HomeShërbimet tonaLife CoachThënie për suksesin nga Robert Toru Kiyosaki
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Thënie për suksesin nga Robert Toru Kiyosaki

Robert Toru Kiyosaki është një biznesmen dhe autor amerikan. Kiyosaki është themeluesi i i një kompanie private e arsimimit financiar dhe edukim biznesi për njerëzit përmes librave dhe videove.

Idetë e tij janë të famshme në mbarë globin dhe për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi përzgjedhur disa prej thënieve më të bukura të librave dhe seminareve të tij.

 

Shumica e njerëzve nuk arrijnë të kuptojnë se në jetë, nuk është sa para bën, por sa para mban.

Nuk është ajo që ju thoni nga goja juaj që përcakton jetën tuaj, është ajo që i pëshpëritni vetes që ka më shumë fuqi!

Fituesit nuk kanë frikë nga humbja. Por humbësit kanë. Dështimi është pjesë e procesit të suksesit. Njerëzit të cilët shmangin dështimin, gjithashtu shmangin suksesin.

Nëse jeni lloji i personit që nuk keni guxim, thjesht hiqni dorë sa herë që jeta ju shtyn. Nëse jeni ai lloj personi, do të jetoni gjithë jetën tuaj duke luajtur sigurt, duke bërë gjërat e duhura, duke ruajtur veten nga diçka që nuk ndodh kurrë. Pastaj, ti vdes një si plak i mërzitshëm.

Dashuria për paranë është rrënja e çdo të keqeje.

Mungesa e parave është rrënja e çdo të keqeje.

Emocionet janë ato që na bëjnë njerëz. Na bëjnë të vërtetë. Fjala ’emocion’ përkthehet energji në lëvizje. Jini të sinqertë në lidhje me emocionet tuaja dhe përdorni mendjen dhe emocionet tuaja në favorin tuaj, jo kundër vetvetes.

Më mirë të mirëpres ndryshimin sesa të kapem pas së shkuarës.

Pasuria e vetme më e fuqishme që të gjithë kemi është mendja jonë. Nëse trajnohet mirë, mund të krijojë pasuri të madhe që vjen në çdo çast.

Nëse e kuptoni që jeni problemi, atëherë mund të ndryshoni veten, të mësoni diçka dhe të bëheni më të mençur. Mos fajësoni njerëzit e tjerë për problemet tuaja.

Punëtorët punojnë aq shumë sa të mos pushohen nga puna dhe pronarët paguajnë mjaftueshëm saqë punëtorët nuk do të largohen nga puna.

Siç thashë, do të doja të thosha se ishte e lehtë. Nuk ishte, por as nuk ishte e vështirë. Por pa një arsye ose qëllim të fortë, gjithçka në jetë është e vështirë.

Të dini nga pak për shumë gjëra.

FOKUS – Ndiqni një korsi deri sa të keni sukses.

Ekziston një ndryshim midis të qenit i varfër dhe të qenit trokë. Trokë mund të jesh përkohësisht. Varfëria është e përjetshme.

Ka nga ata që i bëjnë gjërat të ndodhin, ka nga ata që i shikojnë gjërat teksa ndodhin dhe ka nga ata që thonë ‘çfarë ka ndodhur?

Mësoni të përdorni emocionet tuaja për të menduar, jo të mendoni me emocionet tuaja.

Frika e tepërt dhe dyshimi në vetvete ishin dëmtuesit më të mëdhenj të gjeniut të brendshëm.

Madhësia e suksesit tuaj matet nga forca e dëshirës tuaj; madhësia e ëndrrës tuaj; dhe si e përballoni zhgënjimin gjatë rrugës.

Paraja është vetëm një ide.

Inteligjenca zgjidh problemet dhe prodhon para. Paratë pa inteligjencë financiare zhduken shpejt.

Nëse frika është shumë e fortë, gjeniu shtypet.

Lidershipi është ajo që ju duhet të mësoni në vijim.

Të varfërit dhe klasa e mesme punojnë për para. Të pasurit kanë punë me para për ta.

Njerëzit të cilët shmangin dështimin, gjithashtu shmangin suksesin.

Një person inteligjent punëson njerëz që janë më inteligjentë se ai.

Kalimi në frikën tonë dhe ballafaqimi me lakminë tonë, dobësitë tona, nevojat tona janë mënyra për të dalë. Dhe rrugëdalja është përmes mendjes, duke zgjedhur mendimet tona.

Në momentin që paratë prekin duart tuaja, ju keni fuqinë për të përcaktuar të ardhmen tuaj financiare.

Edhe një herë, zbatohet rregulli 90/10 i parave – 10% e huamarrësve në botë përdorin borxhin për t’u pasuruar – 90% përdorin borxhin për t’u varfëruar.

Sot, pasuria është në informacion. Dhe personi që ka informacionin më në kohë zotëron pasurinë.

Ata ngrihen çdo ditë dhe shkojnë të punojnë për para, duke mos marrë kohë për të bërë pyetjen: ‘A ka ndonjë mënyrë tjetër?

Ju kurrë nuk do ta njihni lirinë e vërtetë derisa të arrini lirinë financiare.

Gjithmonë ekziston rreziku, prandaj mësoni të menaxhoni rrezikun në vend që ta shmangni atë.

Gjeni lojën ku mund të fitoni, dhe pastaj angazhohuni për ta luajtur atë; dhe luaj për të fituar.

 

Të fundit