Teoritë e konspiracionit, kanë qenë gjithmonë një pjesë mbizotëruese e kulturës pop. Por 2vitet e fundit kjo paranojë ka shënuar kulme të reja. Shumë njerëz mund të jenë të njohur me termin “plandemi”, apo refuzimin për të besuar “historinë zyrtare” mbi Covid-19. Tani një studim i ri nga Polonia, pretendon se teori konspirative mund të jenë të dëmshme për ata që i besojnë, veçanërisht tek ata që janë të prirur ndaj depresionit dhe ankthit. Sondazhet në SHBA tregojnë se 1 në 4 amerikanë beson se Covid-19 ishte “planifikuar qëllimisht nga njerëz...
Emocionet nuk përjetohen njësoj nga të gjithë në shoqëri. Trishtimi është një ndjesi e përjetuar në mënyrënegative, ku shumica mundohen ta fshehin, pasi kanë në mendje konceptin se po të shfaqen me sytë me lot e të trishtë, do të konsiderohen si të dobët e të pasigurtë. Por pse personat që qajnë shpesh, janë më tëqëndrueshëm emocionalisht?   Nuk ke pse të mundohesh t’i fshehësh emocionet e tua. Nuk ka arsye pse ta fshehësh trishtimin. Vetëm personat e sigurtë në vetvete, me një inteligjencë të madhe emocionale,...
Një person shikon se moti është i keq. Pastaj, i hutuar kërkon falje që nuk pyeti nëse bashkëbiseduesi i tij dëshiron të flasë për motin. Pastaj përsëri kërkon falje për të folur për motin dhe, edhe më i zënë ngushtë, thotë se ata i shqetësojnë të gjithë. Dukshëm dallohet vetëvlerësimi i ulët këtu. Të thuash “më fal” 100 herë në...
Vetëbesimi korrespondon me vlerën që secili prej nesh ia atribuon vetes, në shkallën e vetë-pranimit, besimit që vendosim në aftësitë tona dhe të dimë se si të përballemi me përvojat tona të jetës dhe përfaqësimin që secili person ka për vete. Duke pasur një nivel të mirë të vetëvlerësimit është i një rëndësie qendrore në adoleshencë, pasi i lejon djalit,...

Miqtë xheloz

0
 “Në jetë duhet të dish të mbrohesh. Por gjëja më e keqe është të mbrohesh nga ata që nuk e kishe menduar kurrë se mund të të lëndonin”. Kështu citon një nga aforizmat më të njohura të Samuel Lion. Sepse preferohet të kesh një mijë armiq sesa një mik të vetëm xheloz. Askush nga ne nuk dëshiron të ketë armiq,...
Rrëshqitjet e kujtesës janë rënduese, frustruese dhe nganjëherë shqetësuese. Kur kjo ndodh më shumë seç duhet, mund të shkaktojnë frikën e demencës së afërt ose sëmundjes së Alzheimerit. Por ka disa shkaqe të harresës të cilat mund të shërohen. Këtu keni gjashtë ato të zakonshme. Mungesa e gjumit Mungesa e gjumit të mjaftueshëm është ndoshta shkaku më i madh i harresës....
Çrregullimi i personalitetit kufitar është një çrregullim që ndodhet në kufirin midis simptomave neurotike dhe psikotike Përveçse karakterizohet nga idealizim ekstrem, vetëshkatërrim, vetëlëndim, zbrazëti e brendshme dhe një gjendje e shkëputur, çrregullimi i personalitetit kufizues shoqërohet edhe me luhatje intensive të humorit që mund të ndryshojnë befas deri në një depresion të rëndë në vetëm pak minuta. Çrregullimi i personalitetit...
“Të gjithë ju shohin, por pak ju njohin”, shprehej Makiaveli 5 shekuj më parë, ndonëse nuk kishte profil në Facebook. Nevoja për vlerësim është bërë trendi i kohërave të sotme. Gjithçka thërret, kërkim për vëmendje: që nga veprat e Artit, trendet e modës së veshjeve, trendet muzikore, trendet kinematografike, trendet e romancave moderne  e deri tek veprat kriminale që...
Çfarë do të thonit, nëse ju pyesja se çfarë ju nevojitet për kënaqësi më të madhe? Unë dyshoj se shumë prej jush do të përgjigjeshin me, “një disponim më të mirë.” Kur bëhet fjalë për rritjen e lumturisë sonë, në vend që të ndryshojmë cilësitë tona të brendshme, shumica prej nesh së pari mendojmë të ndryshojmë kushtet tona të jashtme....

Bulimia

0
Bulimia është një çrregullim nervor që prek kryesisht femrat dhe lidhet me një ushqyerje të tepruar, tëpasuar me stimulim për ta vjellë ushqimin. Zakonisht haset tek modelet, balerinat, aktoret, të cilat duke pasur në mendje disa kritere fikse për të qenurit të bukura, trupi i tyre nuk u duket asnjëherë mjaftueshëm i mirë. Përkundrazi, u duket mbipeshë dhe ndaj stimulojnë të vjellat. Ky çrregullim shoqërohet më pas me një sërë pasojash, si distancimi social, nervozizmi i shtuar, ezofagitet (dëmtimet e...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json