Depresioni i qeshur nuk është një diagnozë mjekësore. Në vend të kësaj, është një term që përdorin profesionistët e shëndetit mendor për të përshkruar njerëzit me një çrregullim të këtij depresioni që fshehin simptomat e tyre nga të tjerët. Njerëzit me depresion të qeshur mund të vazhdojnë me aktivitetet e përditshme, megjithatë ata privatisht po luftojnë me një çrregullim...
Ish Zonja e Parë Michelle Obama foli në lidhje me strategjitë që e ndihmojnë atë të përballet me depresionin, pak kohë më parë. “Gjatë rritjes, ju zhvilloni mjetet tuaja”, tha Obama. “Dhe për mua, po fik zhurmën që është shqetësuese.” Ajo tha se pushon nga “leximi i të gjitha burimeve që më ushqejnë ankthin. Unë e rrethoj veten time me gjëra...
Dështimet kanë qenë gjithmonë pjesë e jetës sonë. Që kur filluam të ecim, ose të paktën u përpoqëm, dhe me mbështetjen e nënës dhe babait u përpoqëm me gjithë forcën që kishim në trupin tonë të vogël për t’u ngritur, siç dinim të bënim. Por ne akoma nuk dinim si ta bënim dhe pastaj rrëzoheshim. Në krahët e prindërve...
Shumë njerëz sot rrezikojnë të sëmuren emocionalisht, pasi një xhelozi po përhapet gjithnjë e më shumë në popullatën tonë, gjë që i bën njerëzit të kënaqen nëse të tjerët janë të sëmurë. Këta njerëz bëjnë thashetheme, bisedojnë dhe krijojnë histori vetëm për të sharë ata që janë viktimat e momentit. Sëmundja emocionale është pasoja më e dukshme. Ajo që ne e...
Nën-tipe të ndryshëm të depresionit do t’i përgjigjen në mënyra të ndryshme trajtimit – duke sugjeruar që një qasje e njëjtë për të gjithë shëndetin mendor mund të jetë kundër produktive. Ekspertët në Universitetin e Sheffield analizuan të dhënat nga 8,000 pacientë në NHS të cilët po merrnin terapi njohëse të sjelljes (CBT). Gjetjet e tyre, të botuara në Depression &...
Ndonjëherë, zakonet që ekspertët rekomandojnë për t’u shkëputur nga humori i keq dhe për të rritur nivelet e lumturisë nuk shkojnë në një linjë me të përditshmen tonë Kush ka kohë të ulet dhe të bëjë seanca të zgjatura meditimi kur kemi 1000 gjëra të tjera për të bërë? Fatmirësisht, ka shumë gjëra të tjera të thjeshta që kërkojnë vetëm pak...
Depresioni i maskuar klasifikohet si depresion atipik. Është një nga shkaqet kryesore të vuajtjes psikologjike dhe një shqetësim i madh social. Në këtë formë, depresioni nuk del në sipërfaqe por manifestohet me çrregullime somatike ndonjëherë intensive. Në depresionin e maskuar, personi zgjedh të veshë një “maskë”, por zgjedhja është plotësisht e pavetëdijshme. Në këtë artikull flas për këtë lloj depresioni,...
Depresioni është një gjëndje psikologjike që mund të shprehet me simptoma shumë të ndryshme jo vetëm nga personi në person, por edhe me simptoma të ndryshme në faza të ndryshme të jetës. Për këtë arsye, shumë forma të depresionit nuk njihen apo edhe ngatërrohen me probleme të tjera të një lloji tjetër; kështu ndodh që depresioni tek fëmijët ngatërrohet me hiperaktivitetin nga prindërit, adoleshenti etiketohet me nervozizëm, tek të moshuarit ngatërrohet me çmënduri. Tek...
Fakti që sheqeri ka një ndikim të tmerrshëm në organizëm, nuk përbën më lajm. Prania e tij ka lidhje të drejtpërdrejtë me mbipeshën, diabetin dhe sëmundjet e zemrës. Duke qenë se sheqeri ka një ndikim kaq të fortë në shfaqjen e sëmundjeve të zemrës, natyrshëm lind shqetësimi për ndikimin në shëndetin e trurit. Studimet zbuluan së fundmi se sheqeri i...
A e dini se shumica e njerëzve vetë-sabotojnë gjumin e tyre duke u dhënë pas zakoneve të këqija të gjumit? Këto sjellje në të vërtetë mund t’ju ndalojnë të flini të qetë katër deri në shtatë net në javë, gjë që natyrshëm mund t’ju çojë të ndiheni të lodhur gjatë ditës. Hulumtimi nga marka e shtratit Silentnight zbuloi se 73 për...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json