Imagjinoje pak veten sikur je 90 vjeç duke pushuar në një karrige dhe duke menduar për jetën tënde. E krijove pak a shumë një imazh? Shumë mirë. Tani më lejo të të them diçka. Studimet tregojnë se pendesa më e madhe e njerëzve të moshuar nuk ka të bëjë me ato gjëra që kanë bërë, por me ato që...
Vetëvlerësimi i një qenie njerëzore është një nga pasuritë më të brishta që kemi. Sa delikate, aq edhe e çmuar, është ndoshta motori i domosdoshëm që na lejon të arrijmë në fund të ditës ende në gjendje të mirë shëndetësore. Nuk ka rëndësi se çfarë ferri është zyra apo në cilin rreth të Dantes e keni kaluar ditën tuaj....
Shqiptarët nuk janë shumë të edukuar mbi problemet e personalitetit apo ato mendore, kjo bën që ata të bien shpesh pre e meshkujve apo femrave që vuajnë nga këto çrregullime.  Shqiptarët nuk janë shumë të edukuar mbi problemet e personalitetit apo ato mendore, kjo bën që ata të bien shpesh pre e meshkujve apo femrave që vuajnë nga këto çrregullime.Çrregullimi...
Lodhja në punë “burn out“ është një gjendje komplekse e rraskapitjen psikike dhe emocionale. Çdonjëri prej nesh ka ditë të këqija në punë, kur nuk arrijmë asgjë të bëjmë. Ndonjëherë, për këtë nuk ekziston arsye e qartë. Thjeshtë, zgjohemi nervoz dhe të lodhur, me ndjenjën që gjithçka ka arritur kulmin. Këto momente kalojnë shpejtë dhe ne, pa asnjë pasojë, i kthehemi...
Alkooli është një substancë e rrezikshme dhe njëra prej substancave psikoaktive që krijon varësi më së shumti. (Keq) përdorimi i tij afatgjatë dhe kompulsiv çon në shfaqjen e varësisë nga alkooli, përkatësisht në alkoolizëm. Kjo është njëra prej sëmundjeve më të përhapura të ditëve të sotme, e cila nuk bën diskriminim ndërmjet njerëzve dhe e cila mund të prek të...
A keni dëshiruar ndonjëherë të jeni dikush tjetër? – Kjo është pyetja që shumica e njerëzve i përgjigjen me – PO. E kush nga ne, nuk ka pasur ndonjë moment të tillë në jetë që nuk ka dëshiruar të ishte dikush tjetër? Le ta zemë p.sh., të kishte aftësitë e Bruce Lee në artet marciale, apo të binte në sy për bukurinë...
Të gjithë flasim shumë për shpresa dhe ëndërra. Flasim për vizionin që kemi për të ardhmen tonë. Flasim për qëllimet që duam të arrijmë. Dhe po, këto janë gjëra të mrekullueshme për t’i dëshiruar. Megjithatë, shumë shpesh, gjëja kryesore që anashkalojmë në gjithë këtë bisedë është pyetja “si” përveç se “çfarë”. Gjithmonë është shumë e lehtë të fantazojmë dhe të...
Mendo Pozitivisht: “Pesimisti shikon vështirësi në çdo mundësi, Optimisti shikon mundësi në çdo vështirësi” Të menduarit është çelësi i për të marrë atë çfarë doni. Keni dëgjuar për ligjin e tërheqjes. Në këtë ligj, të mënduarit është përbërësi i parë për tju shtyrë drejt qëllimit tuaj. Shumë njerëz që mendojnë se po mendojnë, në fakt nuk po e bëjnë diçka...
Me pak praktikë dhe kujdes, mund të trajnosh veten që të bëhesh më kreativ. Kreativiteti nuk është i nevojshëm vetëm për punët “kreative”. Në një studim nga IBM, rreth 60% e CEO-ve përmendën kreativitetin si kualitetin më të rëndësishëm për lidership, krahasuar me 52% për integritetin dhe 35% për të menduarit global. Pse? Sepse kreativiteti i jep aftësinë njerëzve të...
Karakteristikat, përfitimet, mangësitë dhe shembujt e njohur Udhëheqja demokratike, e njohur edhe si lidership pjesëmarrës ose udhëheqje e përbashkët, është një lloj stili udhëheqës në të cilin anëtarët e grupit marrin një rol më pjesëmarrës në procesin e vendimmarrjes . Ky lloj i lidershipit mund të zbatohet për çdo organizatë, nga bizneset private në shkolla në qeveri. Secilit i jepet mundësia për të marrë...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW