Skleroza ose demenca, ka të bëjë me një grup sëmundjesh që prekin trurin dhe ndikojnë në shumë prej funksioneve të tij. Njerëzit e prekur nga skleroza kanë kujtesë të dobët, aftësi të pakëta në komunikim gjykim, në vendimmarrje dhe orientim. Ky grupim sëmundjesh është shumë i fshehur sepse nis krejt papritur dhe më pas situata përkeqësohet shpejt. Në këtë grupim...
Biseda me njerëzit dhe përfshirja në biseda interesante është e barabartë me injeksionin e endorfinës, oksitocinës dhe serotoninës, e konfirmon shkenca.   Çfarë na duhet që të jemi të lumtur? Një dorë mbi supe ngushëllimi në momentet më të këqija, një përqafim i sinqertë dhe plot dashuri, prania e dashur e njerëzve që na kujtojnë se jeta nuk përbëhet vetëm nga...
Shtriheni në shtrat me sytë hapur dhe mendimet fillojnë të kalojnë nëpër kokën tuaj me shpejtësi. Edhe ata që nuk kanë probleme me gjumin, ndonjëherë mund të ndjehen të shqetësuar ose të stresuar, dhe kjo ndodh kur mendimet tona na sulmojnë. “Streha”  sjell disa metoda që mund t’ju ndihmojnë për të fjetur edhe kur në kokë keni shumë gjëra.   Përqendrohuni tek...
Dashuria ka tre dimensione. Njëra është ajo shtazore: nuk është asgjë tjetër veç epshit, një fenomen fizik. Tjetri është ai njerëzor: është më i lartë se epshi, seksualiteti, sensualiteti. Nuk është një përdorim i thjeshtë i tjetrit si mjet; i pari është vetëm një shfrytëzim: tjetri përdoret si mjet.   1) Njëra është varësia, në të cilën jetojnë shumica e njerëzve. Gruaja...
Vitet e fundit, pothuajse çdo javë shkruajmë lajme për personazhe të famshëm, të cilët përjetojnë ankth dhe depresion. Së fundmi ka folur Kendall Jenner, e cila ka rrëfyer vuajtjen e saj nga ankthi Shpeshherë çuditemi dhe pyesim: ‘Si mundet dikush që bën një jetë kaq të përsosur, pa probleme, që është kaq i dëshiruar nga njerëzit, të përjetojë ankth apo...
Në “shënimet” e tij amerikane të vitit 1851, Nataniel Houthorn shkroi:“Lumturia në këtë botë vjen rastësisht. Nëse e bëjmë atë objekt të një kërkimi të qëllimtë, kjo do të na çonte në një kërkim të pashpresë për diçka të pa arritshme”. Ky është në thelb një riformulim i “paradoksit të lumturisë” të filozofëve stoikë: për të arritur lumturinë, ne duhet...
Presioni, neveritja dhe zemërimi janë aspekte të zakonshme të reagimeve post-traumatike. Mund të ketë edhe simptoma fizike duke përfshirë frymëmarrje të dobët, rrahje e zemrës me shpejtësi, frymëmarrje të tepërt, marramendje dhe tension në muskuj. Provoni mënyrat në vijim për t’i zvogëluar simptomat fizike. Në mënyrë që t’i zvogëloni simptomet fizike është e dobishme nëse ia filloni menjëherë si të...
Problemet e jetës, të cilat përsëriten në mënyrë të pashpjegueshme në dashuri, në familje ose në punë, janë pjesë e një mekanizmi të pavetëdijshëm, shumë mirë të njohur dhe kuptuar nga shumë njerëz. Nëse gjithmonë bini në të njëjtat gabime, duke e gjetur veten kaq të pushtuar në mëndje, me mendime përsëritëse dhe shfuqizuese, që nuk arrin ti largosh… Ti...
Shtatë nga mësimet më të mira të psikologjisë dhe çfarë i bën ato të tilla. Ne jetojmë në një botë ku këshillat psikologjike ofrohen në mënyra dhe forma të ndryshme. Këshillat mbi lidhjet janë më të përhapurat dhe më të klikuarat nga publiku. Gjithësesi, psikologjia shkon përtej temës së dashurisë duke ofruar mënyra për të përmirësuar gjithçka, duke filluar qç...
Herët ose vonë të gjithë do të hasim në ngjarje të dhimbshme; është e qartë se askush nuk mund të jetë imun ndaj tyre! E imja nuk është një pikëpamje pesimiste, por realiste. Në mënyrë të pashmangshme do të mbingarkohemi nga një ngjarje e pakëndshme që do të na bëjë të përballemi me vuajtjet. Thjesht mendoni për vdekjen e...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json