HomeFokusSi t’i lini përshtypje të mirë shefit tuaj
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Si t’i lini përshtypje të mirë shefit tuaj

Shumë njerëz do të dëshironin të ishin të preferuarit e shefit. Sidoqoftë, gjërat mund të mos shkojnë gjithmonë mirë. Por fatmirësisht, ka truke të thjeshta, si tundja e kokës ose vendosja e këmbëve në tokë, që do t’ju ndihmojnë të lini përshtypje të mirë tek ta.

Këto janë shtatë gjëra që duhet të keni parasysh nëse doni të lini përshtypje të mirë.

 

  1. Mos kini frikë të jepni mendimin tuaj.

Mosmarrëveshja me shefin nuk është gjithmonë një ide e keqe. Ndonjëherë kjo madje mund t’ju bëjë më të vlefshëm në sytë e tyre dhe ata do të vlerësojnë ndershmërinë dhe përkushtimin tuaj. Sidoqoftë, mosmarrëveshja nuk duhet të ketë karakter personal dhe duhet të jetë në interesin më të mirë të ekipit. Jini të drejtpërdrejtë në atë që besoni, por gjithmonë sigurohuni që mosmarrëveshja të vijë si një qasje logjike ndaj problemit.

 

  1. Mbajini këmbët në tokë.

Kur jeni në një takim me shefin tuaj, përpiquni të mos uleni me këmbë të kryqëzuara. Mbajtja e këmbëve në tokë mund t’ju ndihmojë t’i përgjigjeni me lehtë pyetjeve komplekse. Ky truk mund t’ju ndihmojë të me mendime racionale dhe krijuese, të cilat mund të jenë një arsye më shumë që shefi juaj të mendojë për ju.

 

  1. Pyesni shefin për këshilla, jo për mendimin e tyre.

Sipas një psikologu, kur i kërkoni shefit mendimin e tyre , ata do të bëhen vlerësues objektiv. Por, kërkimi i këshillave do të krijojë një atmosferë partneriteti që do t’i inkurajojë ata të jenë më përkrahës ndaj vendimeve dhe ideve tuaja.

 

  1. Kur jeni dakord, tundni kokën.

Nëse doni që shefi juaj të bie dakord për diçka me ju, atëherë buzëqeshni, mbani kontakte me sy dhe tundni kokën ndërsa jepni deklaratën tuaj. Ky kombinim i gjuhës së trupit mund të ketë një efekt hipnotik tek shefi, gjë që do t’i bëjë ata të tundin kokën në përputhje me deklaratën tuaj.

 

  1. Bëni biseda të zgjuara.

Askush nuk dëshiron të flasë për punën 24/7, madje as shefi juaj. Pra, nëse jeni në një situatë ku duhet të bëni biseda të vogla me shefin, bëni pyetje në lidhje me hobet ose interesat e tyre në vend të pyetjeve që lidhen me punën.

 

  1. Merrni përsipër gabimet tuaja.

Nëse bëni një gabim, mos u përpiqni ta fshihni nga shefi juaj ose të fajësoni të tjerët për këtë. Pranoni gabimin dhe tregojini shefit se si keni vepruar pas gabimit. Ata do t’ju respektojnë shumë më tepër nëse e dëgjojnë nga ju sesa nga punonjësit e tjerë, ose edhe më keq, nga klientët. Të thuash të vërtetën do të të ndihmojë të ndërtosh një lidhje të besueshme.

 

  1. Keni disa zgjidhje për një problem.

Shefat nganjëherë mund të jenë të shqetësuar, sepse nuk janë në gjendje të zgjidhin problemet ashtu si dikur, vite përpara rolit të tyre aktual të udhëheqjes. Pra, kur i sillni shefit vetëm një zgjidhje për një problem, ju padashur po e rritni frikën që ata kanë ndaj humbjes së kontrollit. Por kur paraqisni 2 ose 3 zgjidhje dhe i lini të zgjedhin midis tyre, ata do të mendojnë se po japin një kontribut të rëndësishëm në zgjidhjen e problemit.

 

Të fundit