zakonet që po ju pengojnë të bëheni të suksesshëm.

 

  1. Vetëkënaqësia

Me përpjekjet e mëdha që keni bërë në punën tuaj, është normale që të ndiheni të vetëkënaqur, të lavdëroheni dhe të jeni të lumtur me ato që keni bërë. Kjo është ajo ku shumica e njerëzve gabojnë. Në vend që të kuptojmë gabimet, ne priremi t’i injorojmë ato që na thonë të tjerët. Pse? Sepse jemi të mahnitur me punën që kemi bërë vetë. Dhe, a e dini se çfarë sjell vetëkënaqësia? Vetëkënaqësia sjell krenari, dembelizëm dhe vetëbesim të tepërt. Nëse e keni gabim, pranoni se keni gabuar, kërkoni këshilla nga njerëzit e tjerë dhe jini gjithmonë gati për të mësuar.

 

  1. Vetëvlerësim i ulët

Vetëvlerësimi i ulët është një nga armiqtë më të mëdhenj të suksesit. Çfarë mendoni se ndodh kur humbasim vetëvlerësimin tonë? Një, ne humbasim besimin, dy, humbasim respektin për veten, dhe së fundmi, futemi në botën e negativitetit. Duajeni gjithmonë Zotin dhe duajeni veten. Nëse e doni Zotin, është akoma më e lehtë të doni më vonë veten tuaj. Sepse dashuria e Perëndisë sjell gëzim dhe kënaqësi të papërshkrueshme. Ne jemi persona të fortë! Asgjë nuk mund të na tronditë. Nuk duhet ta dënojmë kurrë veten.

 

  1. Egoja

Krenaria ka lënë miliarda njerëz në botë me keqardhje. Nëse nuk mund t’i nënshtroheni të tjerëve, mund të mos jeni në gjendje të shkoni larg në jetë. Edhe nëse keni sukses rastësisht, fundi do të jetë i mbushur me keqardhje masive. Jini të përulur, krenaria është një nga armiqtë më të këqij të suksesit. Disa njerëz kanë një mentalitet të tillë që nuk mund të mësojnë nga dikush më i ri se ata, edhe nëse janë në të njëjtin vend pune ose, edhe nëse bëjnë të njëjtën gjë. Shumë njerëz mendojnë se janë shumë të mëdhenj për të kërkuar ndihmë. Ata mendojnë se janë shumë të mëdhenj për të mësuar. Nëse nuk dini një gjë, pyesni njerëzit që dinë për të. Mos u ndjeni shumë të formuar për të kërkuar ndihmë dhe jini gjithmonë gati për t’u përballur dhe për të përballuar mungesën e respektit.

 

  1. Përtacia

Të gjithë ne kemi zonën tonë të rehatisë. Në shumicën e rasteve, njerëzit bëhen shumë të kënaqur me zonën e tyre të rehatisë dhe kjo është arsyeja pse është bërë shumë e vështirë për ta që të dalin nga ai vend rehati.  Derisa të bëni rutinën e përditshmërisë, punën e palodhur, përkushtimin, të menduarit e zgjuar, suksesi do të jetë i paarritshëm për ju. Në vend që të humbni kohën tuaj duke kënaqur veten, ju duhet të maksimizoni kohën tuaj duke bërë gjëra që do të përmirësojnë të ardhmen tuaj.

 

  1. Zvarritja

Zvarritja është ajo që ka bërë që shumë njerëz të humbasin mundësi të rralla në jetë. Është gjithashtu një nga armiqtë më të mëdhenj të suksesit tuaj. Megjithatë, mos harroni se ju e përdorni vetë fuqinë e shtyrjes së gjërave. Zvarritja dhe dembelizmi janë si binjakë, ecin gjithmonë krah për krah. Kur qëndroni shumë të lidhur me zonën tuaj të rehatisë, zvarritja fillon të shtohet, duke ju shtyrë të mos bëni asgjë tjetër veçse të humbni kohë. Efekti i fuqishëm i zvarritjes është aftësia e tij për t’ju ndihmuar të zgjasni gjërat që mund të arrini. Nëse do të përfundonit një detyrë në 4 orët e ardhshme, përtacia e zvarritja mund t’ju bëjë ta përfundoni atë në 10 orë. Kjo do të thotë që keni kaluar 6 orë të mira duke qenë dembelë. Shtyrja e punëve nxit dembelizmin.

 

  1. Shoqëria Negative

Një mjedis i keq dhe njerëzit e këqinj janë ata që ne i quajmë shoqëri negative. Ndonjëherë ne as nuk duhet të ëndërrojmë të arrijmë sukses për shkak të llojit të njerëzve, me të cilët shoqërohemi dhe shoqërisë në të cilën jemi. Me kë shoqëroheni? Kush janë miqtë tuaj më të mirë? Çfarë gjëje të mirë keni mësuar prej tyre? Nëse nuk keni përgjigje për këto pyetje, sidomos për të fundit, atëherë duhet ta dini se jeni të përfshirë në një shoqëri negative.

 

Previous article
Next article

Të fundit