Efektet, Simptomat, Rreziqet dhe Menaxhimi i varësisë ndaj lojerave te fatitstudio psikologjie Ekspertët më së shumti i shohin efektet e lojerave te fatit si një varësi ndaj një gjendje psikologjike të ndryshueshme. Mendohet të jetë e ngjashme me efektet e drogave stimuluese me ndjenjat e thrillit dhe ekzaltimit lidhur me rrezikun, duke shkaktuar një efekt të lartë natyral. Kërkimi tregon që...
Është e sigurt që shumica prej nesh e kanë pasur atë ëndrrën e plotë të përmbushjes personale “Sikur të kisha mjaft para”.Si një konstrukt social, paratë mund të bëjnë gjëra të mrekullueshme: të lejojnë të blesh bileta filmash me miqtë; lehtëson takimet e reja; lejojnë blerjen e përbërësve bio për të bërë supë shtëpi, të lejojnë të zgjohesh në...
Shumë prindër nuk i lejojnë fëmijët e tyre të bëjnë disa gjëra vetëm sepse nuk u lejuan t’i bënin vetë si fëmijë. Por në fakt, është krejtësisht normale, për shembull, të mos hani një pjesë ushqimi, të mos hani ëmbëlsira të dëmshme ose të vraponi nëpër pellgje. Por ndalime të tilla mund të rezultojnë të kundërta për fëmijët në...
“Ka disa mësime që çdo prind duhet t’ua mësojë fëmijëve të tij. Si psh, që dështimet janë ndonjëherë njëmundësi e madhe. Përmes tyre mund të biesh dhe të ringrihesh; përmes tyre mund të mësosh më mirë se nga gjithçka tjetër. Duhet t’u themi fëmijëve tanë meshkuj se nëse qajnë, nuk duken aspak femërorë. Femrave mund t’u mësojmë se mund të luajnë futboll, apo të ngrejnë pesha, pa u dukur mashkullore. Fëmijëve meshkuj duhet t’u mësojmë se nuk janë princër të kaltër...
Është normale që ndonjëherë edhe të jemi me humor të keq, pasi mund të kemi ndodhi të papritura në përditshmërinë tonë. Ama sipas asaj që thonë ekspertët, është e mundur ta kontrollosh humorin jo të mirë. Të gjithë e dimë se sa ndikon në cilësinë e jetës sonë aspekti emocional, ndaj duhet të mundohemi ta mbajmë atë sa më...
Disa profesione janë më stresuese se disa të tjera, pasi i vendosin njerëzit në prova të vështira nëpërditshmërinë e tyre. Puna në vetvete sjell stres, jo vetëm fizik por edhe psikologjik. Në këtë artikull ju sjellim një klasifikim të punëve më të lodhshme sipas “Ministrisë së Punës” në SHBA, kështu që mund tëzbuloni nëse profesioni juaj bën pjesë në këtë listë. Profesioni në krye të listës si më stresuesi dhe më i lodhshmi, është ai i ushtarëve, pasi ata rrezikojnë jetën e tyre përditë, duke e detyruar veten të qëndrojnë larg familjes. Një punë e...
aftësi komunikuese që ne kemi përcaktuar suksesin e marrëdhënieve tona ndërpersonale, dhe, për këtë arsye, është e nevojshme të komunikojmë mirë në punë, me miqtë tanë, familjen tonë dhe në përgjithësi me të gjithë rreth nesh. Njohja dhe zotërimi i aftësive themelore të komunikimit ka shumë përfitime, të tilla si ndihma për të zgjidhur mosmarrëveshjet ose promovimi i besimit...
Stresi kronik ndodh kur trupi përjeton stresorë me një frekuencë ose intensitet të tillë që sistemi nervor autonom e ka të vështirë të aktivizojë gjendjen e relaksimit. Njerëzit janë ndërtuar për të përballuar stresin akut, i cili është i afatshkurtër. Për të filluar me menaxhimin e stresit kronik, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë është, çfarë mund ta shkaktojë atë dhe si ndikon në...
Të gjithë kemi një sens kritik të brendshëm. Disa herë, ky zë i vogël mund të jetë vërtet i dobishëm dhe të na mbajë të motivuar drejt qëllimeve si kur na kujton se ajo që do të hamë nuk është e shëndetshme ose ajo që do të bëjmë mund të mos jetë e mençur. Sidoqoftë, ky zë shpesh mund...
Komunikimi efektiv me njerëzit tanë është shumë i rëndësishëm. Po aq i rëndësishëm është komunikimi midis prindërve dhe fëmijëve, sepse është një gur themeli i ndërtimit të një marrëdhënieje të shëndetshme. Prindërit nuk duhet të kufizohen në kujdesin e fëmijës por duhet të angazhohen në atë mënyrë që fëmija të zhvillohet pa probleme por edhe të krijojë një personalitet të...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json