HomeArtikujDepresioniSi të ndaloni lodhjen dhe plogështinë gjatë ditës
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Si të ndaloni lodhjen dhe plogështinë gjatë ditës

A e dini se shumica e njerëzve vetë-sabotojnë gjumin e tyre duke u dhënë pas zakoneve të këqija të gjumit?

Këto sjellje në të vërtetë mund t’ju ndalojnë të flini të qetë katër deri në shtatë net në javë, gjë që natyrshëm mund t’ju çojë të ndiheni të lodhur gjatë ditës.

Hulumtimi nga marka e shtratit Silentnight zbuloi se 73 për qind e njerëzve e dinë se zakonet, duke përfshirë lëvizjen në mediat sociale, pirja e alkoolit, pirja e duhanit dhe pazaret, mund të rezultojnë në mungesë të gjumit dhe të kenë një ndikim negativ në shëndetin e tyre mendor dhe fizik – por vazhdoni t’i bëni ato gjithsesi.

Një zëdhënës i Silentnight’s Wellbeing Collection, Hayley Chaytor, tha: “Është interesante të shohësh që kaq shumë prej nesh po kërkojnë të përmirësojnë gjumin, ndërsa shumica e dinë që rutinat para gjumit po ndikojnë në mungesën e tij”.

“Për më tepër, hulumtimet shkencore tregojnë se gjumi me cilësi më të mirë ka përfitime për shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme, do të thotë që gjumi mirë mund të bëjë më të thjeshtë arritjen e zgjidhjeve të tjera”, shton ajo. Ashtu si rritja e niveleve tona të energjisë, apo jo?

Pasi të keni larguar rutinën tuaj të keqe të gjumit dhe privimin e gjumit, është koha të përqendroheni në këta faktorë që ju lënë të ndjeheni të plogësht.

 

Si të ndaloni ndjenjën e lodhjes

A po kërkoni mënyra të thjeshta për të mos u ndjerë të shkatërruar dhe për t’ju dhënë një nxitje të energjisë? Ka shumë veprime që mund të bëni.

 

Aktiviteti fizik

Ushtrimi është një mënyrë përrallore që mund të rrisni nivelet e energjisë. Kur të ndjeni se po vjen një rënie e pasdites, provoni të bëni të paktën dhjetë minuta ushtrime dhe shikoni se si ndiheni më pas.

 

Flini herët

Kjo tingëllon e thjeshtë, por nëse shmangni dremitjet dhe merrni kohë të qetësoheni para gjumit, do të ndjeheni më të gatshëm në mëngjes.

 

Thuaji jo pijeve alkoolike

Një ose dy pije mund t’ju ndihmojnë të ndiheni të relaksuar, por do ta paguani atë me shqetësim të nesërmen.

 

Të fundit