Çrregullimet e të ngrënit janë një klasë diagnostike që përfshin një sërë çrregullimesh të karakterizuara nga një etiologji multifaktoriale. Në këto çrregullime, sjelljet e të ngrënit karakterizohen nga një konsum i ndryshuar i ushqimit, i tillë si të kompromentojë shëndetin fizik dhe rrjedhimisht funksionimin psikosocial të individit. Çrregullimet e të ngrënit gjenden tek fëmijët dhe të rriturit. Në këtë...
Nëse gjithmonë keni menduar nëse prindërit ndikojnë në suksesin e fëmijëve të tyre, përgjigjja është po. Megjithëse nuk ka ndonjë formulë magjike që mund ta garantojë atë 100%, ka disa hulumtime psikologjike që tregojnë se si një sërë faktorësh mund të përcaktojnë suksesin e fëmijëve dhe shumica e tyre varen nga shifrat e prindërve.   Në përgjithësi, prindërit që kujdesen për...
Një fëmijë i rritur me dashuri nuk do të jetë kurrë i keq, apo egoist. Do të jetë i lumtur dhe i sigurt! Dashuria nuk është helm, është shërim. Prandaj, sa më shumë fëmijë të jenë të dashur, aq më të lumtur dhe më fitimtarë do të bëhen në udhëtimin e tyre Kur bëhet fjalë për rritjen e një fëmije,...
Askush nuk ka thënë ndonjëherë se të jesh prind është diçka e lehtë. Rritja e fëmijëve të suksesshëm në jetë nuk ndodh vetvetiu. Në shumë raste edhe kur bën gjithçka siç duhet, gjërat mund të shkojnë keq. Por sigurisht që ndihmon jo pak të diturit se çfarë mund të bëni për të rritur shanset që fëmijët tuaj të ndjekin...
Shumë prindër e kanë përjetuar atë situatën e pakëndshme kur ata kuptojnë se sjellja e fëmijës së tyre ka ndryshuar, por pa e ditur se nga ka ardhur ky problem. Ne kemi gjetur disa përgjigje nga të cilat të gjithë prindërit do të jenë në gjendje të mësojnë diçka. Nëse fëmija juaj është i fshehtë dhe nuk ka besim,...
Sot, së paku në botën e zhvilluar, fëmijët nuk frikësohen nga prindërit. Mirëpo, frika nuk ndërton marrëdhënie të shëndetshme dhe afatgjata me respekt të dyanshëm Profesorin e psikologjisë Jim Taylor, në Universitetin e San-Franciskos e ka nxitur t’i krahasojë shprehitë edukuese të paraardhëseve tij dhe të vërejë që fëmijët dikur kanë qenë të qetë kur kanë qenë afër prindërve dhe kanë...
Prindërit e përgjegjshëm do të bënin gjithçka për të rritur një fëmijë të lumtur dhe të suksesshëm, por ndonjëherë ata dështojnë. Gabimet e prindërve mund t’i bëjnë fëmijët të fillojnë të analizojnë ngjarjet që ndodhin rreth tyre dhe të krijojnë një botëkuptim që ndikim të fuqishëm në jetën e tyre të ardhshme. Ne dëshirojmë që kjo botë të jetë...
Dikur jetonte një biznesmen mjaft i suksesshëm, i cili kishte një djalë dembel dhe të pakujdesshëm. Ndaj, i ati donte t’i mësonte të birit një mësim të vlefshëm mbi paranë. Ai i tha të birit: “Nga tani, ti do të hash darkë, vetëm nëse arrin të fitosh diçka i vetëm përgjatë ditës”. I biri i tij në fillim kundërshtoi duke...
Prindërit e përgjegjshëm do të bënin gjithçka për të rritur një fëmijë të lumtur dhe të suksesshëm, por ndonjëherë ata dështojnë. Gabimet e prindërve mund t’i bëjnë fëmijët të fillojnë të analizojnë ngjarjet që ndodhin rreth tyre dhe të krijojnë një botëkuptim që ndikim të fuqishëm në jetën e tyre të ardhshme. Ne dëshirojmë që kjo botë të jetë...
Sipas statistikave, pothuajse çdo prind është i bindur se po bën punën e duhur për rritjen e fëmijës dhe për t’i dhënë atij/asaj mësime të vlefshme. Por në fakt nuk është kaq e thjeshtë. Shumicën e kohës, të rriturit nuk mund t’i kontrollojnë emocionet e tyre dhe i dënojnë fëmijët e tyre më shumë se sa e meritojnë. Kjo, nga ana...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW