Me mbylljen e shkollave në vend dhe udhëzimet për të qëndruar brenda shtëpisë në këtë periudhë karantinimi, shumë prindër po përballen me sfidën për të mbyllur fëmijët e tyre “brenda katër mureve”. Përveç një sërë aktivitetesh të tjera që ekspertët këshillojnë të përfshihen në rutinën e fëmijëve gjatë kësaj periudhe, një aktivitet që patjetër duhet të bëhet pjesë e...
Mirënjohja është një ndjenjë që shkon përtej të thënit “faleminderit” dhe të mësuarit të fëmijëve me këtë ndjenjë është një proces që kërkon kohë e durim. Mirënjohja është një tipar personaliteti që ata e fitojnë që i ndihmon përgjatë gjithë jetës së tyre, jo vetëm për të ruajtur një sjellje të mirë në raport me të tjerët, por për...
Njerëzit pozitivë janë ata të cilët rrëmbejnë vëmendjen dhe zemrën e gjithkujt, të cilët karakterizohen nga mendësia pozitive, qasja e tyre inkurajuese dhe motivuese ndaj tjetrit, nga altruizmi, duke u kthyer kështu në një shembull admirimi për këdo që i has këta individë në jetën e vet. Por si mund ta kultivojmë pozitivizmin që në fëmijëri? Edukimi me ndjenja pozitive do...
Vetëkontrolli është një nga shtyllat e edukimit të fëmijëve. Aftësia për të kontrolluar dëshirat dhe emocionet, si për shembull qëndrimi ulur në parashkollor, mosndërprerja e të tjerëve, të mos shpërthejnë kur nuk ju pëlqen diçka, i përgatit ata për marrëdheniet shoqërore që do të ndërtojnë. Nga studimet e kryera përgjatë viteve, rezulton se fëmijët që nuk kanë vetkontroll kanë pasoja...
Është një metodë “revolucionare” vëzhgimi, mbështetje dhe të mësuari për fëmijët. Mban emrin e studiueses dhe pedagoges italiane që e konceptoi dhe e vuri në jetë, Maria Montessori. Bazohet mbi praktika edukimi të mbështetura në krijimtari, origjinalitet, në zgjidhjen e problemeve dhe në aftësimin e shprehive të jetës së përditshme. Të mësuarit Montessori është i përqendruar tek puna dhe kërkimi individual...
OH JO, NUK KA FUTBOLL SOT!! Një fëmijë i vogël vrapon shpejt për të shkuar tek fusha e futbollit, i ekzaltuar që do luajë me miqtë e tij. Kur arrin atje, shikon që shokët po bëjnë stërvitje, trajneri I thotë që nuk do të luajnë futboll sot, e shtynë për një ditë tjetër. Por ai donte kaq shumë të luante...
Mungesa e përqendrimit dhe e vëmendjes, vështirësitë e fëmijëve për të përfunduar detyra të caktuara që më parë kryheshin normalisht, vështirësia për t’u përshtatur me rutinën e re, janë shqetësimet kryesore të prindërve përgjatë kësaj periudhe. Në këtë shkrim gjeni disa hapa dhe teknika të strukturara e të ilustruara, të cilat ju vijnë në ndihmë dhe mund t’i zhvilloni në shtëpi me...
Secili prind është i ndryshëm në mënyrën si zgjedh të rrisëq dhe edukojë fëmijën, por ka disa karakteristika të përbashkëta që kanë disa prindër, që i bëjnë ata të kenë stilin autoritar të prindërimit. Sipas priskologëve, autoritarë quhen ata prindër që kanë kërkesa e standarde shumë të larta ndaj fëmijëve, por mbajnë qëndrim të ftohtë e distant ndaj nevojave emocionale...
Mund të duket më e lehtë dhe më e shpejtë t’i bëni gjërat gati për fëmijën tuaj në vend që t’i lejoni ata t’i bëjnë vetë. Kur fëmijët rriten, ata duhet të marrin më shumë përgjegjësi. Ti nuk po i bën nder fëmijës kur kryen çdo detyrë bazike për ta. Në fakt, duke u mësuar në këtë mënyrë, ata...
Para se të lindë fëmija i parë, si babai ashtu edhe nëna dëshirojnë të jenë më të mirët, ose të paktën të përpiqen që fëmijët e tyre të jenë të lumtur dhe të mund të zhvillohen në një mënyrë të ekuilibruar në çdo mënyrë. Por të kesh fëmijë nuk është e lehtë dhe as edukimi i tyre. Asnjë baba...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json