A është e mundur që të mposhtni ndrojtjen? Para se të lexoni këshillat e mëposhtme, është e udhës që të nisni nga një pyetje: çfarë është ndrojtja? Mund ta përcaktojmë ndrojtjen si një shqetësim në ndërveprimet sociale, ku njerëzit kanë tendencën t’i evitojnë ato situata që mund ta vënë në siklet dhe kështu ndaj një situate ankthi dhe mendimesh...
“Kultivoni gjithmonë mendime pozitive, entuziazmi nuk mund të lulëzojë në një tokë plot frikë” shkruhet në një frazë nga Napoleon Hill. Nuk ka dyshim, fjalët kanë një fuqi të fortë dhe kjo vlen si për ata që i shqiptojnë ashtu edhe për ata që i dëgjojnë. Fuqia e fjalëve është e pafund dhe dërrmuese. Një fjalë mund të ndryshojë...
Studimet shkencore kanë treguar se koeficienti i inteligjencës formohet qysh në moshë të hershme, kështu që ju keni ngecur me atë që keni zotëruar në fëmijërinë e hershme, shkruan “Business Insider”. Hulumtimet kanë treguar se ka ende disa shenja dhe karakteristika që mund të tregojnë nëse një person është mbi mesataren e inteligjencës. Këto janë disa nga veçoritë: Ankthi Psikiatri Jeremy Coplan...
Efektet, Simptomat, Rreziqet dhe Menaxhimi i varësisë ndaj lojerave te fatitstudio psikologjie Ekspertët më së shumti i shohin efektet e lojerave te fatit si një varësi ndaj një gjendje psikologjike të ndryshueshme. Mendohet të jetë e ngjashme me efektet e drogave stimuluese me ndjenjat e thrillit dhe ekzaltimit lidhur me rrezikun, duke shkaktuar një efekt të lartë natyral. Kërkimi tregon që...
Teoritë e konspiracionit, kanë qenë gjithmonë një pjesë mbizotëruese e kulturës pop. Por 2vitet e fundit kjo paranojë ka shënuar kulme të reja. Shumë njerëz mund të jenë të njohur me termin “plandemi”, apo refuzimin për të besuar “historinë zyrtare” mbi Covid-19. Tani një studim i ri nga Polonia, pretendon se teori konspirative mund të jenë të dëmshme për ata që i besojnë, veçanërisht tek ata që janë të prirur ndaj depresionit dhe ankthit. Sondazhet në SHBA tregojnë se 1 në 4 amerikanë beson se Covid-19 ishte “planifikuar qëllimisht nga njerëz...
Është normale që ndonjëherë edhe të jemi me humor të keq, pasi mund të kemi ndodhi të papritura në përditshmërinë tonë. Ama sipas asaj që thonë ekspertët, është e mundur ta kontrollosh humorin jo të mirë. Të gjithë e dimë se sa ndikon në cilësinë e jetës sonë aspekti emocional, ndaj duhet të mundohemi ta mbajmë atë sa më...
Stresi kronik ndodh kur trupi përjeton stresorë me një frekuencë ose intensitet të tillë që sistemi nervor autonom e ka të vështirë të aktivizojë gjendjen e relaksimit. Njerëzit janë ndërtuar për të përballuar stresin akut, i cili është i afatshkurtër. Për të filluar me menaxhimin e stresit kronik, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë është, çfarë mund ta shkaktojë atë dhe si ndikon në...
Të gjithë kemi një sens kritik të brendshëm. Disa herë, ky zë i vogël mund të jetë vërtet i dobishëm dhe të na mbajë të motivuar drejt qëllimeve si kur na kujton se ajo që do të hamë nuk është e shëndetshme ose ajo që do të bëjmë mund të mos jetë e mençur. Sidoqoftë, ky zë shpesh mund...
Përmirëso dietën tënde “mendore”. Çdo gjë ndryshon në momentin që kupton se dieta nuk ka të bëjë vetëm me atë çfarë ha. Ajo përfshin atëçfarë sheh, çfarë lexon, çfarë ndjek dhe personat, me të cilët e kalon kohën. Nëse synimi yt është të kesh një mendje të shëndetshme, mos u ndal vetëm me heqjen nga vaktet e përditshme të ushqimeve jo tëshëndetshme.   Lëri të tjerët të dështojnë. Shëndeti yt mendor është shumë më i rëndësishmëm se karriera, paratë, opinionet e të tjerëve, humori i partnerit tënd apo dëshirat...
Nëse zgjoheni rregullisht në orën 3 ose 4 të mëngjesit, nuk jeni të vetëm. Kjo është një dukuri e raportuar nga rreth 1 në 3 njerëz, dhe ndoshta më shumë që nga fillimi i pandemisë sëCovid-19. Sipas ekspertëve të gjumit, ajo lidhet me stresin, edhe pse jo drejtpërdrejt. “Të qenit i stresuar, nuk na bën të zgjohemi më shumë gjatë natës, por na bën më të vetëdijshëm se do të ndodhë diçka e tillë”-thotë Greg Marrej, drejtor i Qendrës për Shëndetin Mendor Suinbërn në Universitetin e Teknologjisë në Australi. “Në fakt ne zgjohemi shumë...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json