DISLEKSIA

0
Disleksia në vete nuk paraqet problem të madh. Mijëra persona me disleksi e gjejnë stilin e tyre të ndryshëm të mësimit me qëllim  që ti arrijnë së shkathtësitë e caktuara akademike. Problemi qëndron në atë se harxhojnë shumë mund dhe energji  që të kyçen në sistemin e zakonshëm arsimor i cili parimisht themelohet mbi shkrim leximin. Duhet të jeni të...
Mund të jetë e vështirë të dini çfarë të bëni ose të thoni, prandaj përdorni këto ide që vijnë direkt nga profesionistët e shëndetit mendor për të mbështetur të afërmit me depresion në rrugëtimin e tyre drejt rimëkëmbjes.   Thjesht dëgjoni! Kur një mik ose një anëtar i familjes po vuan, instikti ynë natyror është që të ndërmarrim veprime dhe t’u japim atyre...
Ndërsa pandemia e koronavirusit vazhdon të përhapet me shpejtësi në mbarë botën, disa ekspertë pretendojnë se pranvera më e ngrohtë sesa stina e dimrit, si dhe rritja e temperaturave në verë, mund të sjellin një lehtësim, duke ngadalësuar përhapjen e infeksionit. Dr.Stefan Baral, ekspert i epidemiologjisë në Universitetin Xhon Hopkins në SHBA, tha për “Boston Herald” se se ai pret...
  Jini përgjegjës për lumturinë tuaj Ndaloni së kërkuari dikë tjetër për t’ju lumturuar. Mos prisni të gjeni gjysmën tuaj tjetër për t’ju kompletuar. Ju tashmë jeni një person i tërë! Koncepti i “gjysmës” që plotësohet, sado romantik të duket, fsheh një disavantazh: disavantazhi që nuk jeni të mjaftueshëm si person, që nuk keni vetë atë që ju nevojitet për të...
Njihni kë kini përballë, por mbi të gjitha njihni veten Njohja e të tjerëve nënkupton mençuri, por njohja e vetes është një iluminim i vërtetë. Por pse duhet të njohësh veten për të debatuar në mënyrë efektive? Për të mos humbur qetësinë, ne duhet të punojmë për forcën tonë të brendshme, sigurinë tonë dhe vetëvlerësimin tonë. Nëse dikush ju...
Derisa ne të gjithë i respektojmë të pasurit dhe të famshmit, ne ende supozojmë se rruga e tyre drejt suksesit ishte mjaft komplekse dhe e ndërlikuar. Por disa nga zakonet e tyre ne mund t’i adoptojmë në jetën tonë. Në fakt, pas pesë vitesh kërkime për milionerë, autori Tom Corley zbuloi se pothuajse gjysma e tyre u zgjuan të...
Shumë prindër nuk i lejojnë fëmijët e tyre të bëjnë disa gjëra vetëm sepse nuk u lejuan t’i bënin vetë si fëmijë. Por në fakt, është krejtësisht normale, për shembull, të mos hani një pjesë ushqimi, të mos hani ëmbëlsira të dëmshme ose të vraponi nëpër pellgje. Por ndalime të tilla mund të rezultojnë të kundërta për fëmijët në...
Që i vogël, por edhe më vonë kur isha më i rritur, e urreja të vajturin në shkollë. Nuk më kujtohet ndonjëherë që të kem dashur të qëndroj me dëshirë në klasë, qëkur kam nisur kopshtin,dhe deri kur e braktisa universitetin pasi përfundova vitin e parë. Braktisja e universitetit për mua ishte njësoj si të merrja faljen e dënimit...
Një nga vlerat më të mëdha thelbësore që një person mund të ketë, si në botën e biznesit ashtu edhe në jetën tonë personale është besnikëria. Fatkeqësisht, shumë njerëz këto ditë e nënvlerësojnë fuqinë e saj dhe i japin përparësi interesave të tyre dhe jo besnikërisë. Besnikëria është angazhim dhe përkushtim. Është një përbërës thelbësor i çdo biznesi të...
Negativiteti kronik me plot gojën mund të ju vrasë dhe kjo është provuar shkencërisht. Mbretëreshat e dramës mund të shkatërrojnë jetën tuaj. Ne mendojmë se secili prej nesh ka pasur ndoshta një koleg toksik ose një mik i cili gjithmonë thith energjinë tonë.  Zakonisht fillojmë të ndjehemi të rraskapitur rreth këtyre njerëzve. Por ka më shumë gjëra që bëjnë...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json